Merhaba

Ormanın derinliklerinde küçük mavi yaratıkların yaşadığı küçük bir ev vardı.Onlar kendilerine internet bağımlıları derlerdi.Çok iyidirler. Ve sonra korkunç büyücü ttnet vardı.O kötüydü xD


Bir hafta önce başlayan internet bağlantım ara arada olsa kesilip hemen gelirdi.Dünden beri ben bağlanıyorum bir dakika geçmeden bağlantı gidiyor.Ben bağlanıyorum bağlantı bir dakika geçmeden gidiyor.Sorunu bir türlü anlayamadım.


Rutin format ayımdayım.Formatımıda attım mis gibi.Düzelmesini umut ediyordum ama yok banamısın demiyor :D


Neden kaynaklanabileceğini bileneniniz varsa yardımcı olabilir mi?

(Modem Aztech)
Aynı sorunla karşı karşıyayız 2 kere format attım değişen yok.1 saat kullansam bağlantıyı güm gidiyor sitelere girmiyor.Modem res atıyorum giriyor 1 saat sonra gene yok bıktım :)
Modem İn Ppoee AyarLarı Gibi Bir Sey Var OnLArLa Oynayın
Yok öyle bişi. Zaten bu postu atana kadar yarım saat uğraştım.Lütfen kesin sonunçları yazınız xD
Inrenet gittiği zaman modeminizdeki ADSL , DSL ışığı sönüyor mu eğer sönüyorsa sorun internt kablolarının birbirine teması yada veri eksikliğinden kaynaklabilir , sönmüyorsa büyük ihtimalle modeminizin ayarlarından kaynaklanıyordur bu durumda tavsiyem modeminizi fabrika ayarlarına çekin internet tarayıcınızı ttnet in modem yapılandırma ayarlarını gerçekleştirip deneyin. Bir diğer ihtimal ethernet kartınızla ilgili bir sorun olabilir.

Eğer herşey gayet normal , modeminizin ayarları düzgün , donanım ve bağlantı kablolarınızda sorun olmadığı halde bağlantıda sorun yaşıyor iseniz ttnet müşteri hizmetlerini arayın.
Benimde başıma böyle bir durum geldi ttnet den kaynaklanan sebeplerden 6 günü bağlantısız geçirdim.
Evet,ışık sönmüyor ^^
fabrika ayarlarına çekin internet tarayıcınızı ttnet in modem yapılandırma ayarlarını gerçekleştirip deneyin

Burda söylemek istediğimi yanlış anlamayın diye yazıyorum tarayıcınızın ayarlarını değiştirin gibi bir anlam çıkabiliyor , modeminizi fabrika ayarlarına çekin internet tarayıcınız vasıtası ile bir web sunucusuna bağlanmayı deneyin internet tarayıcınızda ttnet in yapılandırma sayfası açılacaktır modeminizi seçerek yapılandırma işlemini gerçekleştirin.
Bende ışıkta sönüyordu. Sorunu şu şekilde çözdüm sanıyorum. En azından 5 dakikadır gitmediğine göre çözülmütür diye tahmin ediyorum :D


Başlat/Bağlan/ Tüm bağlantıları göster Solda yeni bir bağlantı oluştur var.

Yeni bağlantı shirbazı karşımıza çıkıyor.

ileri/ internete bağlan seçeneği/ internet servis sağlayıcısı (ıss) listesini seç seçeneği/ileri/son

Sanıyorum dolaştığım porno siteler virüslüydü :D Formattan sonra bunu yapmayı unutmuştum.En sonunda çözüldü galiba (amin :D )
Bakın USRobotics Modemler Türkiyeye Uygun Değildir Sakın Almayın :D

Sonradan eğer modemınde ve bılgısayarında sorun yoksa sorun oturdugun apartman veya evde apartmanda ise ttnet ten eleman cagırıyorsun sana verılan gun ve satte gelıorlar ınternetını kesiorlar :D

Sonra nemı oluyor ? ne bılem duzelır belkı... :D
Genesis : Inrenet gittiği zaman modeminizdeki ADSL , DSL ışığı sönüyor mu eğer sönüyorsa sorun internt kablolarının birbirine teması yada veri eksikliğinden kaynaklabilir , sönmüyorsa büyük ihtimalle modeminizin ayarlarından kaynaklanıyordur bu durumda tavsiyem modeminizi fabrika ayarlarına çekin internet tarayıcınızı ttnet in modem yapılandırma ayarlarını gerçekleştirip deneyin. Bir diğer ihtimal ethernet kartınızla ilgili bir sorun olabilir.

Eğer herşey gayet normal , modeminizin ayarları düzgün , donanım ve bağlantı kablolarınızda sorun olmadığı halde bağlantıda sorun yaşıyor iseniz ttnet müşteri hizmetlerini arayın.
Benimde başıma böyle bir durum geldi ttnet den kaynaklanan sebeplerden 6 günü bağlantısız geçirdim.

+1

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.