Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Sunucuda bulunan mysql'i nasıl web hostumdaki mysql'e bağlıyabilirim acaba? Detaylı anlatırmısınız rica etsem.
Anlatayım cpanel'de mysql kısmında uzaktan mysql kısmı var oradan vps ip'sini yazıyorsun eklıyorsun. ondan sonra sphere.ini'de "localhost" yazan yere site adresini yazıyorsun "www.blabla.com" gibi sonrada database adı ve şifre bu kadar.
uzaktan bağlanacaksın sphere olan vpsteki mysql e
sphere ın bulundugu makinedeki myql i uzaktan erişime açıp sitenin ip sine izin ve kullanıcı oluşturacaksın
Merhaba,

Ozelden yazmissin burdan aciklayayim.

1. Kosul sphere ile mysql'in ayri olmasinidi dusunuyorsun fakat 2 sunucuda ayni localde olmak zorunda aksi taktirde sunucu mysql'e baglanirken cok fazla donma yasarsin.
2. Kosul spherenin oldugu sunucunun local ip sini servis saglayicindan alman gerekir. 192.168.... Gibi olan. Aksi taktirde local networku degil yine router uzerinden cikmak zorunda kalicaksin.
3. Kosul mysql'in oldugu sunucunun local ip yi sphere de localhost yazan yere eklemelisin ve mysqlden uzak erisime spherenin local ipsine erisim izni vericeksin cpanel kullaniyorsan cok basit gerci phpmyadmin ile daha basit birsey. Google'a 'mysql remote access' yazarsan karsina tonla dokuman cikakcaktir.

Sonuc sphere ayri sunucuda mysql ayri sunucuda olucaktir.

Kolay gelsin.
engelleyemezsin mysql ve sphere aynı networkde olmak zorunda çok sağlıksız diğer türlü, sphere localdeki mysql e yazacak sen onu cronla aktaracaksın veya direk uzaktan o mysql e bağlanacaksın
appserverda açık mı var :D appserv dediğin LAMP'ı otomatik kurar zaten başka bi işlevi yok appserverda açık var demek bütün web sunucularında açık var demek sayılır
Mustafa,

Dediklerimi yapmadigin surece sunucun cok zorlanacaktir.

Durum bundan ibaret.

Saygilarimla.
Site ile sunucuyu aynı localde tutabilirsin yani ben öyle yapıyorum bir konuda yazdığın cevap üsulen bunu söylüyorum çok iyi makine aldığını belirtmiştin iyi makinede site ve sunucu aynı localde barınabilir. Sende web ile sunucu makinasını bağlamak zorunda kalmazsın.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.