Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



-w- : Yetenek kasmanın kolay olması, 1 günde karakter tamamlamanın, savaşabilecek duruma gelmenin ultimayı öldürdüğüne falan inanmıyorum.

Bakın runUO sunucularına.. 1 günde 2-3 karakter bile geliştirebilirsiniz.. Ama o geliştirilen karakterlerle pvpden başka yapılabilecek milyon şey var. Sphere scripterları belli sistemler üzerine oynayıp duruyor. Sorun oyuncularda değil bence. runUO sunucularında animal tamerların bile hayvan evcilleştirmeden öte işleri var.. Craft karakterlerin milyon tane görevi, milyon tane görev hediyesi var.. Farklı npcler, farklı diyarlar var.. Bunları sphere de yapmak zor değil.. Yerli sphere sunucularına bakın. Hangisinde craft karakter kastıktan sonra farklı bir sunucuda olmayan bir şeyi yapabiliyorsunuz? Tamer karakter kasmanın diğer sunuculardan farkı nedir? Sphere pvp üzerine kurulmuş herkeste bu şekilde gidiyor. Tamam son zamanlarda hoş ve güzel sistemler eklendi ama yine bir duraksama içerisine girildi.

Yanlış düşünüyorsam lütfen düzeltin.. Herkes oyuncuyu suçluyor "hepsi pvp istiyor başka bir şey değil" diyorsunuz.. Oyuncuya başka seçenek sunuluyor mu?


Yapın craftlara runUO daki gibi güzel bir bod sistemi..
Farklı npcler eklemek çok mu zor? Şu anda hangi sunucularda despise, fire dungeon, hythloth vb dungeonlar iş yapıyor? Hiç biri.. Hangi sunucu pvm ye değer veriyor? Pvm sunmuyorsanız neden hepsi pvp istiyor diye şikayet ediyorsunuz?


Düzenleme:

Ayrıca easyUO , razor vb. gibi makro programları zaten runUO sunucuları için var.. Otomatik pot içmek, enerjin düşünce bandaj basması, zehirlenince cure içmesi ve daha neler neler.. Bunların hiç biri runUO daki kaliteyi düşürmüyor ama sphere de batırıyor öyle mi? Yapmayın arkadaşlar.. Biraz daha uzaktan bakalım resme.

Gayet hoş bir yazı..
farkli kullanici adlari adi altinda 3-4 yil once bu platformda yazmistim. kimse hatirlamaz nickimi, oyle siradan birinden hic farkim yoktu. demistim ki; scripterligi ozel tutun. herkes olmasin. herkes bilmesin. onune gelen pack paylasti, onune gelen ortagina sinirlenip sunucusundaki dosyalari aciga vurdu. Sercanda, Davidde veya Noxier'da kac tane script pack var acaba? en az 15 sunucunun script packi vardir diyorum ben. bu, sebeplerden birisi.

ikincisi, sunuculari acanlar eglenme amaciyla yaklasiyorlar hala sunuculara. arkadaslar, kabullenin artik. iq seviyesi dusuk insanlara tolerans miktariniz ne kadar yuksek olursa olsun, daha fazla iq'su dusuk adamla karsilasacaginiz icin bir sunucudan bir sure sonra zevk almaniz imkansiz. bir sunucu aciyorsaniz, bu zevk icin olamaz. bir suru massive online oyun var gunumuzde. hangisi ucretsiz oyun sunuyor yahu? hatta, hangisi zararina sunuyor? sunucuyu aciyorsunuz, sistem yaziyorsunuz, zaman harciyorsunuz ama bir getirisi yok hatta goturusu var. yanlis, kimse kandirmasin kendini. ne zaman olur ki, UO turkiyede parali bir sisteme gecer o zaman cok guzel sunucular goruruz. ne zaman bir teknik ekibin ustune hukuksal sorumluluk duser, ucret aldigi kullanicilarina vaad ettiklerini sunamadiklarindan dolayi o zaman guzel sunucu goruruz. boyle olmaz bu is.

ha, buradan asil sorunun su oldugunu dusunuyorum ben. para vermekten kastim aylik 30-50 lira degil. aylik 10 lira falan. eminim herkes verir. yalniz, bu para aktarimi cok sikintili bir konu. PTT ile aktarma var, bankalar araciligiyla var. bunlar kulfetli isler, usengec olan insan ugrasmak istemiyor. bir paypal veya sanal kredi karti tarzi bir seyle aktarma ulkemizde yaygin olsa-kesinlikle degil- cok guzel isler cikar.

