Doğal afetin izini silmeye çalışan Japonlar, iddialı bir projeyle gündeme geldi. Ayı güneş panelleri ile kaplamayı planlayan Japonlar bu şekilde tüm dünyaya enerji sağlamayı planlıyor.

Daily Mail gazetesinin haberine göre güneş panellerini Ay‘ın yüzeyine robotlarla yerleştirmeyi planlayan Japonlar bu şekilde dünyaya 13000 teravat enerji sağlamayı düşünüyor. Güneş enerjisi dünyaya yansıtalarak lazer ve mikrodalgaya dönüştürülerek enerji elde edilecek.

Japon Shimizu şirketinin ar-ge laboratuvarında geliştirilen proje kapsamında Ay‘ın aydınlık yüzüne 11 bin kilometre uzunluğunda ve 4 bin kilometre genişliğinde bir güneş paneli bandı yerleştirilmesi planlanıyor. “The Luna Ring” adı verilen projenin başlangıç tarihi için henüz bir açıklama yapılmasa da gerçekleşmesi halinde dünyaya sonsuz enerjikaynağı yaratması ümit ediliyor.
Japon bu yapar hacı
"Japonların Çılgın Projesi" adıyla gazete manşetinde okudum geçen gün. Dünyadaki tüm savaşların temel sebebi nedir? Enerji. Eğerki düzenli bir şekilde enerji elde edilirse, tüm dünya için çok iyi bir adım olur.
Expert
34.0001
Tymaron :
Daily Mail gazetesinin haberine göre güneş panellerini Ay‘ın yüzeyine robotlarla yerleştirmeyi planlayan Japonlar bu şekilde dünyaya 13000 teravat enerji sağlamayı düşünüyor. Güneş enerjisi dünyaya yansıtalarak lazer ve mikrodalgaya dönüştürülerek enerji elde edilecek.


Burda bir mantık hatası var yalnız. Ay zaten güneş ışığını yansıtıyor, ay ışığı dediğimiz şey aslında güneş ışınlarının aydan yansıması. Güneş enerjisi zaten direk olarak da dünyaya yansıyor, o ışık neden lazer zart zurt ile enerji yapılmıyor. Haberde yanlış bir şey var sanki.

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1390682/Plans-gigantic-lunar-ring-solar-panels-beam-energy-Earth-unveiled.html

orjinal haberde budur.

Bu konu KeLL tarafından düzenlendi(2011-06-02 00:25, 12 yıl önce)
Bir ışığın yansıyarak gelmesi ve direk gelmesi arasında farklılıklar var. Ayrıca ay ışığından dünyaya gelen ışık, atmosfer dahil bir çok katmandan geçiyor.
ardacım güneş ışığı ayda soğurulduktan sonra sadece yansayan bir kısmı geliyor. Tam anlamıyla o enerjiyi kullanabildiğimiz söylenemez. Lakin bu projein pek akla yakın ve makul olduğunu düşünmüyor öncelikle ay yüzeyinde böyle bir değişiklik yapmanın uzun vadede kestirelemeyen sonuçları olabilir. 2.olarakda böyle bir yatırım yapıcak bir kuruluşun olduğunusa sanmıyorum bu enerjiyi sadece japonyoya satarak yatırım sermayesini bile 100 yılda çıkaramaz gibi geliyor. Dünyada kullanılabilmesi için ise altyapı çalışmalarının en az 20 sene önceden başlatılması gerekiyor ki antalyada yaşayan birisi olarak doğal gazı kullanmaya seneye başlayacağız.
Yaparlar böyle birşeyide, hiç mi astoreit vb. şeyleri göz önüne almadılar onu anlayamadım.
[Alcholic] : Lakin bu projein pek akla yakın ve makul olduğunu düşünmüyor öncelikle ay yüzeyinde böyle bir değişiklik yapmanın uzun vadede kestirelemeyen sonuçları olabilir.

Katılıyorum. Dengeler açısından düşünüldüğünde, ileride ki yıllarda illaki problemler çıkacaktır. Tabi ki bunların hepsi düşünülecektir yapanlar tarafından. Sonuçta bizim aklımıza geliyorsa, onlarında aklına gelecektir. Ancak şöyle bir durum varki, ay dünyanın eksende kalmasında büyük rol oynuyor.

Dr. Bahri Güldoğan Ay olmasaydı, Dünya'nın ekseni, devamlı değişerek, içindeki yaşama zarar verecek; sert iklim değişikliklerini tetikleyecekti. Ay'ın kütle çekimi, bu tür salınımaları, yok edip iklimleri dengelemektedir. Ay gel-gitleri, Güneş Sistemi'ndeki benzerlerine göre, üç kez daha uzun olmaktadır. Ay, gezegenimizde yaşamın oluşması kadar, sürmesinde de önemli bir role sahiptir. Bu durum, Dünya dışı yaşamın, Ay ve Dünya çiftine benzer gezegen sistemlerinde olabileceği düşüncesini akla getirmektedir.

Olmadığı takdirde bunlar olacak, peki ya ayın yüzeyi değiştiğinde neler olur kimse bilemez.
Sütten ağzı yananlar umarım yoğurdu üfleyerek yer.


Süt : Fukişima Nükleer Santrali

Yoğurt : Ay Panelleri

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.