Microsoft IE8'i Tanıttı

Internet Explorer 8'i bugün (20.03.2009) Microsoft Türkiye merkez ofisinde gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıtıldı

Microsoft Türkiye uzun bir süredir beklenen yeni nesil web tarayıcısı Internet Explorer 8'i bugün Microsoft Türkiye merkez ofisinde gerçekleştirilen bir toplantı ile tanıttı.

Internet Explorer 2.0, 3.0 ve 4.0 takımının yöneticilerinden Naseem Tuffaha'nın da katıldığı toplantıda Internet Explorer 8'in webde çağ açan özellikleri ayrıntılı bir şekilde paylaşıldı. Toplantıda interneti kendi iş modellerinde kullanan profesyoneller de görüş ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar.

Yeni özellikler ve teknolojiler ile kullanıcılara son derece zengin bir deneyim yaşatacak Microsoft'un yeni web tarayıcısı, internet gezginlerinin günümüzdeki en büyük endişe kaynağı olan güvenlik alanında yüksek standartlarıyla dikkat çekiyor. Internet Explorer 8, gerek beta sürümü gerekse daha önceki sürümlerinde bu deneyimi yaşayan kullanıcılardan alınan geri bildirimler ve sayısız tüketici araştırmasından elde edilen veriler ışığında en güvenli şekilde tasarlandı.

Internet Explorer 2.0, 3.0 ve 4.0 takımının da yöneticilerinden Microsoft Yazılım Geliştirme ve Platformlardan Sorumlu Bölge Direktörü Naseem Tuffaha Internet Explorer 8'i ayrıntılarıyla tanıttığı bir sunum gerçekleştirerek, geliştirme aşamasından lansmana tüm deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Internet Explorer 8'in kullanım kolaylığı ve güvenlik açısından üstünlüklerini vurgulayan Tuffaha şunları söyledi:

"Bu güne kadar Microsoft'un tüketicilerin tecrübesine sunduğu Internet Explorer sürümlerinden edindiğimiz tecrübeler ve yaptığımız araştırmalar neticesinde kullanıcıların web tarayıcılarından beklentilerinin hız, güvenlik ve kullanım kolaylığı olduğunu gördük. HTML5 standardını da destekleyen Internet Explorer 8, kullanıcılarımıza özellikle bu üç alanda diğer web tarayıcılarının sunamayacağı avantajlar getirecek."

Internet Explorer 8 tanıtım toplantısına katılan Microsoft Türkiye İş Ortakları da deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Neophyte
26.6001
IE 8 'i denedim ama FireFox bende daha hızlı çalışıyor :)
4ever firefox :)
Bi sevemedim şu FireFox'u.
@tedbunndy

bende senin gibi düşünüyodum ama fire foxda yukarı siteleri kolaylıkla ekliye bilir oto cokie silme gibişeyler yapabilrisin bunları explorerdada yapbilirsin aslında ama firefox daha ayrıntılıdır. Ve hız olarak senin bilgisayarından ziyade extra hızda gelir + bir çok özelliklere sahipsin aklıma pek gelmiyor ama tek eksikliği eklentileri tektek indiriyorsun default özelliği olmadığı için windows'un sitelerde müzik çalma veya bazı şeyleri eklenti olarak uğraştırıyo. banada hep yabancı gelirdi sonra bi gün deniyim dedim ne hikmetse alıştım İE sadece ftp, plesk gibi yerlerde kullanıyorum güvenilirlik açısından :) 2sininde güncel sürümlerini kullanırım ama firefox daha rahatlatıcı alışmanı öneririm:)
laf yok en iyisi opera :D
Google Chrome'da Baya Kullanışlı ve Güzel Ben İnternet Explorer ve Google Chrome Kullanılması Yanlısıyım.
ben yaklaşık 4 aydır IE8 beta kullanıyorum tanıtsa ne olur tanıtmasa ne olur ... Ben firefoxdan memnunum onu kullanıyorum onuda kullanacam hep... :D
Master
59.2997
Piyasadaki neredeyse tüm browser'ları kullanma ve inceleme fırsatı bulmuş birisi olarak Safari ve Opera'nın güvenlik ve erişim açısından oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim.

Internet Explorer 8'i birkaç saat önce kurup deneme fırsatı yakaladım ancak beklentilerimi karşılamadı açıkçası. Görsel olarak bir önceki sürüm daha iyiydi sanki. Diğer IE sürümleri ile arasında pek fark göremedim.
Leqendary : @tedbunndy

bende senin gibi düşünüyodum ama fire foxda yukarı siteleri kolaylıkla ekliye bilir oto cokie silme gibişeyler yapabilrisin bunları explorerdada yapbilirsin aslında ama firefox daha ayrıntılıdır. Ve hız olarak senin bilgisayarından ziyade extra hızda gelir + bir çok özelliklere sahipsin aklıma pek gelmiyor ama tek eksikliği eklentileri tektek indiriyorsun default özelliği olmadığı için windows'un sitelerde müzik çalma veya bazı şeyleri eklenti olarak uğraştırıyo. banada hep yabancı gelirdi sonra bi gün deniyim dedim ne hikmetse alıştım İE sadece ftp, plesk gibi yerlerde kullanıyorum güvenilirlik açısından :) 2sininde güncel sürümlerini kullanırım ama firefox daha rahatlatıcı alışmanı öneririm:)

Dediklerin doğru fakat ben Google Chrome kullandığım için istediğim sonuçlara çabuk ulaşabiliyorum.Google Chromun tek kötü özelliği bazı mynet gibi oyun sitelerinde Java yüklemesi yapamıyor.Ama ben Google Chrom taraftarıyım.
Firefox derim başkada bişey demem :)
Firefox gibisi yok arkadaş bende firefox kullanıcısıyım...
Yüklememle silmem bir oldu :selektor
ie6 , 7 ve 8 den daha güzel bence. Tab olayını yapamamışlar. Firefox gibi seri bi tab olayını bir tek safari yaptı. Opera'da da tab olayı güzel değil bence. Güvenliğe gelince ie6yı zaten saymıyorum =) Firefox 3 Güvenlikte baya bi yol katetmiş durumda. Opera'nında güvenlik düzeyleri çok kuvvetli. ve Safari, Apple'in göz bebeği Safari'deki Firewall özellikleri gerçekten süper. Yani ;

Hızlılıkta , Firefox
Güvenlik, Safari

Bilgisayarımda her 2 side yüklü. 2 sinide kullanıyorum ama en çok Safari'yi kullanmaktayım.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.