Geçen hafta duyurulan yeni LotR oyunu Conquest sanıldığı gibi Oblivion tarzı bir RPG değil, zira yapımcı Pandemic’in de hiç RPG oyunu yapmışlığı yok. Pandemic’in en ünlü oyunu Star Wars: Battlefront, ve zaten kendileri de Conquest‘in Yüzüklerin Efendisi evreninde geçen bir Battlefront olduğunu söylüyorlar. Eğer verdikleri sözleri tutabilirlerse Conquest şimdiye kadar yapılmış en iyi Yüzüklerin Efendisi oyunu olabilir. Benim özellikle endişem Pandemic’in Battlefront’ta da tek kişilik görevlere çok fazla önem vermemesi, ama görünüşe göre bu oyundaki tek kişilik görevler de gayet ayrıntılı olacak. Bir de oyunun ilk aşamaları olabilir ama yayınlanan ekran görüntülerindeki grafikler baya eski. Ama grafiklerin geliştirilmesi de büyük ihtimal, dediğim gibi oyunun ilk aşamalarındalar daha. Son olarak da EA yaptığı açıklamada oyunun en geç 2009 Nisan’da çıkacağını belirtmişti ve çıkış tarihi 2008 sonu olmasına rağmen oyunun 2009’a kayması bence çok çok büyük bir ihtimal.

Sözü fazla uzatmayayım, işte IGN’nin oyunun yapımcılarından Eric Gewirtz ile yaptığı röpörtajda açığa çıkan bilgiler:

* Oyunda Sauron’dan Balrog’a, Saruman’dan Gandalf’a neredeyse tüm kahramanlar olacak. Yapımcılar kahramanların gerçekten güçlü olduğunu belirtiyor. Mesela Sauron topuzuyla aynı filmdeki gibi askerleri havaya fırlatırken, Balrog’un alevden kılıcı olacak.

* Oyunun çoğunluğunda sıradan askerlerle oynayacağız. Kahramanlar ise sıradan askerlerle belli miktar düşman öldürdükten veya görev yaptıktan sonra kısıtlı bir süre için kullanılabilecek. Burada kısıtlıdan kastım, aynı Battlefront’ta olduğu gibi kahramanların sağlığı zaman geçtikçe azalacak ve sadece düşmanları öldürerek veya görev yaparak yeniden doldurulabilecek. Kahraman ölürse tekrar kahramanlardan biriyle oynayabilmek için normal birimlerle yine belli miktarda düşman öldürmek veya görev yapmak gerekecek.

* Her ülkenin aynı Battlefront’taki gibi dört çeşit birimi olacak; savaşçı, okçu, büyücü gibi. Bu birimlerin her birinin birbirleriyle savaş şekilleri değişik olacakmış; bir savaşçı ile bir okçu ile arasında yapacağımız savaş ile bir okçu ile başka bir okçu arasında yapacağımız savaş arasında fark olacakmış.

* Oyunda iyiler ve kötülerle oynanan görevler olacak. İlk önce iyilerle film ve kitaptaki Moria, Miğfer Dibi, Minas Tirith gibi bölümleri oynayacağız; sonra bu bittikten sonra Sauron’un Tek Yüzük’ü ele geçirmesi durumunda neler olacağını anlatan bir senaryo açılacak. Bunda senaryoya Nazgûl ile başlayacağız, Frodo’dan Tek Yüzük’ü alıp Sauron’a götürerek yeniden canlanmasını sağlayarak, Sauron’un Orta Dünya’yı ele geçirişini oynayacağız. Kötülerle oynanan bu görevlerde warg ve mûmakillere binebilecek, troller ile oynayabilecek ve Sauron, Saruman, Balrog, Witch-king ile oynayabileceğiz.

* Oyunda Miğfer Dibi, Pelennor Çayırları, Minas Tirith, Kara Kapılar, Moria Madenleri, Fırtınabaşı, Shire gibi haritalar bulunacak. Ayrıca kitap ve filmlerde pek geçmeyen Minas Morgûl gibi bölümler de olacak.

* Haritalar yapımcıların dediğine göre ‘devasa’ olacak, mesela filmdeki Miğfer Dibi’nin veya Pelennor Çayırları’nın tamamı oynanabilir olacakmış. Ayrıca yapımcıların hedefi aynı anda 150 birimin haritada savaşabilmesiymiş. Battlefront’ta bu sayı 32’ydi.

* Oyunda at ve warg gibi binekler olacak. Ayrıca oyunda fellbeast ve kartal gibi uçan yaratıklar da olacakmış. Bu uçan yaratıklar aynı Battle for Middle-earth’de olduğu gibi yerden asker alıp onu havadan aşağı atacakmış.

