Uzun zamandır burdaki kişilerin birbirlerine davranışları canımı sıkıyor. Lafı fazla gevelemeye kimseyede nasihat vermeye niyetli değilim.

Kendi adıma konuşuyorum bugünden itibaren kişilere olan rencide, tahrik, hakaret vb, şekilde sergilenen davranışlara tarafımdan sert yaptırımlar uygulanacaktır. Kimsenin kimseye hakaret, tahrik ve rencide etmeye hakkı yoktur. Hele böyle bir yerde hiç işi yoktur..

//Edit
"Bu bir yeni kural değildir. Zaten şuanda var olan yetkimizi eskisi gibi daha sert kullanıcaz anlamına gelmektedir.

Her nekadar kendi adıma konuşuyorum desemde bu aslında daha önce kendi aramızda alınmış karardır.
Fakat başlığı saat 5 civarında uyku sersemliği ile açtığım için bu şekilde bir cümle kullandım, yanlış anlaşıldığı için özür dilerim.


Bugünden itibaren başlıklar altında düşüncelerini dile getiren kişiler yazdıklarını onaylamadan önce 1 kere daha okumalıdırlar.
Tekrar tekrar söylüyorum burda kimsenin kimseye hakaret etme ve rencide edici davranışlar sergileme hakkı yoktur
" Edit//

U-S Ailesine duyurulur....

(Bu tarz davranışlar sergileyen kişileri gördüğünüzde "Şikayet Et" button'undan veya "Özel Mesaj" ile yetkililere bildirerek gönderebilirsiniz.)

Bu konu Anemon tarafından düzenlendi(2012-11-07 03:13, 11 yıl önce)
Banned
-3
Sonunda teşekkürler.
Novice
12.5
Benim mesajım niye silinmiş ?

//bütün mesajlar silindi.

Bu konu Lucretius tarafından düzenlendi(2011-12-03 17:52, 12 yıl önce)
up!
Mertten yargı... Gz. WP
hiç ortada olmayan moderatörün de bir konunun üzerine gelip böyle "sert takılcaz artık." demesine samimice inanmamızı bekliyorsan, beklersin daha baya.

sertmiş, desene şuna "arkadaşımın başı ağrıdı yeter artık." diye.
Master
59.2997
Bu yazılan bana dönemlik nutuklardan bir tanesiymiş gibi geldi. Sunucuların çoğaldığı şu sonbahar döneminde ortam biraz hiddetlendiği an yönetim çıkıp bundan sonra sert davranacağız, kimseye acımayacağız kararı alıyor. Birkaç ay bu gelenek sürdükten sonra bakıyorsunuz ki online sayısı 15, yaptırımlar sayesinde artık mesaj dahi gelmemeye başlamış... Böylece bu kuralları yine göz ardı ediyorsunuz, hatta çoğu zaman bu tartışmalara sizin dahi katıldığınız oluyor. Katılmayın demiyorum. Tabiki katılacaksınız. Siz o yazanlardan farklı insanlar değilsiniz. 2005’ten beri buradayım. Bunun gibi çok nutuk gördüm, sonrasında olanları da iyi biliyorum. Ben de yönetimde olduğum zamanlar bunun gibi davranışlarda bulundum, sonrasında o tartışmalarda yer aldığım yerler oldu. Bundan sonra da bu aynı şekilde devam edecek. Tecrübeyle sabittir.

Şunu anlamak istemiyorsunuz; veya anlıyorsunuz fakat dikkat etmek istemiyorsunuz. Platform devri, özellikle UO platformu devri kapanalı yıllar oluyor. Bu platform ayakta kalıyorsa burada herkesin birbirini az çok tanıması, hatta arkadaştan öte dost olması sayesinde kalıyor. Yoksa Uğur’un, yönetimin, ortamın güzelliğinin, vazgeçilememenin etkisiyle burada yer almıyoruz. Burada yılların getirdiği bir alışkanlığımız var. İnternet’te dolandığım zaman 3 siteye bakıyorsam, 15 kere US’ı yeniliyorum. İstemli, istemsiz.

