Merhaba arkadaşlar ben kotalı bir insan olarak büyük bir hevesle rome totalwar ı indirdim türkçe yamasınıda indirdim ( ing im kıt baya ) ama tam olarak türkçe olmadı size sormak istediğim bazı şeyler olucak. Eminim oynuyanlarınız vardır baya

1-) şehirlerin yanında yollarda falan yok tahıl,yok kereste,yok mermer falan oluo bunları nsl kullanıyoruz elemanımı bunların üstüne götüyorum fakat almıyor bunları bunlar ne işe yarar nsl kullanılır ?
2-) bi şehiri ele geçirdikten sonra askerler şehirde kalıo benim komutan ı dışarı çıkarınca askerleri nsl komutan ın komutasına vercem tekrardan tek tek yapılıo galiba ama bi anda veya bi menü şeklinde bunu yapamıyor muyum ? bi kere menü çıktı karşıma solda komutan sağda şehir geçirdim askerleri tek tek ama o menüyü bi daha bulamadım :S
3-) bide sürekli kriz benide vuruyor nsl para kazanabilirim maden,tarla fln nasıl yaparım bu konulardaki püf noktaları bilgilerinizi paylaşrısanız çok sevinirim
Öncelikle Rome Total war yerine Medievel Total War öneririm.

Herneyse oyun hakkında biraz bilgi vermek gerekirse; Öncelikle kendine bir strateji belirlemelisin. Üstelik seçtiğin her ülkenin kendine has özellikleri bulunmakta. Öncelikli olarak halkın mutluluğunu sağlamalısın. Çünkü senin ticari ilişkilerini sağlayan en önemli faktör para kaynağın halk. Sen halk için pazar alanı, tarlalar inşaa edersin onlarda çalışırlar ve dış ülkelerle yapacağın diplomasi anlaşmalarda ticari ayrıcalıklar sayesinde sana para akışı sağlanır. Herşeyden önemlisi ordunu geliştirmeden önce ticaret yolunu, limanlarını ve gıda üretimini sağlayabileceğin binalar inşaa et. Rome'yı seçtiysen eğer senato sana belli başlı görevler verecektir. Liman kuşatmaları, şehir kuşatmaları ya da herhangibi bir ülke ile ittifak sağlamanı isteyebilirler. Senato görevlerini yapmazsan oyunda çok fazla sıkıntı çekersin ama yaptığında ise senato sana en az 1000 denari olmak üzere çeşitli ödüllerle seni mükafatlandırırlar. Bu arada diplomantlarını kullanmayı unutma oyunda amaç sadece şehir kuşatıp ordu güçlendirmek değil.

Öncelikli olarak kendine ordudan ziyada ticaret amaçlı bir yol çizersen oyundan zevk alırsın ve geliştirirsin kendini. Sanırım başlangıç olarak bunlar yeterli ancak bir çok bilgi vs.. gerekli bunun için. Unutmadan halkı sadece ticaret amaçlı kullanmamalısın onlar için ibadet edebilecekleri yerler ya da huzuru bulabilecekleri ufak tefek şehir mimarisini geliştirebileceğin çeşmeler inşaa etmelisin. Bu arada map'te gözüken tahıl, taş, bakır artık neyse hiçbirine müdahale edemezsin. Sen şehirlerine tarla kurduğunda onlar zaten gözüküyor.
işte ticaret falan nasıl yapcam tarlayı kurup bırakcam mı sadece bi lvl atlatma veya ona bi müdale şanş ım yok mu
Şehrine bina ekledikçe şehrin büyüyor, daha sonra gelişmiş olarak daha önceden yapmış olduğun binanın yenisi çıkıyor ve onu inşaa ediyorsun. Herhangibi bir çiftçiyi seçip tarlaya yönlendirmiyorsun.
ticarette aynı şekilde mi kendisi mi oluyor yardımlarından dolayı teşekkürler ayrıca son olarak diğer sorduğum sorulara cevap verebilicek var mı ? şehirden komutana asker vermede çok zorlanıyorum
O sorununu pek anlayamadım ctrl tuşuna basıp komutanla birlikte seçtiğin askerler birlikte hareket eder üstelik şehirlerde eğer aile üyesi bir soylu bulundurmazsan yani şehre vali atamazsan şehirde asker yetiştiremez, inşaat yapamazsın. Şehre vali ataman için birşey yapmana gerek yok sadece komutanları şehre gönder yeter. Onlarda yıl geçtikçe doğar, ergen olur ve komutan olarak oyuna dahil olurlar.

