Sevgili arkadaslar;

Sizlere bir kaç konudan bahsedeceğim. Uo oyunu ilk çıktığında yasım 19 du. Yani bir çok küçük kardeşim gibi 7 8 12 13 yaslarımda bu oyunu oynamıyordum ki o zamanlar pc de yoktu öyle heryerde.. Ülkemiz pc ile tanısma yıllarında ben uo ile tanıstım ki bu yüzden bu kadar güzel bu kadar etkliyeci geliyo halen bana..

Asıl konuya gelecek olursak Türkiyede yaz aylarında baslayan kış aylarında son bulan bir server açma modası varki oyuncular bu serverlerin kapanacagını bile bile serverlerde zamanlarını harcıyor.. Ultima Online o kadar basit bir oyun değildir. 15 16 yasında cocukların illegal yollarla sanal sunucular kiralayıp sağdan solsan buldukları pack ler ile sunucu acması gelinen son noktayı bizlere gösteriyor. Bu ülkede herkez bir uo sunucusu acabilir. Ancak öncelikle host kiralaması domain alması için 18 yasını doldurmus olması gerekmektedir. Şirketler para kazanacağım diye yası küçük bile olsa parasını aldıktan sonra remoteyi verebiliyor. Ezilen yine yeni baslayan oyuncular ve Ultima Online oluyor..

Bu oyunu oynayan oyuncuların çoğu artık sadece savaşmak için sunuculara giriyor. Savaş oyunun en eglenceli yeri olabilir. Ama nerde konumuz? Haritayı değiştirsek Britain deki evlerin yerine modern binalar diksek kılıçlar ışın kılıcı olsa at yerine arabaya binse oyuncular ne farkedecek? Sonucta bu sekildede savas olmazmı?

Staff uyerlerinin çoğu yönetmek kavramını padişahlık ile karıstırıyor. Yönetim insan ilişkileri sabır çözüm üretmek orta noktada durmak anlaşmazlıkları çözmek doğru olanı güzel bir anlatım dili ile oyuncuya kabul ettirmek (genelde stafflar kural budur istersen oyna istersen kapı orda der) bir staffda olması gereken baslıca özelliklerdendir. Staff üyeleri oyuncu ile oyun harici konusmaz sohbet etmez. Mesafe herzaman olmalıdır. Yoksa cılkı çıkar. Staff sıkılmaz yenilik heyecan aramaz. Online iken takip eder page okur. Starda gazete değil.. Staff da insandır doğru sıkılabilir. Player olup oyun oynayabilir (istifasını sunar öyle) Yönetmek yetki sahibi olmak sorumluluk gerektiren bir iştir. İşini iyi yapabilir ama eğitimli ve yası olgun olmalıdır..

Oyuncular ise oynadıkları servere yada karakterlerine bağlı değil. Bunun sebebi pp yada pvp sunucularında herşey hali hazirda oyuncunun önüne sunuluyor.Pp sunucularda ph acıp neden dummy alanları falan kurulur anlamıs değilim. Bunun yerine ver skill ball adam istediği skilleri secip oynamaya baslasın.. Bazı serverler ph kapalı basladılar ama oyuncu gelmedi gelmezde çünkü milletimiz kolaya alışmıs bir kere..

Sonuç olarak sıkıntılar belli yapılacak pek fazla bişey yok mevcut sunucuları surekli takip ediyorum ama inanın o kadar saçma şeyler görüyorumki şaşırmamak elde değil.. Bir gün bu ülkede bütün skilleri aktif hatasız kaliteli yetkili kadrosu 100 lerce playeri olan Ph kapalı sacma sistemleri bulunmayan dengeli bir sunucu görürüm inşallah.

Genc arkadaslarıma sesleniyorum boş beleş sunucu acmayın oyuncu kitlesi yuksek online sayısı olan sunucularda toplansınki en azından doğruyu bulmak daha kolay olur. Oyuna yeni baslayan arkadaslar ise serverlerde oynamak için web sitelerini forumlarını ve oyun icinde yapılan diyalogları takip ettikten sonra başlasınlar..

Sevgiler saygılar..

Not :Bilmeyenler için E..... Uo adlı sunucum vardı. Sonuc itibari ile 8 ay açık kaldıktan sonra kadromda bir kac arkadasın universite kazanmaları benim yurt dışı görevim nedeniyle kapatmak zorunda kaldık. Kimse sen neydinki ne diyosun demesin diye yazıyorum.


Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-06-15 16:27, 14 yıl önce)
Aslında murat abi bu senin dediklerini biz yaklaşık 4-5 ay önce düşündük ve bizde küçüklüğümüzdeki gibi zor kasılan emek verilmeden hiç birşey elde edilmeyen serverlar açılsın istedik.

Ama sen bunu 13 yaşındaki çocuğa anlatmaya çalışırsan ve anlamasını beklersen hata bizde olur ne yaparsın aslında u-s son derece paylaşımcı bir platform ama sanki suç birazda bu tarz platformlarda herşey çok acık ve kolay şekilde açık sunulmus yani 10 yaşında çocuk bile uğraşsa server açar bu işler için eskiden birilerini tanımak gerekirdi insanlar böyle paylaşım platformlarında değil arkadaşlarındna veya yabancı sitelerden öğrenirdi ama tabi ki bu bir bakış açısı ben u-s var diye çok mutluyum burdan çok şey öğrendim ama herkez terbiyeli olucak diye birşey yok.

Ergenlik çağındaki çocuk klavye başından delikanlılık yapar zaten bilgisayardan başka bir işide yoktur ama malesef zamanla beklemek lazım bundan 2 sene önce açılan topicler ultima online kitlesinin küçük olduğuyla ilgiliydi artık büyüdü o kitle fakat hala birşeyleri kavrayacak yaştamı bilemem zeka yaşı diyede bir olay var tabi.

Ben beklemekten sıkıldım küçük yaştaki oyuncuyu artık ben pek takmıyorum olgun olsa yeterli benim için yani anlatmak istediğim artık oyuncunun yaşını vs takmıyorum.

Benim elimden gelen sağlam ve olgun bir insan ile (Xantier) bir sunucu çabasına girmek ve girdim ve hep hayalimdeki sunucu açmak için uğraşıyorum tabi biz projemizi bir açıkladık neler dediler eleştriler üstüste söyleyenlerin yaşı nedendir 14'den fazla değil ama takdir edenler çoğu 16 yaş üstü sana tek diyebiliceğim abi bekle ve gör.
Her zaman desteklerim dediğim niteliklerde sunucu görürsem..
Eskiden millet UO oyununa bütün bir internet cafe şeklinde başlıyordu :p Böylelikle onlar için de bir arkadaş ortamı olunca stat skilli takan fazla yoktu. Bireysel başlayanlar ise bu saygılı kişilerle takıldıkça zaten oyundaki yerini buluyordu. Şimdi öyle yok. Çeşitli oyunlardan (KO , CS , SRO) gelen insanlar UO yu ne hale çevirdiklerini anlamakta zorlanıyorlar. Nebula deseniz , hile meraklısı paragöz milletimiz sayesinde 1 yıl TEOT olayıyla uğraştı o süre içinde çok player kaybetti ben dahil ve nebula ile ne yazıkki bütün bağları koparttım. İstediğiniz kadar yazın buraya , yeni başlıcak 9-10-11-..-15 yaşındakilerin bu platformdan haberleri bile yoktur. Abilerinin tavsiyeleri ve internet cafe sahibinin kurnazlığıyla bir pvp sunucusuna başlar...
Xantier : Eskiden millet UO oyununa bütün bir internet cafe şeklinde başlıyordu :p Böylelikle onlar için de bir arkadaş ortamı olunca stat skilli takan fazla yoktu. Bireysel başlayanlar ise bu saygılı kişilerle takıldıkça zaten oyundaki yerini buluyordu. Şimdi öyle yok. Çeşitli oyunlardan (KO , CS , SRO) gelen insanlar UO yu ne hale çevirdiklerini anlamakta zorlanıyorlar. Nebula deseniz , hile meraklısı paragöz milletimiz sayesinde 1 yıl TEOT olayıyla uğraştı o süre içinde çok player kaybetti ben dahil ve nebula ile ne yazıkki bütün bağları koparttım. İstediğiniz kadar yazın buraya , yeni başlıcak 9-10-11-..-15 yaşındakilerin bu platformdan haberleri bile yoktur. Abilerinin tavsiyeleri ve internet cafe sahibinin kurnazlığıyla bir pvp sunucusuna başlar...