* Oyunun tek kişilik kısmında (singleplayer) diğer askerlere emir veremeyeceğiz ama bizim oynayış şeklimiz diğer birimleri doğrudan etkileyecek. Yani biz ne kadar iyi oynarsak, görevleri ne kadar çabuk yaparsak ordumuzudaki diğer birimler de o kadar etkili olacak.

* Oyunun çok oyunculu (multiplayer) kısmında Conquest, Deathmatch, Hero Deathmatch, Capture the Flag ve Ring Bearer gibi seçenekler olacak. Bunlardan en ilginç olanı Ring Bearer modunda bir oyuncu Frodo ve diğer oyuncular Yüzüktayfı (Nazgûl) olacak. Frodo ile oynayan oyuncu bir Yüzüktayfı’na yakalanana kadar geçen sürede puan kazanacak. Frodo’yu yakalayıp öldüren oyuncu da Frodo olup bu döngüyü sürdürecek. Bu modda Frodo görünmez olursa Yüzüktayfları onu savaş alanında göremeyip, yalnızca haritada görebilecek. Bu da oyun içinde birçok taktik geliştirmeye imkân verecek.

* Kesin olmamakla birlikte çok oyunculu modda her tarafta 8 olmak üzere toplam 16 oyuncu olabilecek. Yapımcılar bu sayının artabileceğini söylüyorlar.

Oyunun yayınlanan ilk ekran görüntüleri:









Oyundan Videolar :

https://www.youtube.com/watch?v=ArWlsJitbXE

https://www.youtube.com/watch?v=1ouBC1DSNr8

https://www.youtube.com/watch?v=-fh3zjuYmZA

Sadece bazılar aratırsanız daha cok bulursunuz...Grafikleri daha da guzel olucak gibi soylentiler mevcut..


Yazılar Alıntıdır
Her yüzüklerin efendisi oyunu gibi buda güzel olucak :)
Ne Tür Özellikler İstiyor Acaba?
Bide ne zaman çıkıcak ?
@Quinton

2009 Ocak Ayında çıkıcak

@Sexy1

REQUIRED SYSTEM SPECIFICATIONS:
OS: Windows XP or Windows Vista
Network: Internet connection

MINIMUM CONFIGURATION (WINDOWS VISTA):
Service Pack: Windows Vista - SP1
Processor: Pentium 4 with hyperthreading / AMD Athlon 64 X2
Memory : 2 gigs
GPU: Nvidia GeForce 6800 GT / ATI Radeon ATI X1600
VRAM: 256MB
Shader model: 3.0
Media: 8x Dual layer DVD-Rom
Hard Drive: 10 gigs install + save data
Sound: DX 9.0c compatible

MINIMUM CONFIGURATION (WINDOWS XP):
Service Pack: Windows XP - SP3
Processor: Pentium 4 with hyperthreading / AMD Athlon X2
Memory : 1 gig
GPU: Nvidia GeForce 6800 GT / ATI Radeon ATI X1600
VRAM: 256MB
Shader model: 3.0
Media: 8x Dual layer DVD-Rom
Hard Drive: 10 gigs install + save data
Sound: DX 9.0c compatible

SUGGESTED CONFIGURATION:
OS: Windows XP - SP3 or Windows Vista - SP1
Processor: Pentium Core 2 Duo 2.66 GHz / AMD X2 4600+ 2.4 GHz
Memory : 2.0 gigs dual channel DDR RAM
GPU: Nvidia GeForce 8600 / ATI Radeon HD2600
VRAM: 512MB
Shader model: 3.0
Media: 8x Dual layer DVD-Rom
Hard Drive: 10 gigs install + save data
Sound: DX 9.0c compatible
Teşekkürler.
Önemli değil , para biriktiriyorum bu oyunu satın alacam sanırım BFME sersını satın aldım ama adam kaçak dvd sattıgından online oyun oynuyamadım ama bunun online ı guzel dediklerine gore bunun orjinalini alırım inş. fazla para olmaz :D
teşşekürler aramachus
Önemli değil :D
benimki system requirements in bazılarıdna yetersiz kalıyo :D tek çekirdekli ve 2.1 gHz :D işlemci var D:
Benım yenı bılgısayarda çok rahat çalışır ama bu eskisinde biraz kasar gibime geliyor , olsun su oyun cıksında bir sabırsızlanıyorum sonunda adam gibi cıkaracaklar sanırım baksana WoW daki gıbı karakterımızı yonlendirebileceğiz birde online i tahmin ettiğimden güzel olursa... :D
guzele benziyoda aylık paraya bağlarlar gibi bi hisse kapılıyorum. :D oyle olmazsa suepr olur da bnm bilgde calışmas çalışırsada kasar :D
Acaba Minas Tirith kusatmasında Rohirrim de yer alırsak nası olucak Theoden nın bolumu acayip gaza getirir adamı :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.