Diplomantlarını kullanıp diğer ülkelerle ticaret anlaşması imzalaman lazım.
oynuodum güzel güzel görevleri elimden geldiğince yapıyordum ortada hiç bişi yokken bi anda klanın ezik bi şekilde oyk oldu die bildiri geldi gg oldum bide klan lideri durduk yere ölüo bazen
Durduk yere ölmüyordur ya suikasta kurban gidiyordur ya da eceliyle ölüyordur. Sen her tur atlattığında 2 yıl geçiyor. 1 tur default ayarlara göre 2 yıla göre ayarlı. Oyunda mantıksız şeyler çok az.
bianda klanımı eziklikle suçlaması ne peki =) bide şuanda görev aldım ticari ayrıcalık almam gerekiomuş bi yerden oraya diplomat mı yolluyam
Evet anlaşmaları sadece diplomatlarla yapabilirsin.
1-) Harita üzerindeki her malzeme aslında florin getiren ticaret noktalarıdır. Bu noktaları kullanabilmek için merchant çıkartmanız lazım.. Merchant çıkarabilmek içinde ticaret binası kurmanız gerekir. Ayrıca bir ipucu vereyim ne kadar riskli olursa olsun Merchantınız ile rakip Merchantları almaya çalışın Rome Totalwarda bu özellik varmıydı hatırlamıyorum ama diğer Merchantları devreden çıkararak kendi Merchantınızın seviyesini yükseltiyorsunuz buda üzerinde bulunduğunuz kaynaktan daha fazla florin elde etmenize imkan tanıyor.
2-) Kaledeki tüm askerleri çıkarabilmek için hepsini seçili hale getirip dışarı çıkarmanız gerekir daha kısa bir yolu yok. Ayrıca kumandanınızı kullanarak bazı bölgelerden paralı asker alabilirsiniz.
3-) Oyunda ekonomi yapabilmek için öncelikle komşu siyaseti gütmeniz gerekir. Diplomatınızı kullanarak komşu ülkelerle yapacağınız ufak anlaşmaların arasına vergi almayı yada sadece belli bir miktar parayı ortaya koyabilirsiniz. Yine aynı diplomasiyle ticari anlaşmalar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Merchant ağı kurmanız gerekir... Rakip ve komşu devletlerin karşılayabileceği miktarlarda finans ortaya koyun... Böylece az belirttiğiniz miktar daha sonra size toplam yüklü bir şekilde geri dönecektir. Ayrıca sizden ortadan kaldırmanız istenilen devlet haricinde bir başka devletle savaşa girdiğinizde onu tamamen ortadan kaldırmak yerine onu egemenliğiniz altına almakta yararınıza olur.
Ufak ufak anladım oyunu akıyorum ama bazı ülkelerim gelişti daha fazla bina yapamıyorum bu ticaret binasını merchtan ı fln nasıl kurcam bilmiyorum
totem : 1-) Harita üzerindeki her malzeme aslında florin getiren ticaret noktalarıdır. Bu noktaları kullanabilmek için merchant çıkartmanız lazım.. Merchant çıkarabilmek içinde ticaret binası kurmanız gerekir. Ayrıca bir ipucu vereyim ne kadar riskli olursa olsun Merchantınız ile rakip Merchantları almaya çalışın Rome Totalwarda bu özellik varmıydı hatırlamıyorum ama diğer Merchantları devreden çıkararak kendi Merchantınızın seviyesini yükseltiyorsunuz buda üzerinde bulunduğunuz kaynaktan daha fazla florin elde etmenize imkan tanıyor.

Merchant özelliği Rome Total War'da bulunuyormuydu yahu ayrıca florin olarak geçmiyor Rome Total War'da denari olarak geçiyor bu yüzden medieval taktikleri veriyormuşsun gibi geliyor :=)

@-Sidious-
Bence Rome Total War yerine Medieval Total War 2 indir oynamanı tavsiye ederim. Hem arkadaşın dediği gibi tüccarları para akışı konusunda kullanabilirsin hemde benim en çok sevdiğim özellik olan din adamlarını şehirlerinde kullanabilirsin. Ben ingiltere ile başladım ingiltere ile devam ediyorum. Ancak Medieval Total War'ı çözdüm yakında Türk'leri seçerek dünya egemenliğini almak için yeniden başlamayı düşünüyorum. Bak mesela Türklerde imam var İngilizlerde rahip. Din adamlarını şehirlerine ne kadar çok yerleştirirsen insanların o kadar çok ibadet ediyor. Eğer rahipleri şehirlerinde tutmazsan bazı insanlar dinlerini inkar ediyor ve dinsiz idamı oluyor. Ayrıca Medieval Total'da papa seçimleri falanda oluyor. Bir diğer sevdiğim özellik ise savaş halinde olduğun ülkenin baş kentini ele geçirirsen daha fazla florin elde edebiliyorsun.

