Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.
Tasarımların bir kısmı bana ait bir kısmı ise hazır resimler üzerinde oynama yapılarak kullanılmıştır.
Php kodlama ve css kodlama bana aittir.
Eleştiri ve yorumlarınızı bekliyorum.(örn:şu olsa daha iyi olur veya şu olmasa daha iyi olur gibi.)

https://i1106.hizliresim.com/2011/6/17/2275.png
https://i1106.hizliresim.com/2011/6/17/2276.png
Resimlerde reklam bulunmadığı için paylaşmakta sakınca görmedim.
Saygılarla.

Bu konu Akasha tarafından düzenlendi(2011-06-17 05:05, 12 yıl önce)
ilk önce daha yüksek çözünürlükte ekran görüntüsü koyman gerekiyor.
Daha iyi bir çözünürlük yakalayamadım fakat iki resim olarak koymak mumkun.
o yeşil rengi değiştir ilk önce. uyumlu renkler için https://www.uyumlurenkler.com/ göz atabilirsin. anladığım kadarıyla karakter kodlamasında hata var türkçe karakterler çıkmıyor ayrıca bazı kısımlar sağ sola yapışmış durumda (haber yazan akasha) kısmı gibi. tasarım zaten sana ait olmadığı için ve buraya sadece ekran görüntüsü eklediğin için bu kadar yorum yapabiliyorum.
Yaptığın eleştiri ve yardımların için saol.Türkçe karakter sorunu var.Haber yazan akasha kısmında veri tabanındaki kaydı çektirdim echo komutunun arasına fazla nbsp boşluk kodu attığımdan kaynaklanmakta.Bunlarla uğraşmamın amacı kendimi geliştirmek.Birazda photoshop kasmam lazım son bıraktıgımda cs2 vardı cs5 çıkmış alışamadım bir türlü. :)
  

Kodunu, TD ler arasında da kullanıyorsan, CSS ye gerek yok. CSS ile istediğini yapabilirsin.
CSS'e gerek yok demişsinde div içinde kullanmak için class'lar oluşturdum.Böylelikle kullanımı hem daha kolay olmakta hemde fazla kod yazımından kurtulmuş olmaktayım.Tabi divdede sorunlar yaşamak kaçınılmaz olmakta şu ana kadar sorun yaşamadığım sadece tablolar var.Div kullanmadaki amacım bazı sorunları aşmaktı ama çok uğraştırıyor.Tablo kullanmak daha mantıklı geliyor.
Kendini geliştirmen gereken konular var bunlardan en başında css geliyor. Margin, Padding gibi mesela bu konuları bir incelemeni öneririm.

Edit ;

Ayrıca tablo eskide kaldı div'lerle ilerlemelisin hem kodu okunabilirlik açısından hemde google optimizasyonu vs. gibi konular da çok mühim.
Mesela ben de web ile ilgili birisi olarak @Xandra'ya katılmıyorum. Div yeni bir teknoloji olabilir, ancak bazen tablo kullanmak daha akıllıca olabiliyor.
Adept
4.3
Mesela, Lai?

Tablolar, tablolar icindir. Bir liste mesela tablolara konulur, Excel misali. Onun disinda nerede akillica oldugunu bilmiyorum.
Takvim vs. belki..
takvim vs hepsinde div rulz. tablo sux arkadaş bunu bilir bunu sölerim. Eğer çok kasmadığım bir işse table yapar geçerim. ama hızlı ve estetik olması açısından kesinlikle div kullanırım. Full css siteler var inceleyin. table ile div arasındaki 7 farkı görün.

Ayrıca @Lai'nin dediğine katılmıyorum. Table ile yapabildiğin herşeyi hatta yapamadığın herşeyi div ile yapmak mümkün.

Fatih Hayrioğlunun sıkı bir takipçisiyim. Güzel bir yazı yazmıştı aynen ekliyorum

Daha hızlı sayfa yükleme zamanları Tabloların yapısından kaynaklanan fazla kod ve kod karmaşası yazılan kodun boyutunu arttırır buda sitenin daha yavaş yüklenmesine nedendir. Siteyi hızlandırmak için divli yapıda çeşitli yöntemler vardır. Örn:(CSS sprite tekniği)

Daha Düşük Barındırma ücretleri
Daha az yüklenme zamanı barındırma ücretleri ve bant genişliğinin az kullanılması demektir ve bunun sonucu barındırma hizmeti aldığımız şirkete daha az ödeme yaparız. Küçük sitelerde değilde büyük çaplı sitelerde bu konu büyük önem kazanır.

