Herkese merhaba;

Benim ilginç bir sorunum var, çalıştığım şirkete güvenlik kamerası kurulumu yapıyorum ve bu kameraların dışarıdan izlenebilmesi gerekiyor.

Herşey kuruldu iyi güzel ancak, kamera sistemine uzaktan bağlanmak istediğidme bir gariplik oluştu, ulaşamadım. Windows uzakmasaüstü bağlantısını deniyeyim dedim yine sonuç vermedi, ip adresimi pinglemeye çalıştım yine sonuç yok, 85.105.121.151 şuan internete bağlı ve internet sorunsuz çalışıyor ancak dışarıdan bu ip ye ulaşamıyorum. Bunun bir mantığı var mı?

konu ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.. ancak bilgisi olmayan kişilerde lütfen lüzumsuz mesajlar yazmasın modemi kapat aç gibi..
( US Robotics ve Airties olmak üzere iki farklı modemle denedim ve ttneti aradım onlar bizde hiç bir sorun yok dediler. )
Port açman gerekiyor biliyorsun değil mi? uzak masaüstü için ve kamera için port açman gerekiyor https://85.105.121.151 diye ulaşamıyor musun?

edit:
Birde modemin ayarlarından uzaktan ulaşımı açtın mı?
Belki Güvenlik duvarından veya kurulu bir firewall var ise bu yüzden olabilir.
Firewallu deaktif ettiğin zaman birkere yeniden başlatki ayarlar tam olarak geçerli olsun...
uzakmasaüstü portu 3389 dur ve açık
kameralar için 8000 i açtım
ama bunlarda önemli değil..
ben farklı bir internet bağlantısı kullanan herhangi bir bilgissayarda ms-dosu açıp "ping 85.105.121.151" yazdığımda ms-dos bana evet kardeşim ben bu ip ye 32 bit veri gönderdim bana geri döndü bu ip ye sahip cihaz internete bağlı demeli..

ulaşmak istediğim şey modem.. modemin güvenlik duvarını kapattım yanısıra.. iki farklı modemle denedim.. hatta ikisi aynımarka üç modem..

düşünüyorum da ben istesem ip me ulaşılmasını engelleyemem bu nasıl mümkün olabilir ki.. çıldıracağım:)
Modemin güvenlik duvarından bahsediyoruz ve ayarlarında uzaktan erişimi kapatta olabilir biraz araştır modemin markasını verirsen internetten de arayabiliriz...
hayır olayı yanlış anlıyorsun.. ben modeme giriş yapmak istemiyorum freewallı olsun olmasın.. engellemiş olsun olmasın farketmez. ben bir ip yi pingliyorum, o ip adresine sahip bişr cihaz internette varsa bana ping ulaştı diye bilgi vermeli... bu en basit kuraldır.. ama olmuyor.. bu olsa sonraki aşamalara geçer, modeme girebiliyor muyuz uzakmasaüstü bağlanabiliyormuyuz, kamera kayıt cihazına ulaşabiliyormuyuz deneriz.. ama aldığım cevap "bu ip internet üzerinde yok" şuan bu yazıları o internet üzerinde olmayan ip den yazmamsa garip tabi:)

konu hakkında cidden fikri olan var mı?
Ama firewallu var ise o veri o modeme ulaşamaz bu yüzden sana geri dönülmez...
Hangi işletim sistemi kurulu?
sorun çözüldü arkadaşlar.. telekom halletti sorun onlarda imiş.. nasıl oluyorsa..
Hayırlı olsun...
teşekkürler..
İnşallah kameralarınızada ulaşmışsınızdır...
arkadaşlar aynı problem bendede var. airties rt 205 model adsl modem kullanıyorum. xp pro yuklu ve guvenlik oyuncakğı olarak avast home var.
modemeden static ip ile bağlıyım ve nat port yonlendirme olarak 1-60000 rasaı tüm portları tcp udp olarak kendi ip me yonlendirdim. ayrıca DMZ diye bişeyide kendi ip adresime yonlendirdim. windows firewall kapalı avast kapalı. ağda bulunan herhangi bir bilgisayardan 192.168.2.7:8080 yazınca web cameramı görebeliyorum. intyernette üzerinden modemin ip sini ki dinamik olarak alıo şimdiki 78.176.66.232 yazınca modemin arayüzüne girecek olan şifre ekranı geliyor ama 78.176.66.232:8080 yazınca sayfa görüntülenemiyor diyor. kaç gündür uğraşıyorum bi dünya program indirdim. apachi server bile kurmaya çaluıştım. lokalde sorun yok ama internetten görülemiyor ne yapmam lazım?
avast home u kapatıp denermisin

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.