Merhaba arkadaşlar bilgisayarimda ısı değerlerim hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak istedim , yardım ederseniz çok müteşekkir olurum.

Bilgisayar özelliklerim ;

işlemci : AMD Phenom II 810 X4 2600 MHz ( 13x200)
ram : 4GB Kingston DDR2 Ram
ekran karti : 1GB NVİDİA GeForce 9600 GT
hdd : 320GB , 7200RMP , SATA-II

Isı değelerimde aşağida ;
İşlemcinin gücü hakkında bilgim yok.Fakat İ7 işlemcilerde normali 35 falan olarak gösteriliyor.Ayrıca çok güçlü işlemcili laptoplarda soğutucu fanlar kullanılması öneriliyor.Kendi laptopumdan bir örnek gösteriyim.Alalı 1 yıl oldu ve daha bakıma hiç götürmedim.Sadece kendim 1 kere açıp yarım yamalak temizledim.Oda 3-4 ay önceydi.Ekstra soğutucu kullanmama rağmen şu anda durum vahim.Tabi bunda yaşadığın yerin hava sıcaklığıda önemli.


Novice
12.5
Merhabalar

İşlemcilerin türlerine göre sıcaklıkların önemi değişebilir.AMD PHENOM II işlemcileri yanlış hatırlamıyorsam 65 dereceden fazlası için sorun çıkartabiliyor.Fanının oturup oturmadığına bak tam oturmuşsa bir termal macun sürüp kasanın içindeki tozları silmeni öneririm.Sistem yükte değilken gerçekten biraz fazla sıcaklık var.

Ayrıca ekran kartının sıcaklığıda normalden biraz fazla gibi duruyor.Rivaturner programıyla ekran kartının fanının hızını biraz yükseltirsen daha iyi olur.%35 yerine %60 yaparsan daha iyi kullanabilirsin.Kasadan biraz daha fazla ses gelebilir ama buna değerdir.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.