Silindi
Hızlı internet erişimi ADSL’de altyapı yatırımlarını artıran Türk Telekom, ocak ayında mevcut hız kapasitesini 20’ye katlayan VDSL2 servisini devreye sokmaya hazırlanıyor.

Hızlı internet erişimi ADSL’de altyapı yatırımlarını artıran Türk Telekom (TT), mevcut hız kapasitesini 20’ye katlayan VDSL2 servisini başlatmaya hazırlanıyor. TT’nin ocak ayında çıkaracağı VDSL2, ilk etapta 100 bin aboneye ulaştırılacak ve 30 megabit hızda olacak. Böylece ADSL’de 4 megabit olan hız da bir anda 8’e katlanmış olacak.
VDSL2 sayesinde bireysel kullanıcılar da oldukça gelişmiş seviyede internet erişimine sahip olabilecekler. Örnek vermek gerekirse, 700 MB’lık DivX formatında bir film, VDSL2 sayesinde 4 dakikada, 5 MB büyüklüğünde bir müzik dosyası ise 25 saniyede bilgisayara yüklenebilecek.

TT ayrıca internet erişimindeki hız kapasitesini de kademeli olarak artıracak. Planlara göre, bu sıralama 8 , 12, 16, 20, 24 ve 30 megabit olacak. 30 Mbitlik paketin fiyatını açıklamayan TT yetkilileri, hız artışıyla birlikte ADSL ücretlerinde düşüş olacağını söyledi.

TT, New York’ta!

Altyapı sağlayıcısı TT, ADSL hizmetinde olduğu gibi VDSL2 servisini de toptan olarak satacak. Ardından da başta TT Net olmak üzere diğer şirketler bu servisi son kullanıcıya ulaştıracak.

İlk etapta 30 megabit olan hız seviyesi, 70 megabite kadar çıkacak. Şirketin 2008 sonu hedefi bu servisi 250 bin kullanıcıya ulaştırmak. Bunun için ciddi altyapı yatırımı yapan firma, yurtdışı çıkış hatlarını da kuvvetlendirmek için çalışma başlattı. Bu kapsamda New York, Londra ve Paris’te POP noktaları kurulacak. Bu sayede gerek duyulduğunda buralardan da hizmet alınmış olacak.

VDSL2 aynen ADSL’de olduğu gibi telefon hattı kullanılarak ve hat meşgul edilmeden kullanılıyor. Sadece modemlerin bu teknolojiye uyumlu olması gerekiyor.

VDSL2 sayesinde, kullanıcılar Triple Play denilen ses, görüntü, veri, yüksek çözünürlüklü televizyon (HDTV) ve interaktif oyunlardan da yararlanabiliyor.

KAYNAK = İnndir.Com

NOT = Şuan için resmi bir açıklama yok ama herkes tarafından söyleniyor ve reklamları mevcut
Yeni modem'in fiyatı ne kadardır acaba?:ters
Silindi
Expert
2
sanırım ADSL2+ modemler destekleyecek
Bilişim fuarında da olacakmış
Adsl2 modemler destekler inşallah. Bir daha modem alamam ben. Modemi son teknoloji alalım filan dedik adamlar yeni teknoloji çıkardı olmaz ki ama.
Silindi
Journeyman
1.3
zaten adı üstünde 2+ daha sonra gelen teknolojileride destekliyecektir birde

TT’nin ocak ayında çıkaracağı VDSL2, ilk etapta 100 bin aboneye ulaştırılacak

şuan ADSL'de 4 milyon küsür kullanıcı olduğu söyleniyor niye 100 bin kişi ben onu anlamış değilim
cisco dağıtıcı aygıtları yetmeyebilirde bu yüzden :) gerçekden çok maliyetli cihazlar bunlar 100.000 $ a kadar gidiyo ilk başda bir kar yapsın sonra artıtır
MortaL : zaten adı üstünde 2+ daha sonra gelen teknolojileride destekliyecektir birde

TT’nin ocak ayında çıkaracağı VDSL2, ilk etapta 100 bin aboneye ulaştırılacak

şuan ADSL'de 4 milyon küsür kullanıcı olduğu söyleniyor niye 100 bin kişi ben onu anlamış değilim
İnşallah destekler. Ben adsl kutusunun üstünde böyle bir şeyi desteklediğini görmedimde. Zaten bu teknolojiyi ilk defa duydum.
Master
59.2997
Sistem oturana kadar çok çekicek abone olanlar buna emin olun. Türk telekom şimdi bile bir işi tam olarak yapamazken bu sistem biraz eziyetli olucak abonelerine :ters
Adept
4.3
TTNet'in altyapısını buna yetersiz buluyorum. 100bin abone meselesi de bu nedenledir, bence yetersiz altyapı ile bu işe girişmesi doğru değil, hele bu şekilde bir duyuru ile.
Elimde Airties rt-205 modem var haziranda almıştım. Bunun Vadsl destekleyip desteklemediğini sordum. Vadsl için modem daha çıkmamış. Anlayacağınız şu anki modemler desteklemiyor. Tekrardan modem almak zorunda kalacağız.
ee şubat geldi VDSL2 ??
Adept
4.3
:p
walla benim kafama göre ve bildiklerime göre

bu sistem sadece istanbulda belirli bir bölgede olacak.

nedenmi :D vadsl denilen dalga için fiperoptik kaplo gerekli :D eh bizin telefon hatlarıda fiper optik değil :D aldık gene :D ucunu :D
Dayı geçiceksin bunları :D

56K çok kral bağlantı.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.