ayrica, "management" kisminin artik hayalperestligi birakmasi gerek. sunucu aciyorlar, iste kaliteli oyuncu istiyoruz, cok guzel olacak her sey mantigiyla. simdi kimse inkar etmesin, sinir kupu olacaginizi bile bile sunucu aciyorsaniz da orada bir kusur var sizde demektir. ama herkes, hayallerle aciyor sunucuyu. birakin bunu, insanlarin sizi bir sekilde delirtecegi apacik ortada yahu. nedir bu kendi kafanizdaki modele takili kalma arzusu? yok oyle bir insan modeli, herkesle cok ciddi uyusmadigi noktalar olacaktir herkesin.


bu yazidan sonra diyecegim, varsa bu oyunu is mentalitesinde gorebilecek olan birisi; acacak bir sunucu, cok guzel altyapi saglayacak ve stabil sistemler kuracak. efendime soyleyeyim, yatirim yapacak ve bir sure boyunca o yatiriminin geri donmesini hemen beklemeyecek. ne bileyim, ilk 1 yil falan mesela 50 oyuncuyu gecmediginde aglamayacak. sonradan karsiligini alir. hem biz oyuncular olarak bir sekilde orada ucretli de olsa oynariz, cunku uzun suredir stabil bir sekilde oradadir. hem de sunucu sahibi sunucuyu kapatmayi dusunmez, cunku ona sagladigi ve kolay vazgecemeyecegi bir kâr orani yakalar. yeter ki "eah, banane lan ben para mara vermem." modundan ciksin insanlar.
EasyUO dan kastettiğim pvp değildi benim. Yok heal içsin yok cure içsin umrumda olmaz. Oynamasını bilen kaybetse bile o pvp den zevk alır.

Benim easy uo dan kastettiğim.

Yok madeni kazıyo eritiyo kazıyo eritiyo gidiyo bankaya atıyo sonra yine gidiyo kazıyo gibi.. Sabaha kadar 1-2 tane Blackrock set çıkarılmasındandı..

Çoğu serverda craft charım vardır %90 da craft charla takılır. Forum üzerinden pvp talepleri yapar ya da alırım.
E ben sabahlara kadar craft charla birşeyler için uğraşıyorsam.
Ve başka birisi sadece bilgisayarı açık bırakarak benim yaptıklarımı yapıyorsa bu işe isyan ediyorum..
Öyle makrolar var ki adamlar neler neler yapıyor script ile

Easyuo scriptlerine bir baktım yatkın olduğum scriptler denemek için bi pure mage pvp scripti yapayım dedim;

Poi atınca Magic arrow atıp direk poi atıp an mani komboya başlıyor.. Manası 10 kalırsa meditation yapıyor poi-corp por atılırsa im por atıp yine poi atıp anmani komboya başlıyor yine.. Mana 100 ise yine poi atıp an mani atıp duruyor.. HP 70 olursa bandaj basıyor 30 olursa heal içiyor Poi hiç yemiyor zaten.

Büyü attırmayı spell book dan çıkarttığım büyülerin koordinatlarına çift tıklayarak atıyor.. Bu sebeple biraz yavaş bi de büyü attırmayı ve kodları daha hızlı uygularsa yenilmez bir pvp ci yapılır, ve sizce bu kaliteyi düşürmüyor öyle mi?

Server sahiplerine sözüm Easyuo bilmemkaç yıldır vardı ve kullananlarda vardı. Ama son 2-3 yılda iyice arttı ve player kaybetmek istemeyen server sahipleri bunu ya legalleştirdi ya da hiç ellemedi.. Bu oyun böyle item para binek hırsıyla oynanmaz arkadaşlar..
Dediğiniz gibi easyuo kullanımı son zamanlarda bir patlama yarattı sunucularda.Oyuncular artık herşeyin kolayına değil beleşine alıştırıldı.Ph olsun dummy olsun conn olmasın hafiften kıyak yapsınlar bize diyorlar direkt olarak.Bir sunucuya girilirken ulan bize ne kadar kıyak yaparlar diye giriliyor.Oyuna girildikten sonra da en ufağından bir açık bile yakalasalar sömürmek için oynuyorlar.Bunun bir oyun olduğunu ne yazıkki kavrayamadılar kavrayacaklarını da zannetmiyorum açıkçası.Bir süre daha böyle devam eder uo 2 3 yıla kadar ne sunucu açacak insan kalır nede oynayacak.
andoria uo serverina basladim sistemler falan demisler forumlarinada cakalı cakalı yazmışlar rp için ayrı alan rp ye önem vereceğiz gibi ama bi baktım sistemlerde bi bow var aga dragonu falan öyle 10 defa ölerek deil 3 5 dk içinde elven bowdan (nasıl oluyosa artık enhızlı bow elvendir) 2 kat daha hızlı ve nerdeyse her atısı 6 kalvas gucunde kağıt gibi kesio sonra da demişlerki kaliteli server yüksek player sayısı diye

