Dijital oyun pazarının açık ara birincisi ve patronu konumundaki Steam'in her geçen gün daha çok rakibi çıkıyor. Bu seferki rakip ise bir dünya devi olan Electronic Arts.

Valve'nin meşhur dijital oyun dağıtım ağı Steam'i zorlu günler bekliyor olabilir. İrili ufaklı çok sayıda rakibin yanına bir de dişli bir şirket geliyor. Oyun dağıtım devlerinden olan Electronic Arts (EA), Origin adını verdiği sistem ile dijital oyun dağıtım pazarına giriyor. Steam'in tüm özelliklerine sahip olacağı söylenen Origin, şimdilik 150 ayrı yapımı barındıracak.



Origin Nasıl Olacak?

Gelen bilgilere göre, Steam mantığında çalışacak olan Origin aynen rakibi gibi sosyal ağ ve mesajlaşma, grup kurma gibi opsiyonları da içerecek. Facebook'tan da destek alacağı söylenen Origin, yazılım mantığı ile işleyen bir dijital oyun mağazası olacak.

Origin'in eski EA klasiklerini içerip içermeyeceği ise henüz bilmiyoruz.

Sizce Origin, Steam'e rakip olabilir mi?

Kaynak: Shiftdelete
EA 'nın yaptığı oyunlarda ancak rakip olabilir bence :)
Aslında beklenen bir gelişmeydi rekabet getirecektir fiyatlar daha çok düşecektir. Bu arada steam'da ea games oyunlarının satışı devam ediyor; https://store.steampowered.com/publisher/Electronic%20Arts/
Steam işini gerçekten iyi yapıyor ve temelleri oturtulmuş bir sisteme sahip , EA Games Steam kadar iyi olarak piyasaya girebilse dahi Steam in pastadaki payı kadar bir paya sahip olabilmesi için zamana ihtacı olucaktır diye düşünüyorum. Genede sonuç itibari ile bu rekabetten en kârlı tüketici çıkıcaktır.
Yaşasın TF2 alıcaktım zaten :D
Kim daha ucuz satış yaparsa o kazanıcak gibi ama Steam'in sabit kullanıcılarının Origin'e geçiş yapıcaklarını sanmıyorum...

EA'dan birkaç orjinal oyun aldım ve Pre-Order sisteminde gerçekten rezil durumdalar.Oyun release olduktan tam 3 4 gün sonra indirmeye başladım.Originsden önce EA Download Manager vardı ve rezil durumdaydı umarım düzeltirler.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.