Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.



Silindi
Bilgisayar oyununu canlandırmak isteyen çocuklardan biri vurularak öldü

Denizli’de bilgisayar oyunu "Counter Strike"taki savaş sahnelerini canlandırmak istedikleri iddia edilen kuzenlerden biri av tüfeğiyle vurularak öldü.
Alınan bilgiye göre, Tavas ilçesine bağlı Çağırgan beldesi Paşalar Mahallesi’nde oturan ilköğretim okulu 8. sınıf öğrencisi M.O. (14) ile kuzeni 4. sınıf öğrencisi Musa Oytun (10), dedelerine ait evin bir odasına ders çalışmak üzere girdiler.
İddiaya göre, sohbet ederken internet kafelerde oynanan "Counter Strike" adlı oyundan söz eden kuzenler, oyundaki savaş sahnelerini canlandırmak istedi.
Bu sırada duvarda asılı bulunan av tüfeğini alan M.O’nun elindeki tüfek ateş aldı. Başından vurulan Musa Oytun, olay yerinde yaşamını yitirdi.
Olaydan sonra sinir krizleri geçiren anne Fatma Oytun, oğlunun ardından ağıtlar yaktı. Kuzenlerin halası Fatma Şibe ise "Kardeş gibiydiler.
Birbirlerinden hiç ayrılmazlardı" diye konuştu.
Bu arada, ölen Musa Oytun’un cenazesi toprağa verilirken, jandarma tarafından gözaltına alınan M.O. da yaşı küçük olduğu için ifadesi alınmak üzere Tavas Adliyesine sevk edildi.

"COUNTER STRİKE"
Tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanan "Counter Strike" oyunu, ülkemizdeki internet kafelerde en çok rağbet gören oyunlar arasında yer alıyor.
Terörist ve anti terör timi olmak üzere iki takımın çeşitli mekanlar içinde mücadele ettiği oyunun amacı, silah ve patlayıcılarla karşı tarafı yok etmek.
Oyun, içerdiği şiddet unsurları ve çocuklar üzerindeki etkisi nedeniyle, başta ABD olmak üzere birçok ülkedeki çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanı tarafından "sakıncalı" bulunmuş ve yasaklanması istenmişti.

milliyet
kendini pokemon zannedip damdan atlayan çocuğa benzer bir hikaye daha..
Medya bu konu üzerinde çok etkili yapılan bir araştırmada özellikle ana haberlerde yayınların %90 üzeri şiddet görüntüleri içerdiği belirlenmiş bu da herşeyi açıklamaya yeterli olur herhalde.Ayrıca yayınlanan Kurtlar Vadisi vs. dizilerinde çok büyük etkisi var bunlarıda göz ardı etmemek gerekiyor.

Reyting uğruna kaybedilen psikoloji ve hayatları daha çok göreceğiz bu durum devam ettiği sürece...Üzüntü verici ama önüne geçmek bazı paragöz insanların duyarlılığına bağlı gibi gözüküyor.

Yazık.
Lucretius : kendini pokemon zannedip damdan atlayan çocuğa benzer bir hikaye daha..


zauahauahau +1:D
Komik birşey göremiyorum?
Ya Zwagles Hani tamam countera özenen 2 çocuk oynuyorlarmış şeytan doldurur tabiriyle silah patlamış.. Bu belliki bir kaza boş da olabilirdi. Ama pokemonlar insan olmadığı halde çocuğun kendini pikachu sanıp damdan atlaması çocuk pisikolojisiyle alakalı değil tamamiyle o çocuğun salaklığıyla ilgili birşey.. normal bir çocuk orda pokemonları yönetenlerin insanlar olduğunu farkeder, insanların pokemon olduğunu değil..
ya o cocuk tam olarak kendini pokemon sanmamıstı galiba..Atlamadan önce Charizard gel beni kurtar demiş atmış kendini aşagı... Bu arada dipnot düşmek üsterim cocuk ölmedi... Yani olayda charizardın parmagı olabilir :D:D:D
Olay da dedınınde sucu war,Evde 2 tane cocuk oldugunu bıldıgı halde tüfegını ortada bırakması cok yanlış..
Burada kabahat bulunacak şey çok . Ya da uydurulacak bahane . Asıl önemli olan ne yapılması gerektiği . Bir şekilde Counter - Strike'tan vazgeçemeyen bir genç nesil ardımızdan yetişiyor ve sorunları da tamamıyla gözler önünde . Olan olmuş biten bitmiş buna yorum yaparak zaman harcayağımıza ilerisi için bir çözüm bulmayı deneyelim . Geleceğimiz keşkelere emanet olmasın ama keşke aklıma bir fikir gelse...
Silindi
Members
0
şiddet içermeyen bir oyun parmakla sayılır.şiddet içermeyen oyun mu var yaff ...
Silindi
Members
0
internet cafede sims oynayanı vuruyolar : )
gerçi hiç bi cafede pc'sine sims tarzı oyun yüklemez ya oda ayrı bir tartışma konusu..
beyler 8 e giden bi çocuk bu kdr s**** sa yapcak bşi yok yani
yuh be 1 yıl geçmiş aradan
Bazıları malesef sanal alemdeki şiddet içerikli sahnelerden ve de televizyonlardan özenerek akla gelmeyecek şeyler yapıyorlar. Kurtlar Vadisi!'ne özenen çok mesela. Öyle yaş filan önemli değil. Kurtlar Vadisi kişilere kendilerini kanıtlamak için bir yol gösteriyor gibi geliyor bana. Kendisini kanıtlamaya çalışan kişilerde işte çıkın dışarı kabadayı tayfası.Adamalr toplanıp adam dövüyorlar bunuda diğerlerinden bir üstünlük olarak görüyorlar. Yanında silah taşımayı erkeklik unsuru olarak görenler var. Bu arada 1 yıl geçtiğini görmeden yazdım.
Bu kaç ay oldu olalı:selektor Üzüldüm..



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.