işte yıllar içinde ülkemizde uo anlayışınıda geçtim rp anlayışı ne yazıkki bu seviyelerde yani oyunda magical silah elde etmek ağaçtan log elde etmekten daha kolaysa buna gerçekci diyebilirmiyiz ama ne yazıkki üzülerek ama isteyerek söylüyorum bazı gerizekalı moron angut kişilikler
bu durumu savunuyo ve tr*uo için iyi oldugnu düşünüyo oyuncu uo yu sadece atack verıp ıkı ın nox atmaktan ibaret sanıyo günde 5 saat gezerek anca 4 gunde %50 sini atla ya da yayan olarak gezebilceği büyüklükte bi harita var belki dahada büyük ama o sadece britain şehriyle moon gate arasında kosturmayı uo sanıyo

üzgünüm ama halimiz acınacak durumda rp nin ne oldugunu bilmeyen kimseler bir çoğumuzun bende dahil gerçekten değerverdiği bir yapıya rpg dünyasının içine ediyo....
ama playerları suçlamıyorum oyuna yeni başlayanlar olucaktır rpg ile yeni tanışanlar olucaktır elbet ama ya dm ler gm ler seer ler forumda sunu soyluyo biz bu hizmeti veriyoruz karşılıgında para almıyoruz bişi beklemiyoruz sizin için yapıyoruz diolar... karşılık beklemeyen adam bunları söylermi
yıllardır player bişi ister dm yapmak istemezse elindekini kullan zaten bedavaya verıyorum hizmeti gibi bi cevapla geliyor. iyide player senden ilk başta o serverı kurmanı bizzat istemedi ki...

kısacası ben RPG unsuru bütün öğelerin tamamıyla karşılıksız ilgi duyan kişiler tarafından yönetilmesi bu işe gönül vermiş kişiler tarafından olmasını istiyorum

BEN YAPTIĞI GMLIK VE YA DMLIK ILE HAVA ATAN 2 TANE SKTRBKTAN SCRIPT YAZDI DİYE KENDİNİ DEV AYNASINDA GÖREN BENCİL ET PARÇALARINI RP VE RPG ETRAFINDA GÖRMEK İSTEMİYORUM ama

arkadaşlar istesekte istemesekte durum böyle...
Hala diyorumki sunucu açık oynamıyorsunuz saçma sapan sunucularda oynuyorsunuz.

Görme özürlü olamazsınız arkadaşya adamlar uğraşmış açmış stat kasmak için günlerce uğraşıyorsunuz 100 skili kasmak haftalar süren sunucuya sahibiz girmiyorsunuz hala burda bıdı bıdı girin oynayın eskiye dönelim kasılan charında değeri olsun.

