Olayı anlatıyorum..
Gamemaestro.net te Erce isminde ßirisi ile aramızdaki dialog.. ßireßir aynısı değil yakın şeyleri söylüyorum.. Lütfen okumadan cevaplamayın çok rica ediyorum lütfen!

- Ben
* Erce


- aynı anda acc sistemi için siteyide vps ye attım
* elimizde hazır sistem var phpbb forum için öyle yapalım
- ben onu istemiyorum elimde portal var onca düzenleme yaptım. üstelik webhostta php çalışmadı
* vps kasar, üstelik webhostta php çalıştıramamanız sizin beceriksizliğiniz
- siteyi web hosta atalım, forumları vps ye atalım

SORU 1
Bir ultima online sitesinde hangi sayfa gezilirse kasar? Yada hangisi en çok gezilir? Haberlermi? Yetkili Kadrosumu saçmalamayın tabiki forumlar..

Forumlar vps e olursa ne anlamı kaldı? Vps de olmazsa da NE ANLAMI KALDI!?

SORU 2
Apache yada benzeri php çalıştıran bir programda php çalıştıramamak beceriksizlikmi? Attım girdim çalışmadı.. Aynı dosyayı kendi pcm de local de çalıştırıyorum..

Ilgi ve alaka buraya kadar süper GİDİYORUZ!!


1 2 gün geçti ben onu dinlemedim çünkü kendi bilmiyor ne dediğini.. VPS ye mail göndermesi için MailEnableStandart Kurdum.. Mail göndermiyor! Hadi dedim bilgim sınırlı Erce bilir belki işini..

- Mail göndermiyor kaç tane farklı smtp server denedim yollamıyor
* bizim webhostu kullansaydınız böyle olmazdı
- Karde$im.. Sana daha açık nasıl anlataßilirim? Mail göndermiyor.. Daha önceden kullandığım program! Başka vpsde çalışıyor snnkinde çalı$mıyor göndermiyor..
* Benim dediğimi yapmadın ne yapabilirim
- (Artık DELİRDİM) ßak karde$im arızamısın nesin ßilmiyorum! Sen forumları vps ye kuralım demi$tin! phpbb yada smf kurduk diyelim! ßu forum mail göndermiyormu? Aktivasyon kodu falan göndermiyormu? Size sorayım phpbb ve smf de yokmu aktivasyon kodu? Ben kullanmadım ama adım gibi eminim vardır

SORU 1
Aynı muhabbet değilmi? Phpbb yede MailEnable yada benzeri program kurulacaktı, ben kendi sitemi oraya kurdum diye ilgilenmedi. 1 hafta boyunca smtp tamam diyip durdu! En son artık 42 ayar oldum kendi php bilgimle mail gönderilmesi gereken yerlerin sistemlerini dğiştirdim.. Siteme bakınız. Şifremi Unuttum kısmı orjinalinde mail göndermektedir. Benimkinde gizli soru sormaktadır..

Şimdi asıl muhaßßete geleyim.. Sitem 5 gündür gidiyor. Bandwith ta$ıyor.. ßelki dikkat etmi$sinizdir ultima-strike ta gidiyor.. 4 gündür saldırıyorlar.. Nedir peki bu? Saldıran ki$iyi ßiliyorum adını ßiliyorum ne yaptığını ßiliyorum.. ßana inanmıyorsanız u-s yöneticilerine sorun saldırı varmı yokmu diye!

Daha dün ak$am Erceye, benim bu gamemaestrodan hostu alan arkda$ım söyledi saldırıyolar site kapanıyor diye.. Szce ne cevap verdi?

* Web hosttan alsaydınız böyle olmazdı!
- Arkada$ım çok ßilmiş ki$i.. Sen sanıyomusunki Ultima-Strike ßizim gisi VPS den sitesini yayınlıyor?
Bağlantısı bizimkinden yüksek ve vps kullanıyor demeyin bana allahınızı severseniz.. webhost kullanıyor.. Ama çok ßilmi$ erce dinlemediki ßeni.. DDOS SALDIRISI DENEN BİŞEY VAR! SÖYLEMEME BİLE MÜSADE ETMEDEN AFK OLDU! ARAŞTIRSIN.. ÖNLEMLERİ VAR YOK DEĞİL..

Olay böyle olunca! Artık çığrından çıktı! yeter artık ßende insanım sonuçta! i$ yapılıyor güzelce yapılsın.. Bıçak gırtlağa dayandı artık..
Diğer portaLda da söyLediğim gibi

ayrıca uLtima strike symrna'nın..
gamemaestro -1 :/
herneyse sonuçta webhostta.. yani vps veya webhost değişmiyor
Evet saldırı olduğu doğrudur, sunucuya yeni firewall kurduk. Saldırının devam etmesi durumunda legal ve illegal bir şekilde bu durum önlenicek.
Lucretius selam eger sorun çözüldü ise bizimle kurudugunuz firewallı paylaşırsanız seviniriz

Arkadaşlar başlıktaki sorun GameMaestro yetkililerinin el atması sonucu düzeltilmiştir kişiler hakkında yaptıgımız kötülemelerden dolayı adımıza özürdileriz.

Bu konu LuReT tarafından düzenlendi(2008-05-28 14:20, 15 yıl önce)
Members
1.2
Merhaba,

Sorun bir yanlış anlaşılmadan ibaret.

DDoS sorunu için ise bizde yazılımsal firewall kurmuş vaziyetteyiz. Donanım olarak eklentimiz hafta içi sonradan kurulacaktır.

Sevgiler,
GameMaestro.net
Ne kurucaksınız donanımsal ? Cisco Pix ? Asus ? mhh uçuk ruya bunlar sizin için.
Members
1.2
Merhaba,

DDoS saldırılarını engellemek bizim gibi ufak oluşumlar için o kadar pahalı solüsyonlarla sağlanamaz. Daha ucuz fakat bir o kadarda etkili bir gidişat sergilenecek bu konuda. Tabi BotNet baz alınan ve bizi aşacak saldırılar karşısında biz değil, datacenter'ımız (Grid) konuya el atmakta. Elbette Cisco markası bizim için an itibariyle rüya. Bu sebeple Allied Telesis switchlerimiz var.

Sizin kadar network bilgim olduğunu sanmıyorum, dolayısıyla önerileriniz varsa paylaşmaktan çekinmeyin lütfen.
Nemesis[Berk] : Ne kurucaksınız donanımsal ? Cisco Pix ? Asus ? mhh uçuk ruya bunlar sizin için.

Erce Bey Sanırım Bu Nemesis Biraz Cok Bilmişlik Ediyor Bıraz Sıkıcıdır Kendisi :) Takmayın Siz Bunu Ben Size Güveniyorum ...

NOT= Berq Fazla Büyümeden Sakın Gelme :) Mucujs
Büyümek ? Nedirki büyümek ? 60 Yaşında bir ayyaş gelip burda atomun yapısını sana anlatabilirmi? Hayır !. Akıl yaşda deil baştadır sözü neden bukadar geçerlidir ? Türkiyenin en genç CCIE'si olmak için çabaliyorum bu biraz çok bilmişlik deildir. Gerçekden bilmektir..
Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.