Öncelikle Herkeze merhabalar ,
Benim Bilgisayarım Sabah calısıyordu , okuldan geldiğimde Bilgisayarı kapattım . Sonra bidaha açmak isterken şöyle bir sorun geldi ;
Windows, bilgisayarınıza bağlı bir aygıtla iletişim kurma hatasıyla karşılaştı .

Bu hata , dış USB sürücüsü gibi bir aygıtın kullanımdayken çıkartılması veya bozuk olan sabit sürücü veya CD-ROM sürücüsü gibi calısmayan donanım nedeniyle oluşabilir . Kaldırabilir depolama birimlerinin düzgün bağlandığından emin olun , ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu hata iletisini almaya devam ederseniz, donanım üreticisine başvurun .

Dosya : \Windows \system32\winload.exe

Durum : 0xc00000e9

Bilgi : Beklenmeyen G/Ç hatası oluştu

Arkadaşlar , Windowsun hakkında hiç bir bilgim yok , araştırdım ama bulamadım . Sonrada U-S ailesi ile paylaşmak istedim . Ben googledan baktım , fakat boot diyorlar bir şey diyolar , hiçbirşey anlamadım . Eğer çok şey istemiyorsam benim anlıyacağım bir şekilde anlatabilirmisiniz ?
İlgileriniz için teşekkür ederim .
Merhabalar

Büyük bir ihtimalle işletim sisteminizin önyükleme kesimi zarar görmüş.Sorunu halletmek için:

-Bir windows xp professional cd'si ile bilgisayarınızı başlatın.
-Dosyalar hard diske kopyalandıktan sonra "Kurtarma konsolunu kullanarak bir Windows Xp yüklemesini onarma" seçeneğini seçip enter'a basın.
-Gelen komut satırı ekranına önce "fixmbr" yazın.Çıkan uyarılara E'ye basıp Enter'a basın.İşlem sona erince "fixboot" komutunu yazın ve çıkan uyarılara aynı şekilde E'ye basıp Enter'a basın.Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatmak için komut satırına "exit" yazın. (komutları yazarken tırnak kullanmayın.)
Teşekkür ederim fakat ben Vista kullanıcısıyım . Aynısını yaparsam olurmu ?
Vista CD'sını tak ve CD'DEN Başlat. Kurulumda C'D'E Seçme yerı yani Kurulumu Hangi PARTİSİYONA Yükleme yerine geldiğinde R tuşu = ONAR İşlemini gerçekleştirir. Böylelikle WİNDOWS'unun bozulmuş veya silinmiş dosyalarını tekrardan tarıyarak ONARMAYA Başlar. Sorunun Büyük ihtimalle hallolur.

Eğer Güvenli Kipte ( Başlarken f8 Tuşuna Sürekli Bas ) Açalıbiliyorsa Yine VİSTA CD'si sürücüde olmak süreeti ile Başlat / Çalıştır / CMD yaz ve ENTER'a bas. Oraya Şöyle Yazacaksın..

/cd...

C:

C:FDISK /r


ENTER.

Bu İşlemler İşletim Sistemi Farketmezsizin Uygulanabilir. Windows NT ( 2000 ) üstü için geçerlidir. Eğer Ankara' daysan Bizimle iletişime geçebilirisin. Servis Bilgisayar

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.