Alışmış millet dummy 100 ph 2 saate char hiç boşa konuşmayın elinizdekinin kıymetini bilmeyin sonra imrenin durun osi ye yabancı serverlara adamlar 7 senedir açık bi bineği 20 dolara satıyolar online 1000 kişi var bizim osi tarzı türk serverımızda 30 kişi var böö geldi artık saçma sapan sunuculardan da bu boşa yapılan yorumlardanda.
ya durum öyle tabi ama şuda var serverlara olan güvensizlik arttikca artik insanlar korkar oldu tamam hani biz 1 günde % 40 % 30 mage kasmayi zor olmasini tabi isteriz ama güvensizlik olduktan sonra o server elbet kapanacak düşüncesinde herkez. İlk zamanlarda serverlar açılmaya başladiğinda hiç kimsenin böyle bir tasasi yoktu çünki kimsenin serverin kapanacağindan veyada emeklerinin boşa gidiceğinden haberi yoktu. Çoğu kişiler ilk başladiği serverlari cok severler neden cünkü onlara zor gelmiştir ph ne kadar açık olsada zor gelmiştir. ve güven duyarak oynamişlardir. öğrenme cabasi vs vs derken öğrendikten sonra zaten herkez neyin ne oldugunu anladi bu güvensizliktede 1 ayda magery 100 leyen serverda af edersin ama kimse oynamaz.Server sahibi ne kadar asarim keserim muhabbeti yapsada. O server kapanir. 10 player a düşer 2 gün öyle kalir kapanir. o yüzden bu güvensizkte kimse ph 10 veya 5 olan serverlarda oynamaz. zaten böyle bir server acacak kimse yoktur. ücretsiz olarak oynanan bir oyundan çok beklentilerimiz var.ama yapacak birşey yok bunca yıldır bu kişiler buna alişmiş.
Mysterious : Sevgili arkadaslar;

Uzun yıllar boyunca Ultima Online oyunu oynamış gönül vermiş geliştirme ve özünde tutma çabalarında bulunmuş biri olarak gelinen bu zamanda Uo sunucularını kendimce mercek altına aldım.

Öncelikle şu anda hizmet sunan sunucuların hepsinin birbirleri ile aynı olduğunu görüyoruz. Açık olan hiçbir sunucu gerçekten oyunculara Ultima Online oynatmıyor. Oyuncu bu oyunun ne olduğunu dahi bilmiyor. En kısa yoldan savaşmak ve zengin olmaktan başka birşey düşünemiyorlar. Bunu açık olan sunucuların forumlarından sizde takip edebilirsiniz. Ultima Online ülkemizde 2003 yılından beri hızla gerileme ve yobazlaşma içine girmiştir. Bunun başlıca sebeblerinden birisi yüksek ph değerleri ve buna bağlı etkileşim geçiren oyunculardır. Gelişen teknoloji ve bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ucuz hosting fiyatları ve paylaşılan packler server sayısında patlamaya yol açmış oyuncuların kaliteyi değilde çıkarları doğrultusunda hareket etmesi yıllar süren dalgalanmalara yol açmıştır.

Server sahiplerinin öncelikle hırslı olması gerekir. Ancak bu hırsı ego ile harmanladıklarında neler olabildiğini yakın zamanda hepimiz gördük ve görmeyede devam edeceğiz. Son 3 yılda bir çok kaliteli iş çöpe gitti. Birçok kalitesiz iş ise prim yaparak yüceldi. Herzaman dediğim gibi bir sunucunun oyuncu sayısı o sunucunun başarılı olduğu anlamına gelmez. Serveri yöneten oyuncu olursa ve buna demokrasi derseniz o sunucuda sizede gerek yoktur. Bu işi bilen kişiler sunucu açtığında oyuncunun kusura bakmayın gerizekalıca isteklerine evet demezseniz sizi seçmeyebilir. Çünkü bu isteklere evet diyen kalitesiz bir server vardır. Örneğin : Hazineden ostard yumurtası çıkması gibi..


Bir süre önce eskiye dönüş adı altında bir çok server açıldı. Başarılı bulduğum oluşumlardan birisi Cove Uo yine oyuncu gazabına ugrayarak 4 ay sabretmesine karşın kapandı. Daha sonraları Mondain'de aynı sonucu gördü. Sizlere gerçek Uo sunanlara karşı yaptığınız bumudur? Eğer buysa siz gerçek bir Uo oyuncusu değilsiniz ve olmadığınızı bende düşünüyorum...


Eğer bu ülkede serverler kendi aralarında anlaşıp Ph değerleri hakkında birşey yapmazsa ne bu oyuncu değişir nede Türkiyede Ultima Online..

Okuduğunuz için teşekkür ederim..