O developer yardımları, sunucu destekleri, insanlara destek vs. eskide kaldı. Bu platform şu an yalnızca reklam başlıkları ile yürüyor. Bunu siz de iyi biliyorsunuz. Reklam olmazsa zaten bu site olmaz. Son dönemlerde nasıl bilmiyorum ama eskiden o reklam paraları sayesinde bu site çok iyi paralar kazandı. Siz şimdi çıkıp despotça benim istediğim gibi yorum yapmazsan, canımı sıkarsan yaptırım yaparım diye tehdit edersen insanları, elindeki o son kalan 10-15 devamlı üyeyi de kaybedersin. Ne aktif ve güncel platformlar (uo platformlarından bahsetmiyorum) var. Oralarda bile bu kadar katı kurallar yok. Hala daha 2005’teki cahil cühela yönetim aşığı üye kitlesine sahip değilsiniz. O zamanlar illaki bu şekilde yönetmek zorundaydınız. Platform, forum mantıkları daha yeni yeni oturuyordu. İnsanlar internette yorum yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini falan bilmiyordu. Şimdi herşey gelişti. Üyeler, yönetimlerin önüne geçti ki bence en doğrusu bu şekilde olması. Anayasal kurallar ve karşıdakine zarar verici davranışlar dışında kuralların biraz esnetilmesi şart. Bırakın insanlar rahatça yorum yapsın. Herşeyi kabul edin demiyorum elbette. Böylesi zaten anarşiye yol açar. Yaptırım yapın, ama bunu eskisi gibi sessiz sakin şekilde yapın. Bakıyorum yönetici mesaj editliyor altına yorum yapıyor bilmemne yüzünden uyarı, böyle davranırsan bir dahakine banlanacaksın vs. Eskiden bu işler nasıl yürüyordu. Yönetici mesajı editler, altına notunu geçer, uyarı verecekse uyarısını verirdi. Uyarı puanı dolduysa gerekeni yapar üyeyi engellerdi. Şimdi yönetici kendini belli etmek için elinden geleni yapıyor.

Bunları kötülüğünüz için, karalamak amaçlı yazmadım. Zaten aklı başında bu mesajı okuyan herkes amacımı anlamıştır. Olurda okumak istemeyen olursa herşeyin özeti; despotça davranmaya devam ederseniz elinizdeki 15-20 kişiyi de kaybedeceksiniz. İnsanları biraz rahat bırakın. İşlem yapacaksanız da sessizce yapın, insanların sizden haberi olmasın. Siz kuralların üstüne çıkmayın. Bunlar benim nacizane görüşlerim. Katılıp katılmamak size kalmış.

//ekleme:
Drumbanger'ın yorumu okumadan önce buna hiç dikkat etmemiştim. Yorumlarının arasında 3 tane Quera başlığı mevcut. Hepsinde iyi, kötü arkadaşlığın olduğunu söylemişsin. Bir tanesinde de detaylıca ve uzun bir metinle savunmada bulunmuşsun. Bu tip bir başlığın Quera başlığındaki tartışmadan sonra açılması dikkat çekici. Quera'ya gelmeden önce benzer yorumlar pek çok sunucuya yapıldı ama böyle tepki verilmedi. Ya hepsi üst üste geldi doldunuz taştınız. Ya da bir kasıt var. Hangisi şu an bilmiyorum. Ama görünen durum insanı biraz işkillendirmiyor değil.

Bu konu Slothere tarafından düzenlendi(2012-11-07 13:10, 11 yıl önce)
Slothere:
Bunları kötülüğünüz için, karalamak amaçlı yazmadım. Zaten aklı başında bu mesajı okuyan herkes amacımı anlamıştır. Olurda okumak istemeyen olursa herşeyin özeti; despotça davranmaya devam ederseniz elinizdeki 15-20 kişiyi de kaybedeceksiniz. İnsanları biraz rahat bırakın. İşlem yapacaksanız da sessizce yapın, insanların sizden haberi olmasın. Siz kuralların üstüne çıkmayın. Bunlar benim nacizane görüşlerim. Katılıp katılmamak size kalmış.
Söylediklerine gerçekten çok üzüldüm, laf olsun diye söylemiyorum tüm içtenliğimle söylüyorum. Ki sen bizleri tanıyan birisin. Buranın sahibi Lucretius'a forumu canladırması için içeriğin genişletilmesini söyleyen yaklaşık 2 yıldır başının etini yiyen? Bak kullanıcı sayısı her geçen gün azalıyor haberin olsun diyen. Ve buna rağmen hiç bir şekilde söylediklerimin yanına yanaşmayıp üstüne birde giden gidebilir. Biz eskiden nasılsak yine öyle kalıcaz diye forum canlansın diye sitenin içeriği ile oynamıcam diyen adam Lucretius'dur. Ki sitenin canlanması kendisinin işine gelir. (reklam, rank vs.)

