İnternet üzerindeki dosya paylaşım sitelerinin en eski ve en büyüklerinden olan Megaupload platformuna bir süredir erişim sağlanamıyordu. Erişim yasağı konulduğu sonradan ortaya çıkan Megaupload sitesi New York Times'ın haberine göre ABD Federal savcıları tarafından baskına uğradı.

Tam ABD'deki SOPA ve PIPA korsanla mücadele yasalarına karşı protestoların yaşandığı bir döneme denk gelen baskının sebebi ise site sahiplerinin ve bazı kullanıcıların korsanla mücadele yasalarını ihlal etmesi.

İnternetteki 13'üncü en popüler site olan Megaupload iddialara göre bünyesinde barındırdığı korsan içerikler nedeniyle telif hakkı sahiplerini 500 milyon dolar zarara uğratmış durumda. Baskının ise Megaupload sitesinin SOPA protestolarına destek vermesinin hemen arkasından geldiği belirtiliyor.

Megaupload sitesi kurucusu Kim Dotcom'a uluslararası korsanlık nedeniyle organize suç örgütü kurmak suçlaması yapılıyor. Suç faaliyetleri sonucunda Kim Dotcom'un 175 milyon dolar gelir elde ettiği ve kara para akladığı iddia ediliyor. Dotcom hakkında bu suçlamalardan dolayı 45 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Megaupload türkler için çok önemli değil gibi ama dün işim düştü baktım linki megaupload üzüldüm kapalı olduğu için indiremedim :D
SOPA aslinda dis basinda baya ses getiren bir olay bizde nedense umursanmiyor. Her ne kadar Amerika bazli bir dava olsa da internet iceriginin buyuk bir kismi lokasyon olarak Amerikada oldugundan dolayi bize de baya ucu dokunacak. bakalim neler doncek bu mevzu bahis hakkinda, hamdolsun.
Bir çok sitede bu yüzden bağlantıların gittiğini söylemekte de yarar var. Alternatif link olarak yerli ve yabancı sitelerde megaupload kullanılıyordu. Ah birde ek olarak yine amerika da yakın zamanda yaşanan bir davada verilen bir karar var ne kadar doğru bilmiyorum ama megaupload'un sahibi 50 yıl gibi ağır hapis cezası alırken bir tecavüzcünün 25 yıl hapis cezası aldığı söyleniyor. Tecavüzcü olayı ne kadar doğru bilmiyorum ama megaupload'un sahibi 50 yıl gibi bir süreyle cezalandırıldı onu biliyorum.
Expert
34.0001
Torrent kullan cicim. Adamlar kendi vatandaşını iplemiyorken sen burada kendini yırtsan ne fayda.
Master
59.2997
Piyasadaki bir çok upload sitesi ufalma ya da kısıtlamalara gitmeye başladı. Facebook ve Google bile kullanıcı sözleşmelerinde güncellemeler yaptı. Garip bir süreçteyiz. Sonucu iyi mi olacak, kötü mü bunu ileride göreceğiz. Ama bir gerçek var ki warez'de ipin ucu fazla kaçtı. İplerin biraz ele alınması gerekli.
iplerin ele alinmasi biz fakirlerde iyi sonuc yaratmaz adsfsdf. saka maka harbi warez son 3 yildir inanilmaz derecede yardiriyor, her kategoride hem de. maksimum 10 dakika ugrasmayla en bulunmadik softwareler ve diger seyler bile bulunur oldu.

15 Şubatta MegaUpload Verileri Siliniyor


Geçtiğimiz hafta dosya paylaşım sitesi MegaUpload'un Yeni Zelanda'da bulunan kurucusu Kim Dotcom FBI ile ortaklaşa yapılan bir baskınla gözaltına alınmıştı. Paylaşım sitelerinde panik havasına neden olan baskının ardından MegaUpload veritabanında milyonlarca dosyası olan kullanıcılar bu dosyaların ne olacağını sorgulamaya başladı. Cevap ise MegaUpload avukatından geldi.

Avukat Ira Rothken şu an için kullanıcıların verilerine ulaşabilmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını, federal savcıların soruşturmayı tamamlamasına kadar verilerin hiç bir şekilde silinmeyeceğini belirtti. Soruşturmanın süresi ise 2 hafta civarında. Tutuklama kararının ardından site de yine mahkeme kararıyla kapatılmış durumda.

MegaUpload ücretli abonelerinin verileri standart olarak hiçbir şekilde silinmiyor. Ancak kurucusu tutuklandıktan sonra verilerin tutulduğu sunucuların sahibi firmalara kiralar ödenmediği için silinme süreci kaçınılmaz oluyor.

Soruşturma sürecinde savcılar verilere el koymadı. Sadece mahkemede kullanmak üzere telif hakkını ihlal eden veriler kopyalandı.

Rothken bunun yanında sunucu sahibi firmaların verileri tutmaya biraz daha devam edebileceklerini belirtti. Bunun için MegaUpload ve resmi yetkililer arasında görüşmeler devam ediyor ve müşterilerin haklarının korunması için özel bilgilerini yüklemiş kullanıcıların verilerine erişim sağlanmasına çalışılıyor.

Yine de bir uzlaşma sağlanamazsa sunucu sahibi firmalar veritabanlarını silmeye başlayacak.
Çoğu kişiyi sıkıntıya sokucak bir olay bu
Çoğu kişiyi zarar sokmasından ziyade çoğu kişinin emeğini biraz daha korumuş olacaklar. Güzel bir olay aslında ama ceza çok ağır gibi geldi.
Hayırlısı olsun ne diyelim
InsolenteJK : Hayırlısı olsun ne diyelim

daha gelismis ve yaratici bir yorum beklemek garip olurmus zaten.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.