İyi akşamlar.Son birkaç gundur visual basic'e merak saldım.Bu beni bayağa bağımlı yapacağa benziyor.Neyse sorumu sorayım.Bağzı deneme şeyleri var onlarında bağzılarında buna benzer şeyler geçiyor.bu ne anlama geliyor ne yapmam lazım bir yardım ederseniz çok sevineceğim.

modülüne bunu yazın?
Type ogrenci
no As String * 8
adi As String * 15
soyadi As String * 15
bolumu As String * 15
babaadi As String * 15
anaadi As String * 15
dogumyeri As String * 15
dogumtarihi As String * 15
yabancidil As String * 15
mezunokul As String * 20
aciklama As String * 150
End Type
Defination dir. Değişken tanımı yapmışsınıuz.. Bunu normal bir modul içerisine koyarsanız tum formlarınızda kullanabileceğiniz ve program açıldıktan sonra ogrenci adli bellekte açılmış bir alan olacaktir..

Yeni başlayanlar için biraz karmaşık gelebilir bunlar.
declaration dur... (yazım yanlış olabilir)
oh be geç oldu ama güç olmadı :p Öncelikte teşekkur ediyorum.Artık ümidimi kesmiştim.Şimdi benim burda tam olarak ne yapmam lazım bir zahmet tarif edebilirmisiniz.Birde hazır yakalamışken ufak birşeydaha sormak istiyorum.

Private Sub Command1_Click()
On Local Error GoTo hata
Dim X
X = Shell("C:\Program Files\Ultima Online 2D\Osman Client.exe", 1)
Exit Sub
hata:
On Local Error GoTo hata2
Dim Y
Y = Shell("C:\Program Files\Ultima Online\Osman Client.exe", 1)
Exit Sub
hata2:
On Local Error GoTo hata3
Dim Z
Z= Shell("D:\Program Files\Ultima Online\Osman Client.exe", 1)
Exit Sub
hata3:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
On Local Error GoTo hata25
Dim Z
Z= Shell("D:\Program Files\ultimam\Ultima Online\Osman Client.exe", 1)
Exit Sub
hata25:
MsgBox ("Program çalıştırılamadı Clientin bazı dosyaları kayıp olabilir")
Exit Sub
End Sub

Private Sub Command2_Click()
End
End Sub

Şimdi burda sağdece ultima online 2d de için bir hedef vardı hataya başka bir konum yazarak bunun olasıklarını geliştirdim.Yani adam uoyu başka bir yere kurmuş olamazmı misali fakat bunun bir hamballık olduğunu gordum.Yaklaşık binlerce kombinasyon oluşabilir.Bunun yerine ultima online'yi kendi tanıyacağı ve ordaki Osman client.exe'yi çalıştırabilceği daha kapsamlı bir komut yokmudur?
Coder :) ühühüh tmm odur seni mi kıracaz :) aha

Yazdığım saat te kafa durmuş oluyor birz :)

Registry den ultima online in yuklendiği dizini bulacan
Shell Dizin & "Osman Cli.exe"
Yapacan..

Yukardaki kodunun mantık ile uzaktan yakından alakası yok..
numberone Yaptığım mantıksız şeyle sence sana bişi ispatlamamışmıyım:D Demekki bu işten fazla çakmıyorum.Şu dediklerini biraz açarsan belki daha rahat anlayabilirim
arkadaşım böle connector olmaz adam d içinde veya game veya games vb. klasörler açabilir ayrıca bi connectoru 1 kaç kez açabilio onu düzelt ondan sonra gel bunun içi birçok başlık açıldı önce onları oku
arkadaşım böle connector olmaz adam d içinde veya game veya games vb. klasörler açabilir ayrıca bi connectoru 1 kaç kez açabilio onu düzelt ondan sonra gel bunun içi birçok başlık açıldı önce onları oku

Böyle connector olmıyacağını bende biliyorum.Benim yardımını istediğim konu bir kişinin ultimayı kafasına göre bir yerde kurduğu zaman o yolu nasıl bulacağımdı.Zahmet edip okusaydın anlardın öyle deilmi?Okumak zorundamısın? elbette deilsin ama bir yorum getiriyorsan okumak zorundasın.Forumlarda açılan topiçleri okumadığımı nerden biliyorsun?Hepsini okudum.Hiç biri bir sonuca ulaşmamış + kimilerindede linkler ölü.
Kafasına göre kurduğu bir yer vardır.. Registy yani kayıt defterinde onun dizini vardir.

çalıştıra regedit yaz kayıt defteri karşına çıkar. Orada tum yuklu programların dizinlerini bulabilirsin. ORadan okutturacaksin bir değişkene atayacaksın onu.. Ondan sonra değişkenin sonuna senin clientin ismini yazıp start vereceksin..

registry orneklerine bak derim.. Zor değil..

Bu konu numberone tarafından düzenlendi(2006-12-12 17:53, 18 yıl önce)
oh bea şimdi oldu.Herçekten çok teşekkur ederim
Nop
hic gerek yok alın benden kıyak vede biraz araştırın kod = app.path
kendin connector yapıosan clienti connectore göm istedigin yere cıkar sora calışsın windows system32 ye yolla mesela clientinin adınıda system.dll fln yap ordan calıssın hem clienti bulup editlemerli flnda daha zor olur
ya regedit de uo yu bulamıyorum ? ne yapmak lazım off

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.