Ben herzaman tartışma dahi olsa kimsenin kimseyi kırmaması veya rencide etmeme tarafındayım. Bu olay Quera olaylardan sonra meydana geldiği doğrudur. Nasıl ki burda kimse şahsı adına rencide edilmek istenmiyorsa o kişiler başkalarınıda rencide edici kırıcı tavırlar sergileyemez. Söylemesi gereken bişey varsa güzel bir dille ortaya koyar düşüncesini..
Yanlış olan: Acizliğe bak yaaaaa
Doğru olan: Gerçekten kötü bir durum keşke yapmasaydı.

drumbanger : hiç ortada olmayan moderatörün de bir konunun üzerine gelip böyle "sert takılcaz artık." demesine samimice inanmamızı bekliyorsan, beklersin daha baya.

sertmiş, desene şuna "arkadaşımın başı ağrıdı yeter artık." diye.

Ben hep burdaydım arkadaşım gittiğim falan yoktu. Yukarıdaki online üye sayfasını ziyaret etseydin görürdün beni. Ayrıca benim quera sunucusundan herhangi bir çıkarım yoktur. Son söylediğin cümle'den anlaşılıyor ama sen nekadar arkadaşımsan cyclone'da okadar arkadaşım. Bu böyle bilinsin. Daha önce başka bir yerdede söyledim bunu. Ve daha önce burda tanımadığım kişileride aynı tavırla korudum. Kimse kimseye hakaret, tahrik , rencide edici, alaycı tavırlar sergileme hakkına sahip değildir. Ortada anayasal vs bir durum yoktur. Nasılsa benim burda kimseyle alay etme hakkım yoksa kimseninde benimle alay etme hakkı yoktur bu benim hayata bakış açımdır. Benim anneme küfredilmesini istemiyorsam bende başkasının annesine küfür etmem bu sadece bir örnek..
Anemon : Ben hep burdaydım arkadaşım gittiğim falan yoktu. Yukarıdaki online üye sayfasını ziyaret etseydin görürdün beni. Ayrıca benim quera sunucusundan herhangi bir çıkarım yoktur. Son söylediğin cümle'den anlaşılıyor ama sen nekadar arkadaşımsan cyclone'da okadar arkadaşım. Bu böyle bilinsin. Daha önce başka bir yerdede söyledim bunu. Ve daha önce burda tanımadığım kişileride aynı tavırla korudum. Kimse kimseye hakaret, tahrik , rencide edici, alaycı tavırlar sergileme hakkına sahip değildir. Ortada anayasal vs bir durum yoktur. Nasılsa benim burda kimseyle alay etme hakkım yoksa kimseninde benimle alay etme hakkı yoktur bu benim hayata bakış açımdır. Benim anneme küfredilmesini istemiyorsam bende başkasının annesine küfür etmem bu sadece bir örnek..