Bende İnternet Cafedekilerin oynamasıyla oynamıştım Arkadaşlarımla rp tek başıma pvp serverlarındaydım :D Şimdiki Uocular görüntü bakımından gelmez oldu . gelseler bile pvp serverlarından çıkmaz oldular :O_o
Novice
-0.500001
Ben Uodaki 4. yılımın Sonunda Oks Yuzunden ilk Defa Gecen Sene Pvp Oynadım Ve Inanın O Zamana Kadar Pvp Server Nası Oluo Bilmiodum Bazı Arklar Anlatıordu:
ark:_itemi Tastan Alıosun Olm
Ben:_Oha Sallama Lan Tastan item mi Alınır

Server a Girdikten 5dk Sonra
Ben:_Olm Bune Ostu Belese Veriolar Biz Bunu Kasana Kadar Bitarafımız Terliodu
Ark:_Super Dimi
Ben:_Muhtesem..

Diye Baslayan Uo'dan Nefret Etme Surecim Suan Pcde Uo Yok Ve Inanın Hic Aramıorum..Ben Uo'yu Arklarla 1 Ay Boyunca Kasıp Tam Actiye Cıktıktan Sonra 5. Dakikada Tuzaga Kurban Gitmek Icin Oynuyordum..Size Bir Anımı Anlatıım Bundan 3-4 ay Once Bir Serverda Kardesimle Oynuyoruz Kardesim Daha Kucuk Ama ii Oynuyor Sayılır Cocuga Dedim Ki:"Olm Su Heali Fln 100 lesene Adam Gibi Acti Yap" Oda Bana Aynen Sunu Soledi:"3 Gun Sonra Kapanıcak Bir Server Icin Neden Urasıım Ki" Ogun icime Bir Gunes Yandı Ve Dedim Ki Ben Sunucu Acıcam Ve 3 gunde Kapan mıcak :D Psdfsfd Dermisim Ama Diyenlerin Oldugunu Biliyorum.. Neyse Bunu Niye Yazdım Ve Konunun Icine Niye Sı.tım Bilmiom Ama Yazdım iste..
Kader işte..
Şuan aradığınız çok playerlı dengeli sistemli bir server mevcut.Biraz araştırırsanız bulursunuz.Ben de bir süredir uzaktan takip ediyordum, dikkat çekici bir yükseliş görünce başlamaya karar verdim.
@Mysterious

Dediğin şekilde açılan sunucularda oyuncu olmuyor..
bkz :


Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-06-22 06:05, 14 yıl önce)
Silindi
Journeyman
1
Eskiden millet UO oyununa bütün bir internet cafe şeklinde başlıyordu Böylelikle onlar için de bir arkadaş ortamı olunca stat skilli takan fazla yoktu. Bireysel başlayanlar ise bu saygılı kişilerle takıldıkça zaten oyundaki yerini buluyordu. Şimdi öyle yok. Çeşitli oyunlardan (KO , CS , SRO) gelen insanlar UO yu ne hale çevirdiklerini anlamakta zorlanıyorlar. N....a deseniz , hile meraklısı paragöz milletimiz sayesinde 1 yıl TEOT olayıyla uğraştı o süre içinde çok player kaybetti ben dahil ve n....a ile ne yazıkki bütün bağları koparttım. İstediğiniz kadar yazın buraya , yeni başlıcak 9-10-11-..-15 yaşındakilerin bu platformdan haberleri bile yoktur. Abilerinin tavsiyeleri ve internet cafe sahibinin kurnazlığıyla bir pvp sunucusuna başlar...


Cok haklısın Xantier... Server Adı veriyorum kusura bakmayın ama ;

... Uo ...

Arkadaşım Guild ve Lonca terimleri dururken sen gitmişsin ... Clanları diyorsun ya senin aklın nerde ? Burası Knightmı? Burası Cs mi ? Burası Silkroadmı ? Yaw kendine gel artık arkadaşım burası Ultima Online ! Clan diye bişi olmaz!!

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2009-06-22 06:06, 14 yıl önce)
**Bilocan** : Şuan aradığınız çok playerlı dengeli sistemli bir server mevcut.Biraz araştırırsanız bulursunuz.Ben de bir süredir uzaktan takip ediyordum, dikkat çekici bir yükseliş görünce başlamaya karar verdim.

Evet epey kalabalık bir sekilde ızdırap cekiyorlar..

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.