Site düzenlemek daha daha kolay
Tablolu yapının zorluklarından biri karmaşık yapısından dolayı düzenlemek çok zor olur. Div ile hazırlana sitelerde düzenleme yapmak daha kolay olur

Tekrar tasarlama daha ucuzdur
Hazır sistemlerde gördüğümüz gibi(wordpress vb.) aynı yapı üzerine farklı tasarımların adapte edilmesi kolaydır.

Web sitesinde Görsel tutarlılık vardır
Tek yerden(css) kontrol edilen div’li yapı tablolu yapıya göre daha tutarlı olur.

Daha iyi SEO için
Daha az kod olması ve kodlama yapısının tablolu yapıya göre daha düzenli olması arama motorlarının indekslemesi için bir avantajdır. Ayrıca h1, h2, h3 … ve ilgili elementlerin yerinde kullanılması ile arama motorlarına daha uygun kodlama yapabiliriz. Ayrıca CSS ile birçok javascript ile yapabileceğimiz işleri yapabiliriz. Örneğin menüler gibi.

Hızlı web sitesi çapında güncellemeleri
CSS ile kontrol edilen siteler daha hızlı kontrol edilir ve düzenlenir. Bu projelerin daha hızlı oluşması için bir avantajdır.

Takım çalışmalarına daha uygundur
Web sitesi önyüzü ve arka planı ayrımı yapılır. Bu sayede daha organize site üretimi yapılabilir. Arayüz geliştirici ve programcı arasında daha kolay ve güzel iletişim sağlanır. İki ayrı koldan iş yürür.

Kullanılabilirlik ve Erişilebilirlik Artar
Farklı tarayıcılara göre kod yazmak daha kolaydır. ie6 ile uğraşırken bu başlığı pek inandırıcı bulmayabilirsiniz, ancak eskiden tablolu yapı zamanımda Netscape ile ie5.5 ile az uğraşmazdık ve bir çok yerinde sabunlardık(es geçerdik)
Div ile kodlama yapılırken yazılan kodlar css yardımı ile farklı araçlar için ayrı ayrı kodlanmadan sadece css kodu değiştirilerek elde edilebilir. Mesela yazıcıdan çıktı almak için print medya tipi kullanılan css yorumlanır, benzer şekilde mobil araçlar için handle medya tipli css dosyası kullanır. Şimdi iPone, iPad içinde benzer ayrımı yapabiliyoruz.

Daha karmaşık düzenler ve tasarımlar
Tablolar ile oluşturulan karmaşık yapılı siteler bazen içinden çıkılmaz haller alabiliyordu, ancak div ile kodlama yaparken birçok yapı kolay bir şekilde oluşturulabiliyor.

Boş GIF kullanımı
Tablolu kodlamada düzeni sağlamak için kullandığımız 1×1 lik bir saydam gif hazırlanır ve tablo düzeni bu gifler yardımı ile sağlanır. Div ile kodlamada böyle bir ihtiyaca gerek yoktur. Bu fazla kod ve yükten bizi kurtarır.

Geleceğe dönük bir yapıdır
HTML5 ile birlikte gelen yeni etiketler ve HTML5’in yapısı div ile kodlamanın devamı niteliğindedir. Daha önce yazdığım HTML5’in yapısal elemanları adlı makaleye göz atın.
https://www.fatihhayrioglu.com/tablo-mu-div-mi-karmasasina-son-noktayi-html5-koydu/
Arkadaşlar, yanlış örnek olmuşum sanırım. bazen tablo kullanmak daha akıllıca
Div'i sıklıkla kullanırım. Ancak bazen, örneğin bir demirçelik firması, nervürlü demirin ebatlarını listeletiyor. Div ile 30'a 40'lık bir tablo hazırlamak bana işkence gibi geliyor. Bunun yerine, henüz teknolojinin çok da gerisinde olmayan table kullanmak daha mantıklı geliyor.

Ayrıca, div'in kötü tarafları yok mu? Var. Aslında söyleyeceklerim div'in kötü tarafı değil, browserların css uyumsuzluğu. Yaptığım bütün sitelere ie6 ve alt sürümleri, firefox, chrome ve mobil için ayrı css kodluyorum.

İnanıyorum ki, bir gün bütün browserlar tek bir standart'a göre işlem yapar ve biz de div kullanmanın keyfini tam olarak yaşarız.

(Şahsen bir dünya browser için düzenleme yapmak, benim gibi tembel birisine göre değil.)
Güzel.
Biraz daha geliştirebilirsin

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.