ben bir şeyi anlamıyorum. Gökberk bu sitede kalan kişilerin birbirlerini tanımasına değinmiş, hak verirsin ki birbirini tanıyan kişiler, kişilerin birbirleriyle olan ilişkilerini de bilir. acaba, fazla yazmıyorum, efendime söyleyeyim avatarım falan yok diye hiç fikrim yok mu sanıyorsun? sitede 3 bilemedin 4 kişi benim gözlemleme konusundaki durumumu biliyor. 2004'ten beri her olayı kendimce yakalamaya çalışıyorum ve de senin Semih'le olan "kankito"luğunuzu bilmeyen yok. E, Semih'in yediği naneleri de bilmeyen yok. savunulmayacak bir adamı savununca zaten önemsenmiyorsun normalde de -bkz: Awe'nin yandaşlığını yaptığı insanların düşüşü- yönetimden bir insan hiç savunulur bir tarafı olmayan bir insanı savununca yanlılığın da dibine vurulduğu açık bir şekilde görülüyor.
Adept
4.3
Türk insani birbirini kirar, bir o kadar cabuk da barisir. Akdeniz halkiyiz, coskuluyuz. Ultima Strike'de hicbir zaman gercek anlamda bir despotlugun yasandigini su seneler icersinde hic görmedim. Buradaki her yetkili bir sekilde isini yapiyor, maas almiyor, kimi zaman isin üstüne daha cok düsüyor, kimi zaman biraz daha az bakiyor.

Anemon'un yazdiklarinin biraz fazla ciddi alindigini düsünüyorum. Arasira yetkililerin kendini göstermesi, bir nevi genel bir uyari yapmasinda bir sakinca yoktur. Uygulamanin nasil olacagi bu konuda daha cok önem arz eder. Ancak zannediyorum ki, Ultima Strike'i Ultima Strike yapanin üyeleri oldugunu buradaki herkes cok iyi biliyor, bu konuda da gerekli dikkatin verildigini düsünüyorum.
Ultima-Strike'ın eski bir üyesi olarak birşeyler söylemek istiyorum. Konudaki bütün mesajları okudum. Açıkcası, Mert'in böyle bir başlık açması üzdü beni. Gökberk ile bir ara problemimiz oldu ve o günden sonra bir daha konuşmadık. Ancak bu konuda kendisine katılmamak elde değil.

Bu tarz platformlarda hitlerin çok düştüğünü, artık Ultima Online devrinin sonuna geldiğimizi görüyorum. Ben -ki Ultima Online ile büyümüş bir insan olarak- ultima online'a şuan girme isteği bile oluşmuyor diyebilirim. Gerek eski dostluğun kalmaması, gerekse artık bir çoğumuzun yaşının 20 üstü olması bizi belkide bu oyundan soğuttu. Yaş ile alakasını yanlış anlamayın sakın, demek istediğim hepimizin kendine göre işi gücü var.

Geçtiğimiz günlerde iyinet yada r10'da (tam hatırlamıyorum) gördüğüm" Ultima Strike ortak aranıyor" konusu üzerine Uğur ile konuştum. Siteyi satın almak için sorduklarını ve fiyat verdiğini söylemişti. İçten içe satılmasını istemediğim için bende fiyat sordum. Ancak şuanda bile o fiyatı bir siteye harcayacak durumum bulunmadığından dolayı işlemi gerçekleştiremedim. Ama bir dileğim vardı, "Umarım satılmaz". Bu durumun gizli bir durum olduğunu sanmıyorum, zira webmaster forumlarında deminde dediğim gibi konusu bile açıldı. Gelelim bunları niye söylediğime; gerçekçi olmak gerekirse, bu olaydan sonra Uğur'un bu siteden umudunu kestiğini anladım. Burası bana göre, bir çok dostumun (halen yüzyüze görüştüğüm) olduğu ve bağımlısı olunan bir platform. Ultima Online konusunda son 2 yıldır zerre kadar bir katkı sağlamadı bana. Bunun için sürekli dile gelen "site içeriğinin arttırılması" düşüncesinin artık yapılması şart olduğunu görüyorum.

Ben eğer bu sitenin sahibi olsaydım şunları yapmayı düşünürdüm,

1-) Sitenin yavaş yavaş Ultima Online sitesi diye anılmaması adına, diğer oyunlara olduğundan daha fazla içerik/bilgi girerek bir çok oyunseveri siteye çekerdim. Böylelikle sadece ultima online ve counter strike ile anılmaz, tam bir oyun portalı olurdu.

2-) Site yönetiminin profesyonel adımlar atmasını gerektiğini düşünüp, kişilere olduğundan daha fazla görev verirdim. Bildiğim kadarıyla bu sitede bir çok moderator hatır/gönül işi ile iş yapıyor. Ancak bu bir yere kadar etkili oluyor. Ciddi bir yapılanma içerisine gidilip, reklam gelirlerinden yönetime biraz bütçe ayrılabilir.

