Omerta - barafranca

Www.Barafranca.Gen.Tr

Nmporg tarzında web üzerinden yazı tabanla bir gangster oyunudur. Don barafrancanın yaşamınından esinlenişerek yapılmıştır.



Mafyanın tarihinde efsanevi bir gün.


Tum mafya liderleri, onemli insanlar, bir kisiye saygilarini gostermek icin biraraya gelmislerdi. Herkesin uzerinde buyuk bir etkisi olan, Zekada Fatih Sultan Mehmet&裟e benzeyen, Zalimlikte Stalin gibi olan; Sartlar zarif olmasini gerektirdiginde zarif, Gerektiginde de merhametsiz bir kisiye. Iki kisilikli bir insan. Sogukkanli bir lider, the Baronlarin baronu, Babaların babasi, ve tabii ki Italyan mafyasinin lideri.

Onun ismi: Gianluca Barafranca, Nam-i diger Don Barafranca. 69 yasinda, Ailesini genisletmek ve isini büyütmek icin harcadigi 53 yilin sonunda, artik cekilmeye karar verdi. Montelepre&裟de dogdu, Kucuk Italya&裟da ve New York&裟ta buyudu. 16 yasinda, Don Marcelo Tuccini icin calisan Ciavolo&裟nun gözetiminde mafya alemine girdi. Hizli bir tirmanis gostererek 18 yasinda tam bir gangster oldu. Ciavolo&裟nun da dedigi gibi yuksek mevkiilere geldi. Gilardino ailesiyle olan kisa ve kanli bir kan davasının sonunda, Ciavolo suikaste ugradi ve onun Rejimini devam ettirmek Barafranca&裟nin göreviydi. Sadece 25 yıllık is tecrubesiyle, dunyanın en genç Caposu o idi. Tuccini emekli olmaya ve vatani Sicilya&裟ya dönmeye karar verdiginde, Bronx, Brooklyn ve Manhattan&裟in yonetimini Barafranca&裟ya devretti. Saygisinin bir ifadesi olarak ilk ogluna Marcelo ismini verdi. Marcelo&裟nun dogumundan bir yil sonra Claudio dogdu ve Barafranca iyi bir hayat yasamaya basladi. Maalesef hayat zalim yuzunu gosterdi ve Tuccini emekliliginin 2. senesinde, Miami&裟den eski bir rakibi Don Clemente&裟in yaninda olduruldu. Barafranca, ilk kez soguk kanliligini gosterdi. Tuccini&裟nin intikamini almak icin 3 sene bekledi. En guvendigi 3 adamini, Alessandro Tedesco, Fabio Roveto and Gianni Marinella, Miami mafia alemine sizmak icin gorevlendirdi ve bu uc adam Clemente ailesinin bir uyesi oldular. Fakat is isti ve Clemente ailesinde capo olan Tedesco, Barafranca&裟yi olasi bir baglanti olarak tanitti. Clemente&裟nin sahip oldugu Lago Maggiore&裟deki kisa ve guzel bir konusmanin ardından Clemente lokantada olu olarak bulundu.

Tedesco, Miami&裟deki gucu Barafranca icin topladi ve aileyi genisletti. Baba, Roveto&裟yu Boston&裟a ve Marinella&裟yi Philadelphia&裟ya yolladi. 1911 yillarinda Barafranca bu uc sehrin tartisilmaz sahibiydi. Marcelo&裟yu Palermo&裟ya gondermeye karar verdi, cunku Marcelo&裟nun gozlerinde bir mafya piriltisi vardi ve Barafranca bunu Tuccini&裟nin eski bir dostu Don Bianco&裟nun gözetiminde degerlendirmeyi dusundu. Bu sirada, Las Vegas, Chicago, Baltimore, Detroit, Napoli, Genova ve Sicilia&裟yi eline aldi. 1918 yilinda, Marcelo&裟ya New York&裟a donmesini ve Houston&裟da baglantilari kurmasi emrini verdi. Houston&裟un yerel Mafyasindan Don Giovane, Don Barafranca&裟nin ismini ve Nâmini biliyordu ve tum hurmetiyle Marcelo&裟yu karsiladi. Marcelo, Houston&裟da Etraf sehirlerdeki yasadisi icki kacakcilicini duzenlemek icin cok buyuk bir dagitim merkezi kurdu.

