Adept
4.3
Evet...

Aslında hepimizin merak ettiği UO:KR konusundaki en büyük sorumuz, Freeshard'larda da oynayabilecek miyiz, oynayamayacağız mı? Veya ne derece oynayabileceğiz?

Biraz araştırdım. Tanıdıklarımdan da öğrendiğim bilgileri birleştirince ortaya çıkan rapor:

Yeni Client oldukça gelişmiş, ancak bunu sadece kullanılan .uop formatını çözüp açabilirsek tam anlamıyla kullanabiliriz. Çünkü yaklaşık bütün dosyalar yaklaşık 20 .uop dosyası içersinde bulunuyorlar. Harita dosyalarının yeni adı mesela; facet1.uop

Oyun için gerekli dosyalar ana dizinde (\UOKR\ ) yer alıyorlar. Client ilk önce arşivden çıkarılan dosyaları alt dizinden okumaya çalışıyor. "\UOKR\data\example.lua" gibi... Dosyaları orada bulamadığı vakit (hiçbir zaman bulamıyor...) dosyaları .uop arşivlerinden okumaya başlıyor. Bir arkadaşımın dediğine göre, programlayanlar bu fonksiyonu test amaçlı kullanıyorlar. Bu bizim için bir avantaj, çünkü böylelikle modifiye edilmiş dosyaları alt dizine koyarak, doğrudan buradan yüklenmelerini sağlayabiliriz, böylelikle klasörde mul karışıklığı olmaz.

Client'ın kullandığı yeni dosya türleri:
- .lua (bütün oyun hareketi ve arayüzü etkileşimlerinin yazıldığı dil, versiyonun 5.1 olduğu iddia ediliyor)
- .dds (textures, arayüzü)
- .xml (statik gumplar için)
- .csv
- .bmp (Hues için)

Eskiden .def dosyalarında bulunan tanımlamalar artık .csv dosyalarında bulunuyorlar. Fazla karıştırmadım, ancak umarım bazı gereksiz kısımlarını kırpmışlardır.

Iki problem:
- .uop dosyaları nasıl arşivden çıkarılır.
- Radarmap tek büyük bir resim dosyasından oluşuyora benziyor. Bu da demektir ki, eski dinamik özelliğini kaybetmiş, dolayısıyla başka harita kullanan sunucular ya haritalarının resimleri üzerinde epeyce çalışacaklar, ya da bu özelliği kapatmak zorunda kalacaklar.

Iris2'nin programlanmasında yardımcı olan bir arkadaşımın yorumu:
"Her şey bir kenara, geliştiriciler sonunda programla öğrenmişler gibi."
Master
59.2997
Bence 2d daha güzel geliyor. Bunda çok abartılmış ancak arkadaşının dedigi gibi baya ilerletmişler..Bu arada pm bakarsan sevinirim..
bu kr 'da bütün gün npc kesip level kasilcaksa berbat olur
Adept
4.3
Arkadaşlar, bu başlık daha çok teknik konular üzerinde durmak için açılmış bir başlık. UO:KR'nin genel konuları için başka başlıklar var. (:
Uop çıkarma olayı verdata'dan item çekme gibi bir şey mi?
Adept
4.3
Evet, aynı prensip, farklı dosya türleri, farklı kodlama.
Valla icinden cikartirsak bir sekilde kodlara bakabiliriz. XML ' lere bir bakarim ben :) Gerisinide bir sekilde kurcalayip birseyler yapilabilir. Ama arkadasin iyi bir laf etmis, Artik teknoloji cok gelistigi icin 3D seyler cok rahat yapiliyor ve bunlarin performansi artik arttirilabiliyor. Eskiden olsa cok kasardi yani birde destekliyecek birsey yoktu.
Adept
4.3
Yenilik: .UOP arşivlerini açabilecek bir program üzerinde şuan çalışılıyor. 1 hafta içersinde biter, o zaman UO:KR'nin dosyaları açığa çıkacak ve birçok yeni yorumda bulunabileceğiz.
Peki Neran,biz UO KR'yi nerden ındırıcez ? Yani suanda bırsey warmı UO KR'ye aıt ? Indırsekde oynayabilcezmı bıde o war :D
Silindi
Adept
0
hımm şöyle bir bakıyorumda kodlamalar, 3d, üstünde uğraşılan yeni dosyalar, yeni client, yeni teknikler...
sanırım ultima bir çağ atlıyor.(yada tam tersi)

Bir yerlerde okumuştum veya duymuştum.Sanırım EA Games ile sphere'in hiç bir alakası yok.
Yani sphere bağımsız bir emulatör.Ve KR ile freeshard'lar için bir engel başlayacak.(çokta sevindim)

ozaman birkaç soru?

1-sphere ile ea games anlaşıp bir emulatör çıkacak mı?
2-çıktıktan sonra emulatör sahibi olmak ücretli mi olacak?(inşallah)
3-KR, bundan önceki freeshard'lar için engel olacak mı?(olacak gibi)
Ea Games ile Sphere'nin hiçbir alakası yoksa ve adamlar buna rağmen emulatörler çıkartabiliyorsa Ea Games ile anlaşmasına hiç gerek yok direkt olarak çıkartabilir diye düşünüyorum.Bilmem nekadar doğrudur.
Adept
4.3
Evet, EA Games'in herhangi bir emülator (Sphere, RunUO, UOX3, Wolfpack,...) ile alakası yok. Dolayısıyla hiçbir zaman ücretli olmayacak emülatörler. Son soruya gelirsek; bu henüz belli değil. Bu, bu konuda çıkacaklara bağlı, .UOP dosyaları incelendiği zaman ortaya çıkacak. Ve tabii ki, şuanki emülatörlerin hiçbiri UO:KR'yi desteklemiyor, çünkü .MUL dosyaları üzerine kurulmuş durumdalar, .MUL dosyaları da UO:KR'de yerini .UOP dosyalarına bırakıyor.

EA Games ile anlaşmaya gelirsek; aslında EA Games, bütün emülatörlere ve freeshardlara dava açabilecek durumda, bu konuda da davayı kazanır. (Hoş, Türkiye'deki yasa eksikliği bunu mümkün kılmıyor. Ama diğer her batı ülkesinde dava açarsa kazanır.) Ancak nedeni bilinmeyen bir hoşgörü veya umursamazlıkla bunu yapmıyor.
Silindi
Adept
4.3
ben sorunsuz ve ücretli bir emulatör yanlısıyım.

-neden ki raskol?
-e böylelikle daha az ve kaliteli server olur.
-haklısın!
ücretli emulatör?

-Gereksiz
-Neden?
-8 kişi ile açacağı serverı 12 kişi toplayıp açar
-Sonuç ne olur?
-Açan gene açar.Hiç bir engel teşkil etmez.Ultima camiası daha da batar.
-vay anasını
Açan gene açar ama eskisi kadar değil. Buda bazı şeyleri düzene sokar.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.