3-) Sitenin şuandaki kemik kullanıcı sayısı belli. Bir çoğumuzda Uğur'u ve diğer yönetimdekileri tanıyoruz. Daha geniş kitleye hitap eden yeni bir platform kurularak bu kullanıcılar orayada taşınabilir. Bu işlemin yapılması biraz daha zor olabilir fakat böyle birşey olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.


Sonradan Eklenen:
Webmaster forumunda bahsi geçen konuyu araştırdım. Konu burada.

Bu konu Vebruer tarafından düzenlendi(2012-11-08 02:19, 11 yıl önce)
Adept
4.3
Olay maalesef o kadar kolay degil. Bir sitenin icerigi bugünden yarina degismiyor. Dedigin degisikliklerin yapilabilmesi icin herkesin ciddi anlamda zaman harcamasi lazim. Ki bu zaman her birimizde olsa bile, hangimiz artik oyun oynuyor? Kendimden konusmak gerekirse, ciddi ciddi oyun oynayali cok oldu. Muhtemelen bircok baska yönetici de ayni durumdadir. Oyun oynamayan bir insandan da bu konuda bir siteyi malzeme ile doldurmasi beklenemez. Sonuc olarak ne PCNet calisaniyiz, ne de Level ya da Oyungezer. Ancak istemez miydik US'i tekrar eski günlerine döndürmeyi? Tabii ki isterdik. En azindan ben. Burada cok senem gecti, ne kadar son senelerim pek parlak olmadiysa da, ilk üc senemde cok sey yasadim ve ögrendim. Ancak hem yaslandikca zamanin azalmasi ve baska konularin önem kazanmasi, hem de gerektiginden fazlasini vermek icin bir motivasyon olmamasi, benim sadece sorumluluklarimin gerekenini yapmama sebebiyet veriyor.

Ekleme:

Verilen link'deki insanin Lucretius oldugunu zannetmiyorum.
David seni çok iyi anlıyorum, benim demek istediğim zaten belirttiğin platformlardaki gibi profesyonelce çalışmak. " Ancak istemez miydik US'i tekrar eski günlerine döndürmeyi? Tabii ki isterdik." diyorsun, benim dediklerimden başka bir yol varsa alternatiflerini sunmanı bekliyorum. Tabiki pat diye olacak iş değil, 2005'ten bu zamana tam 7 yıl geçmiş. Şuanda bazı değişikliklere gidilse, en fazla 2 yıl sonra hedef noktaya ulaşmış olur site. Yanlış mıyım?

Ekleme:

Zaten Uğur değil o. Uğur'dan fiyat alıp, ortak arayan bir kişi. Kendisini tanımıyorum.
Adept
4.3
Dogrusun, ancak bunlari yapacak birileri lazim. Acik acik söylemem gerekirse, ben yapamam. Istersen dört senem olsun. Ayrica "genel" bir oyun platformu haline gelirse bu bizi kurtarir mi, onu da bilmiyorum. Bu tarz platformlar var cünkü cokca. Ultima Strike'in en büyük avantaji Ultima adina tek olmasiydi. O kadar iyi de kendine yer edinmisti ki, bilimum taklidi ciktiysa bile, yerini kaybetmedi.

Sana istedigin gibi alternatif sunamayacagim suan. Her seyin bir ömrü vardir, belki de Ultima Strike'in ömrü artik gecmistir. Bu benim kendi düsüncem degil, ancak bir olasilik. Kendi düsüncem olsaydi, coktandir burada olmazdim zaten. Ekonomik ve kurumsal olarak en iyi fikir bence Ultima Strike kitlesini baska bir alana yöneltmek olacaktir. Modern bir fikir ile eldeki kitleyi baska bir platforma aktarip, aile ortamini bir derece ayakta tutmak olacaktir.
Aynı şeyleri konuştuğumuzu düşünüyorum şuanda. Son önerim ve senin son dediğin birebir aynı zaten. Böyle birşey olabilirse güzel olabilir.



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.