Habere MetaRAM teknolojisinden bahsederek başlayalım. MetaRAM modüllerinin kapasitesi günümüz bellek modüllerinin kapasitesinden iki veya üç kat ve hatta dört kat fazladır. Bunun nedeni yonga üretiminde standart iki boyutlu tasarım yerine üç boyutlu tasarım kullanılıyor olmasıdır. Böylece bir DDR3 RAM belleğin kapasitesi tam 16 GB'a kadar çıkarılabilecek. Tasarımın mucidi belleğe ismini veren MetaRAM firması.

Nitekim internette yayılan haberlere bakılırsa çift soketli bir Nehalem anakartı yüzlerce GB bellek kapasitesini üzerinde taşıyabilir. Shangai'da düzenlenen Intel Geliştiricileri Forumu'nda gösterilen CPU-başı altı DDR3 kanalına (toplam 12 DDR3 yuvası) sahip Tylersburg DP Gainestown tabanlı bir anakart üzerindeki 8GB MetaRAM Hynix DDR3 bellek dikkatleri üzerine çekiyor.


Resimde görülen çift işlemcili Nehalem anakartının soketlerinden birisi boş bırakılmış. Ayrıca fan sanki biraz yamuk gibi duruyor. Platform henüz ilk aşamalarda (prototip) olduğu için bu düzensiz yapısı kabul edilebilir. Önemli olan mesele şu ki şu anki MetaRAM teknolojisiyle 16 GB DDR3 DIMM'ler üretilmesi mümkün. Bu durumda bu anakartta toplam 192 GB (12×16 GB) bellek kullanılabilir. CPU başına dokuz bellek yuvası kullanılırsa, çift işlemcili bir Nehalem sisteminde tam 288 GB bellek takılabilir. Ancak bunun ilk zamanlarda sunucu sistemleri ve büyük iş istasyonları için kullanılacağını belirtmemiz lazım. Bununla beraber masaüstü sistemlerimiz için 8 GB MetaRAM bellekleri satın alabileceğimiz günler sadece iki-üç sene uzağımızda.

Not: Tamamen Alıntıdır..

Eklenti: Hocam Bu simdi Cıksın 192 gb ramın olması ıcın 5 bin ytl vermen gerek desler terettut etmeden Alırım Para Pederde Bo.
Saygılar Saygılar Saygılar :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.