https://www.totalwar-turkiye.com/twforum/index.php aslında bir çok sorununa buradan cevap bulabilirsin.
öncelikle rome total warda merchant yok o medieval total warda var.Ticaret konusunda en başarılı devletler denize kıyısı olanardır limana sahip olan şehirler her zaman avantajlıdır.Bu devletlere en iyi örnek Greek Cities dir bir diğeride Brutii Ailesidir. oyunun ilerleyen bölümlerinde nüfüsun arttıkça şehirinde büyüyecektir limanı her zaman geliştir liman geliştirkçe limanın ticaret kapasitesi artar buda sana income olarak daha fazla para verir.Şöyleki Greek Citiesdeki Atina Brutii ailesinin başlangıç Şehirleri olan Croton ve Tarentum ileride sana 5000 florinden fazla gelir getirir eğer vergileri düzgün ayarlarsan.yalnız şöyle bir durum var birbirine kara bağlantısı olan komşu iki şehirde liman varsa onlar deniz ticareti değil kara ticareti yaparlar burada da yollar önem kazanır.yolları geliştirmek hem kara ticaretini arttırır hemde askerlerin daha fazla ilerlemesini sağlar bir turda.Şimdi sen hangi devletle oynuyorsun bilmem ama sana Greek Cities ve Brutii ailesiyle ilgili başlangıç tavsiyesi vereyim
1-Greek cities
oyuna başlarken Sparta,Thermon,Pergamum,Rhodos,Syracuse şehirleriyle başlıyorsun.burada 2 önemli şehir var Sparta ve Syracuse.Spartanın önemi o şehirde spartan hopliteların bulunmasıdır.oyuna başladığın ilk turda sparta şehrindeki askerlerle Corinth şehrine saldır ve diğer turda orayı al orayı aldıktan sonra hemen hiç durmadan atinaya saldır orayıda çok rahat alırsın 1 sonraki turda.böylece 3 turda 2 şehir almış oldun.Syracuse nın önemi eğer orayı elinde tutarsa sicilya adasını ele geçirme şansın vardır Scipii ailesi sana 2. veya 3. turda o şehrine saldıracaktır ona göre önlemini alırsın.oyuna başladığında vergileri tüm şehirlerde very high yap zaten nüfus az olduğundan isyan çıkmaz.

2- Brutii Ailesi
Roma Aileleri oyunun başında avantajlıdır çünkü hastati denen birlikler oyunun başında modern tanklar gibidir.senin yapacağın ilk 3 turda 3 görevide yapmaktır.sana vereceği ilk görev apollonia şehrini almanı ister orayı zaten oyunun başında sana verilen 2 ordudan 1 tanesiyle yap ama limanda bekleyen 3 gemiden sadece 1 tanesini karşıya geçmek için kullan ve şehri al.diğer gemiyle Syracuse limanını ablukaya almak için yola çık bu sana 2. görev olarak verilecek.limanda kalan son gemiylede tarentumun üstünde bekleyen 2. ordunla thermona doğru yola çık o senin 3. görevin olacak ama apolloniayı almak için kullandığın askerlerden bir kısmınıda thermona gönder destek için.bu şekilde başlarsan kolay olur.

pek çok şehir 2000 kişilik nüfusun altındadır o yüzden öyle 1 şehir aldığın zaman vergiyi low taxrate olarak ayarlarsan nüfus artış oranı yükselir ve daha çabuk geliştirirsin o şehri

başka 1 sorun olursa buradan anlatırım
İçimden geldi 2 tane ekran görüntüsü koyuyorum senin için.

Asilerle yaptığım bir savaştı sanırım baş kentimi sürekli taciz ediyorlardı kızgınlıkta sağlam bir ordu yollamıştım en yakın şehirlerine.



İşte en çok zevk aldığım kuşatma. Burda Paris'i Danimarkalılardan alıp Fransa'ya hediye ettim onlarda karşılığında 30.000 florin vermişlerdi küsüratıda vardı unutmamak gerek. Tabi Fransa ile olan ilişkilerim çok fazla güçlenmişti bu durum karşısında :)



Paris kuşatması beni cidden zorlamıştı sağlam duvarları aşmak çok kolay olmadı. Yaklaşık 5-6 dakika boyunca balistleri kullanarak sur üzerindeki okçuları biraz zayıflattım ve sonrasında belli bir bölümü yararak merdiven taşıyan askerlerimle güzel bir baskın yaparak okçularıma yol açtım. Kale duvarlarını ele geçirdikten sonra atlılar ve okçularla yavaş yavaş 2 koldan içeriye sızdım. Bu savaş bana çok fazla para getirdi çünkü şans eseri aile üyesini rehin aldım ve yaklaşık ordanda 10.000 florin fidye kapmıştım..

Bu konu Tymaron tarafından düzenlendi(2010-06-20 14:15, 13 yıl önce)



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.