Sevgili Mysterious yazını şu an gördüm.Sende biliyorsun ki Sivana'yı açarken hiçbir tartışmaya girilmeyecektir demiştim fakat bunları yazanın sen oldugunu görünce istemedende olsa kendimi burada buldum...İyi yazmışsın güzel yazmışsın ne bileyim uoya yeni başlayan birisi olsam altına imzamı atardım fakat, daha önceki birkaç yazındada görebilecegimiz gibi sürekli dummy ve yüksek ph dan hatta skillball'dan bahsetmişsin.Etheria (Şahsi sunucun) 'da dummy yokmuydu ph kapalımıydı? Hayır. Madem bazı şeyleri bu kadar kolay elde etmekten yakınıyorsunda neden Etheriada bu eşyalar vardı ph açıktı? Skill Cap'i 8 iken mage kasma poi süremezsin , parry kasma flamy giyemezsin , kalkan alma çarpılırsın şeklinde idi? Madem oyuncuya 8x cap sunuyorduk da neden böyle saçma kısıtlamalar getiriyorduk? Madem class dengesiyse mesele 6x yapsaydıkta herkes belirli skiller kasabilseydi. Mesela hem büyü atan hemde asasıyla dürten bir warlock göremeseydik sadece savaşçı büyücü ile bu oyunu senelerce oynasak çokmu mutlu olacaktık?Zaten Ultima Online orjinalinde stat ayarlarıyla bunu engelliyor maksimum 225 stat geliştirebilirsin ve herbiri en fazla 100 olmak kaydıyla diyor.Yani ne kadar usta bir büyücüde olsan yanına aynı ustalıkta savaşçılıkta eklesen gücün yetmiyor veya seri vuramıyorsun... Mesele gerçekçilikse birisi bana anlatsın bir insan hem terzi hem marangoz hem balıkçı hem madenci hem silah yapım ustası hemde sihirli büyüler yazan bir birey nasıl oluyor? O zaman blacksmith kasan balıkçılık kasamasın bunlarada kısıtlama gelsin...

Kendi sunucumda Hazineden yumurta çıkması gibi bir durum var evet fakat mantıklı olarak düşünürsen bir zenginin ölmeden önce eşyalarını gömerken bir dinazor fosilinide ganimet sayarak gömmesi muhtemel degilmidir? Neden hazineden yumurtamı çıkar yok olsun böyle sunucular olmaz olsun moduna giriyorsunuz anlayabilmiş degilim.Bu bir kural mı , hazineden yumurta çıkarsa insanları taşlıyormuyuz? Kusura bakma ama kimse sunucu sahibi oldugu için ben bu şekilde yaptım oynayan oynar oynamayan gider mantıgı güdemez.Bugün telefon güncellemeleri bile kullanıcı isteklerine baglı olarak düzenleniyorken , 2-3 sistemi ; bu bana ters 500 kişide istese degişmez derseniz maalesef ama bir arpa boyu yol gidemezsiniz.Kişi kendini nerede mutlu hissediyorsa orada oynar , isteklerine olumlu veya olumsuz cevap almak ister. Aldıgı cevaplarsa sürekli olumsuz olursa o kişi orada durmaz. Şahsen ben durmam.Ayrıca oyuncu sayısı o sunucuyu iyi bir sunucu yapmaz demişsiniz bunada katılmıyorum. Bir sunucuda ne kadar oyuncu varsa o sunucu o kadar kişi tarafından begenilmiş demektir bana göre.Bir bakkaldan alışveriş yapılıpta digerinden yapılmıyorsa diger bakkalda sorun var demektir.Şahsen semtimde bulunan Carrefour'dan degilde bir alt sokagımızdaki yaşlı amcadan alışveriş yapıyorum , güler yüzü sebebiyle...

Rp Adına şu anda sunucusunu başarıyla devam ettirmekte olan ve yazdıgı sistemleri gayette begendigim Secondage sunucusu var.Imvoidi gerçektende tebrik ediyorum.Türkiyede ultima yok vs demek benim haddime düşmez , kimsenin ömrününde ne kadar oldugu benide ilgilendirmiyor fakat oturunda düşünün ultimayı oyuncunun her skilli kolayca kasması degilde ''EasyUo-speed-teot-injection-uo FUCK-bazı zeki connector uzmanları-bug sömüren oyuncu'' bitirdi diyin.Hiç kimse yetkili neden burada ankette evet çıkan şeyleri sunucuda hayata geçiriyorlar , neden skill kolay kasılıyor , neden dummy var neden ph açık diye bırakmıyor.15 günlük zaman dilimlerinde insanlar tatilini ayırıpta ultima online oynamak istiyorsa ben ph açarım dummyde koyarım.Yazında koyacagım.Amaç egerki oyuncuya 5-10 günlük zamanında skill kastırmak gibi şeyler yaptırırsam sunucum 10 player ile devam etmeye mahkumdur(Ki herkesin bildigi gibi 10 kişiyle ultima online oynanmaz).Taa ki ne yaptıysak olmadı 10 player artmadı emegimi alamadım bu iş bitti yazılı siyah bir index hazırlayana kadar...