Daha sonra ise Barafranca Yonetimini genisletti. New York, Detroit, Boston, Philadelphia, Baltimore, Chicago, Las Vegas, Miami, Napoli, Genova, Sicilia&裟nin tam kontrolunu eline aldi ve Los Angeles, Houston, Seattle, Vancouver, Orlando, San Francisco, Phoenix&裟in bir kismini kontrol eder hale geldi. Bu sarsilmaz gucunu guvenilir Capo&裟larina ve kolay yasam sekline borcluydu. Ama 1927&裟de, genc, zalim Don Fregio, yerel Capolari FBI&裟a rusvet vererek tutuklatmaya ve Guney&裟in kontrolunu eline almaya calisti. Barafranca ofkelendi ve Freigo&裟ya kan davasi baslatti. 4 yil suren Kanli ve zor bir savasin sonunda, fatura ortaya cikti. Claudio Barafranca, Don Barafranca&裟yi yasa bogarak bir seyahat esnasinda olduruldu. Zeki ve hizli bir taktikle Fregio&裟nun 2 kardesi ve bir yegenini oldurerek savasi bitirdi. Fregio&裟yu tarafsiz bir yerde konusmaya cagirdi ve mekanlarini elinden aldi. Asla cesetleri bulamadilar. Don Barafranca, tekrar Baronlarin Baronu oldugunu ispatlamis oldu.

Simdi, Don Barafranca yonetimini bolmeye karar verdi, cunku Marcelo, Fregio ile yapilan savastan sag cikamadi. Ispanya, Fransa ve Portekizdeki saygideger bankalarla olan irtibati sagliyordu Marcelo. Mayami Baltimore ve Tedesco&裟yu birakti ve Roveto Philadelphia ve Boston&裟da gucu ele gecirdi. En genc ve en guclu 3. Capo&裟su Marinella hala buyumek icin bir potansiyeli vardi. Los Angeles, San Francisco, Houston, Seattle, Phoenix ve Vancouver&裟in yonetimini ele aldı. Bianco&裟nun oglu Paolo Bianco, Palermo haric tum sicilyanin hakimi oldu. Kan davalarinda adam destegi veren eski bir arkadas, Don Locatelli, Napoli ve Genova&裟nin kontrolunu kazandi. Orlando&裟nun parcalari ise yerel bir Don&裟a, Don Terranova&裟a verilmisti.

Bu demektir ki 5 sehir acik kaldı. Sizin gibi gangsterleri cesaretlendirmek icin bu mekanlar acik birakildi. Barafranca nasil basladigini asla unutmadi ve genc yeteneklere yeni sanslar vermek istiyor. Bu insanlardan birisi de sensin.

Oyun ile oyna, oyun ile ol !!

Omerta

..

Oyuna üye olduktan sonra



Bazı suçlara karışma , araba çalma vede kaçakcılık işine girebilme imkanları buluyorsunuz suç işledikce seviyeniz ilerler.
Oyunda evlenme başka gangsterleri öldürme kellesine para konanları öldürüp ödülü kazanma gibi imkanlarada sahipsiniz.
İlk seviyelerde küçük suçlarla meşgul olurken seviye atladıkça kendi grubunuzu kurup organize suçlar yapma imkanı bulabilirsiniz.

Oyuna başlarken yapmanız gereken bazı ayarlar.

Omerta ögren bölümümüzün BASLANGIC derecesindesin.
Ilk önce oyununu türkce yapalim da rahat rahat oyna.

1. Soldaki menüden profile yazan yere girin.




2. Türkceyi isaretleyin ve CHANGE&裟e basin.




Simdide üye olurken size verilen abuk sifreden kurtulalim. Sifrenizi degistirelim.

Eski sifrenizi en üste ve yeni sifrenizide 2 kere altina yazicaksiniz. Daha sonra oyuna tekrar girmeniz gerekecek.



Simdide öldürme sifrenizi koyalim. Hack olaylari artinca Adminlerde çözümü ikinci bir sifre yaratmakta buldu. öldürme sifrenizi aktif etmezseniz ilerde üzülebilirsiniz.





Sira geldi profilini düzenlemene Omertada profil gercek yasamda giyinmek gibidir. Güzel giyinin, dikkat cekin.

1. Dedigini yapin ve kirmizi ile gösterdigimiz yere tiklayin.





2. Bu bölüm karisik biraz o yüzden alfabelendirdim.



a. Bu bölümde gördügünüz bosluga yazdiginiz komutlarla profilinizi düzenleyeceksiniz. Iste bazi komutlar.

Kalin yazmak: ...

Italik yazmak: ...

Alticizgili yazmak: ...

