Sitedeki Vb Anlatımını yeterli bulmadığımdan sizlere hazırlamış olduğum basit ve detaylı bir anlatım sunuyorum. Benden beklenmedik bir döküman oldu için kıymetini bilin bir daha belki böyle bir paylaşım yapmam heheh neyse Konuya gelelim. Sizlere Basit görünümlü connector yapımını ve işinize yariyacak bir kaç kod göstericem. Önce aşağıdaki link'ten visual basic 6.0 sürümünü indirelim.


Visual Basic 6.0

Serial: Yayını Yasak olduğunu düşündüğümden vermiyorum
Rar Pass : zaxo7


Şimdi dosyamızı indirip programımızı kurduktan sonra vb'yi açalım. Karşımıza bir tablo çıkıcak bu tabloda Standart.exe yi seçerek yeni projemize ilk adımı atalım.
Karşımıza aşağıdaki gibi bir görüntü çıkması lazım




Bundan sonrasını bölüm bölüm anlatacağım.

1. Bölüm Button Ekleme

Connectorumuzu kullanmak için doğal olarak bir button olması lazım aşağıdaki resimlerde sizlere nasıl button ekleneceğini anlattım. Önce 1. Resimdeki CommandButtonu tıklıyoruz daha sonra projemizin herhangibi bir yerine istediğimiz şekilde buttonu çiziyoruz ve 2. resimdeki gibi bir buttonumuz olacak. Bu buttonları projemizin istediği yerine taşıyabilir ve boyutunu ayarliyabiliriz. Buttonların isimlerini değiştirmek içinde 3. resimdeki gibi caption kısmındaki yazıyı değiştirmemiz yeterli olacak.



2. Bölüm Resim ekleme ve Font Rengini değiştirme
Evet button kısmının bir çok yerini geçmiş bulunmaktayız şimdi isterseniz diye resim eklemeyide göstericem ve arka font renginin değiştirilmesini. Daha sonrada işinize yarayabilecek bir kaç kod göstericem sizlere...

Resim eklemek için 1. resimdeki PictureBox bölümünü tıklıyoruz daha sonra buttonlarda yaptığımız işlemin aynısını burada yapıyoruz. Resmin büyüklüğünü çiziyoruz. daha sonra bu çizdiğimiz yer seçiliyken 3. Resimde çizdiğimiz resim alanı bulunmakta 3. resimdede gösterdiğim gibi picture bölümünü seçiyoruz ondan sonrasını zaten biliyorsunuz ama dikkat etmeniz bir dokta var ekliceğiniz resim yaptığınız yer kadar bir büyüklükte olması lazım vb de bunun ayarını yapamıyorsunuz. 4. resimde ise font renginin değiştirildiği bölümü gösterdim



3. Bölüm Kod ekleme Ve Bir Kaç Kod

Bu bölümde ise sizlere nasıl buttonlara fonksiyon verebilceğinizi anlatıcam ve bunun içindede bir kaç tane işinize yarayabilecek kodlar bulunmakta.
İlk Önce sizlere bağlan butonunu gösterim. Bağlan buttonuna işlev vermek için buttonu çift tıklıyoruz ve karşımıza Bağlan buttonunun kodlarını yazabileceğimiz kısım çıkıyor o kısma aşağıdaki kodu yazabilirsiniz.



Artık diğer buttonların nasıl eklendiğini anlatmama gerek kalmadı bu yüzden farklı 2 kod daha vereceğim size bu kodlardan ilki siteye yönlendirme bir diğeri ise connectoru kapatmak. Daha fazla bilgi vermek isterdim ama bu sefer bu işe emek harcamış olan arkadaşların emeği boşa giderdi daha fazla bilgi edinmek isteyen bir vb kitabı falan alıp kendini daha iyi geliştirebilir.

Siteye Yönlendirme Kodu


Connectoru Kapatmak çıkış Buttonu Yani


Tamamen kendi emeğim ile anlattım umarım işinize yarar kolay gelsin

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.