Neran : Merhabalar,

Ben de bu konuda düsüncelerimi aktarayim o halde;

- Ne kadar birseye ihtiyacim varsa kendim kodlasam da, en iyiler bile arada hazir platform ve sistemler kullanir. Bunun nedenleri; ya ürünlerin ihtiyaclarina yeterli uygunlukta olmasidir, ya da "Amerikayi yeniden kesfetmeye ne gerek var?"-Felsefesidir.
- Profesyonelligin bir sürü programlama dili bilmekle alakasi yoktur. Neticede hepsinin arkasinda degismeyen belli bir düzen ve mantik var. En basit konseptler ise bu tarz temel düsüncelerden gelir; https://en.wikipedia.org/wiki/Deterministic_finite_automaton
- Bilgisayar alaninda kullanilan temel algoritma ve yöntemler asagi yukari her alanda aynidir, bir kere ögrenildi mi diger dillerde de sorunsuzca kullanilabilir.
- Bunlarin yaninda bir de diller birbirlerinden türer veya birbirlerinin alternatifidir; Java -> C# -> ASP .NET seklinde rahatlikla bir yol izlenebilir örnegin. Java ve C# felsefeleri bakimindan aynidir. Process Virtual Machine (JVM, .NET) ile isletim sistemleri ile baglarini az da olsa koparirlar. Ikisi de tamamen OOP'dir. OOP'nin konseptleri de programlama dillerinden bagimsizdir.
- Bir kere ögrenilmis programlama dili ögrenilmistir, bir iki hafta ugrasip sorunsuzca o dil tekrar aktif olarak kullanilabilir. Aktif olarak bu dallarda farkli projeler yapma imkani varsa ne âlâ.
- SQL gibi sistemlerin ana kisimlari Oracle, MySQL, MSSQL olsun hepsinde aynidir.

Avatar adli zati tanimam etmem, ancak yukarida yazdiklarim genel olarak sabittir. Burada negatif elestiri yerine, "Sunu bunu yapsan daha iyi olurdu? Acaba bunu yaparken, neden böyle yaptin?" gibi yapici elestiri görmek cok daha güzel olurdu. Konunun sahibinin ne yaptigi ve ne ile ugrastigi belli, elestirenlerin nesi belli? Bu arkadaslar neye dayanarak böyle yorum yapiyorlar? Sizin referansiniz, tecrübe durumunuz, bu alandaki bilgi birikiminiz ne durumda, diye sormazlar mi adama?

Sevgiler,
Neran

Yazdıklarınız için teşekkür ederim. Olması gerekende aynen sizin söylediğiniz gibi. C# , C++ ve Visual C genel olarak aynı mantık çerçevesinde ve sadece notation farkılıkları gösteriyor ve tabiki kullanım alanları farklı. Benden istenilen hizmet ne ise ona göre yazılım dili kullanıyorum. Tekrar belirtmekte fayda var, işimi nasıl kolay yapabiliyorsam o yola başvururum hazır ya da değil fark etmez. Neran'ın da dediği gibi Amerika'yı tekrar kefşetmenin bir manası yok.

@Federal
Hepsini aynı anda kullanan görmediyseniz şuan görmüş oldunuz. Daldan dala atlamak işini biliyorsan güzel bir şeydir. Ayrıca şunuda belirtmekte fayda var, profesyonel anlamda yazılım ile uğraşan kişiler asla ve asla tek bir dilde bağlı kalmaz. Net tabanlı bir hizmet sağladığımı düşünün bunu C# ile yazıp modullerini c++ ile yapmak en mantıklısı olacaktır. Bu hizmet içerisinde belki sql, mysql, php ya da asp kullanmamda gerekecektir. Şuan anlatabildim sanırım. Piyasada bir çok insan benim uyguladıgım yöntemi kullanmakta. Buna daldan dala atmalak değil tecrübe ile neyi nasıl ve nerede kullanacağını bilmek deniyor.
@Avatar, Yazdığım yazıyı tamamen yanlış anladınız ben eleştiri yapmadım merakımdan sordum zaten hani nasıl olabiliyor diye eleştridiğim ya da kötülediğim yok yani bu böyle biline

@Neran, ben tututpta yaptığı birşeye çamur atmadım merak ettiğim birşeyi sordum arkadaş basit bir şekilde anlttı hüner üstüne hünermi kattın yoksa fevri davranıp adama sorduğum soruyu yanlış anladın. Neyse uzatmaya da gerek yok arakdaş bir emek veriyor ve emeğinin hizmetini sunuyor konu farklı boyutlara gitmesinn manası yok.

Başarılar arkadaşım.
Adept
4.3
@Federal

Yazdigim yazi sadece size yöneltilmis bir yazi degil, genel olarak yazilmistir. Negatif elestiri yapmadiginiza göre, o konuda üzerinize alinmaniza gerek yok, kimin kastedildigi sanirsam belli. Geri kalan yaziyi da genel bir bilgilendirme, bu konudaki düsüncelerim olarak görün.
Güncel.

Genel olarak iş yaptığım kişiler belirttikleri taktirde bu platformdada yaptığım işleri belirtiyorum. İsteyene referanslarım ile ilgili genel bilgiyi e-mail ile verebilirim ayrıyetten.
Neophyte
26.6001
-------- Orjinal İleti --------
Tarih : 2013-02-13 17:24 GMT
Başlık : Başlığınız Hk.
Lütfen mesaj sil-ekle işlemini tekrarlamayınız. İkinci kez bu işlemi yapıyorsunuz, dikkat etmenizi rica ederim
İyi forumlar
Gereksiz mesajlar silindi başlığın amacı avatar'ın yapıp yapmadığı meçhul olan işlem değildir bunun kanıtlanması gereken yerde değildir. Bunu belirtmek isterseniz tek mesajda toplu olarak forumda hararet yapmadan mesaj atabilirsiniz.

iki arkadaşa uyarı verilmiştir. lütfen başlığı daha fazla amacından çıkarmayalım. teşekkürler.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.