Font degistirme: [font=verdana]...[/font]

Boy ayarlama: [size=3]...[/size]

Renk ayarlama: ...

Resim koyma: [img]...[/img]

Bu komutlar zor oldugu icin adminler yukariya tuslar koymuslar onlarada bi bakarsiniz artik.

b. Ayrlari Genislet

Cinsiyetinizi, soygun durumunuzu, üyelik statünüzü bu bölümden gizleyebilir. Arkaplan renginizi ayarlayabilrisiniz.



Siyah: #000000 (Unutma 6 Sifir) - Beyaz: #FFFFFF

c. Son olarakta önizlemeye basarak olup olmadigina bakabilir SUMBIT e basarakta ayarlarinizi kaydede bilirsiniz.

Profilimizde tamam olduguna göre ayarlarimizi yapalim simdide.

Local Chief olana kadar her atana 20k m, tabi 20k mermimde oluyor. LC den sonra da her atana 2 katini Siz istediginiz gibi ayarlayin.



Eger Hapisten Kacirma yapiyorsak bir ayari daha yapmayi unutmamamiz gerekiyor. Hapisten kurtardigimiz kisilere kurtarildiklarina dair mesaj gitmeliki bize Onur Puani atsinlar para atsinlar yada en azindan tesekkur etsinler. Ama bir aile üyesi degilsek bu bizim yerimizi belli etmemizede neden olabilir.



Bu kadar yeter biraz elimizi cabuk tutalim ve sokaklara cikalim artik.

Bu oyundaki en önemli unsurlardan biri öldürme Becerisidir.



100 Metreden raki sisesine ates ediceksiniz. Hemde 90 Saniyede bir hemde Omerta hayatiniz boyunca. Elinizin bir an önce raki sisesine ve kodlara alismasini dilerim.



300 saniye yani 5dk da bir de Araba Calmalisiniz ve üzgünüm ama bunuda Omerta hayatiniz boyunca birakmayin. Araba demek rank mermi ve para demektir. E5 ve Organize suç demektir. Arabalara herseyden cok ihtiyacimiz var.

E5 Baskini
3 saatte bir size rank mermi yada para getirir. öldürme becerisi getirir, yaris formu kazandirir. Heistten cikacak birsey oyundaki kaderinizi etkileyebilir. Heist kacirmamaya calisin. Yapabilmek icin Shoplifter seviyesine ulasmis olmak gerekiyor ve partner bulmak icin #heist kanalini kullanabilirsiniz. Yalniz kanalda ingilizce harici bir dil kullanmak yasak siz niyetinizi belli edin ve ortaginizla özelde konusun.

Organize Suç
4 kisi ile yapilir ve yapabilmek icin en az thief seviyesine ulasmis olmak gerekir. Partner bulmak icin #orgcrime kanalini kullanabilirsiniz. Organize suçta kazanilan para lider tarafindan paylastirilir. Liderin parayi paylastirabilmesi icin OC CALC yani OS Hesap programina ihtiyaci vardir.

Mega Organize Suç
Deminkinin büyügü iste :) Assasin ve üstü 8 kisi ile 3 günde bir yapilir. Lider bu sefer daha cok yorulur. Yüksek para kazanmak istiyorsaniz MOC da ekibinizde her ranktan adam olsun. Assasin, Local Chief , Chief, Bruglione, Capodecina ve Godfather/FirstLady. En yüksek rank lider olsun. öldürme becerisi yüksek olanlar Silahci ve Hapisten Kacirma yüzdesi yüksek olanda Bombaci olsun. Araba olarak 2 dört kislik araba ve 1 kamyon uygundur.

Gelelim Hizli Rank kasmaya. Aslinda sadece rank degil para icinde bu anlaticagim seyi devamli yapmaniz gerekiyor.

Narkotik bölümüne girin. Ve seviyenize göre max alabileceginiz kokaini satin alin.



Aldiktan sonra da Alkollü Içki bölümüne girin ve Konyak alin.


Bazı yerleri alıntıdır

Bu konu unknow tarafından düzenlendi(2008-06-09 20:40, 15 yıl önce)
Boş zamanı olanların ve zaman öldürmek isteyenlerin oynayacağı bir oyun. Kısa bir dönem oynamıştım, sonra sıkıyor :)
yaa beyler reismler görünmüyo nasıl oluyo bu yaaa yardım plsss
başta gusel de ielrledikçe sıkıyo bence de bende oynamıştım... eskiden barafrancasız sitesi de vardı omerta gen tr diye

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.