Dip Not: Verecegim tek cevap buydu.Mantıklı düşünenler için bu yazı fazla bile oldu.Bundan sonrada tek bir tartışmaya dahi girmedim ve girmeyecegim burada yazdıklarıma küfür dahi edilse tek birşey yazmayacagım.Ne benim sunucuma kalitesiz diyebilecek kadar bir bilgin oldugunu , nede gözlemlerin oldugunu düşünüyorum.Sadece 2001 Ultima Online sistemleriyle 2010(9 sene geçmiş)'u karşılaştırabiliyorsan bu senin sorunun.Geçmişte yaşamak deniyor buna.Harcanılan bir emege çabaya kalitesiz diyorsan tartışılacak olan sen ve senin ''kalitesizligin'' olur.

Selametle...

Bu konu Joketheria tarafından düzenlendi(2010-03-06 07:43, 14 yıl önce)
Bu kadar zamandır şu oyunla ilgileniyorum. Yapmadığım şey kalmadı. Türkiyedeki tek problemin oyuncular olduğunu çok rahat bir şekilde söyleyebiliyorum. Türkiyedeki oyuncu kalitesi yükselmedikçe Türkiye'de düzgün Uo sunucusu beklemeyin. Bu saatten sonra da böyle bir beklenti içine girip çaba harcamayın. Emeğinize, vaktinize yazık.
Michaell : Bu kadar zamandır şu oyunla ilgileniyorum. Yapmadığım şey kalmadı. Türkiyedeki tek problemin oyuncular olduğunu çok rahat bir şekilde söyleyebiliyorum. Türkiyedeki oyuncu kalitesi yükselmedikçe Türkiye'de düzgün Uo sunucusu beklemeyin. Bu saatten sonra da böyle bir beklenti içine girip çaba harcamayın. Emeğinize, vaktinize yazık.

çok güzel demişsin michaell katiliyorum sana
@Joketheria

Yazıların hakkında yorum yapk istemiyorum ama..

Allahın bildiğini kuldan saklamanın bir anlamı yoktur. Unutma ki bir çocuk huysuz ve isteğinizi yapmıyorsa onu hediyeler ile kandırabilirsiniz. Biz Etheria'da oyuncuya o anda ne istiyorsa onu verdik. Maksat belli bir kitle yakalamak ve onlarla değişime girmekti. Değişim sürecine girdiğimizde sizin gibi yeni nesil oyuncu ve yetkililerin vermiş olduğu tepkileri görünce vazgeçtim ve vermek istediklerimizi tam olarak veremeyeceğimi anladığımda kapatma kararı aldık. Gerçek bir Uo oyuncu sayısı ülkemizde en fazla 50 dir.

Oyuncuyu savaştırmaktan başka bir işe yaramayan belli bir amaca hizmet etmeyen sunucuları desçtekliyorsanız o sizin sorununuzdur. Ben hiçbir zaman bu tarz bir sunucum olmasını istemedim. Ama derdimide kimseye anlatamadım. Kişisel tartışmaya girmek istemiyorum şahsi sunucun dediğin senin ve herkezin sunucusuydu. Sıfırdan bişey yapılmadı yani.. Sivana serveri Etheria'nın devamıdır.

Ayrıca cahil olmayın hazineye dinazor yumurtasımı saklanır.. Yumurta kuluçkada olgunlaşır. Jurassic park'a özenmeyin :)

Gerçek anlamda saçmalıklarla dolu bir Uo veriliyor ülkemizde.. Buna ortak olan herkez suçludur. Sen niye diye sormadan ben niye diye sorarsanız sonuca daha kolay ulaşırsınız..!!

Saygılar..

Not: Joketheria isimli arkadasın yorumunu tamami ile okumanızı tavsiye ediyorum. Gelinen noktayı çok iyi açıklamıştır. Kendisine teşekkür ederiz.

Bu konu Mysterious tarafından düzenlendi(2010-03-06 18:59, 14 yıl önce)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.