Web sitemizde bir süredir devam eden altyapı ve arayüz çalışmaları tamamlandı. Kullanıcı deneyimini iyileştirmek adına yapılan değişiklikler ve eklenen yeni özellikler aşağıdadır:

1. Ultima Online Portalı

• Birleşik Akış: Anasayfa yapısı değiştirildi. Artık forum konuları, haberler, dosyalar ve dokümanlar tek bir liste halinde sunuluyor.
  • Filtreleme: Karışık görünüm istemeyenler için üst menüye "Sadece Haberler", "Sadece Forum" gibi filtre butonları eklendi.
  • Medya Gösterimi: Paylaşılan YouTube videoları ve görseller, linke tıklamaya gerek kalmadan akış içinde görüntülenebiliyor.

UO Portal

2. Gelişmiş Bildirim Sistemi

• Anlık Bildirimler: Forum cevapları, beğeniler ve özel mesajlar artık sayfa yenilemeden anında sağ üst köşeye düşüyor.
  • Sesli Uyarı: Yeni bir bildirim geldiğinde (isteğe bağlı) ufak bir sesli uyarı alırsınız.
  • Favicon Sayacı: Tarayıcı sekmesinde (tab) okunmamış bildirim sayısını görebilirsiniz.
  • Otomatik Abonelik: Forumlarda başlık açtığınızda veya bir başlığa cevap verdiğinizde otomatik olarak o konuya abone olup bildirim alabilirsiniz. Bildirim ayarlarını bildirim kısmına tıklayarak setting icon üzerinden tüm ayarları ve abonelikleri kontrol edebilirsiniz.

Bildirimler

3. Sunucu Listesi Yenilikleri

• Sunucu Ekleme: Yeni ekleme formu ile sunucunuzu hızlıca listeye dahil edebilirsiniz.
  • Server Panel: Sunucu sahipleri, ekledikleri sunucuların bilgilerini (IP, Web Sitesi vb.) panel üzerinden anlık güncelleyebilir.
  • Favori Sunucu: Profil ayarlarınıza "Oynadığım Sunucu" seçeneği eklendi. Buradan seçim yaptığınızda, forum mesajlarınızın altında sunucunuzun adı ve ikonu görünür.

Favori Server

4. Editör ve Etkileşim

• Sürükle & Bırak: Mesaj yazarken resim yüklemek için dosyayı editörün içine sürüklemeniz yeterli. Sistem otomatik olarak optimize edip yükler.
  • Otomatik Embed: YouTube, Twitter gibi linkler yapıştırıldığında otomatik olarak önizlemeye dönüşür.
  • Soru & Cevap (QnA): Yardım kategorilerinde konu sahibi, gelen cevabı "En İyi Cevap" olarak işaretleyebilir.
  • Şeffaf Anketler: Forum anketleri geri döndü! Kolay kullanımlı arayüz ile anket sonuçlarında hangi seçeneğe kimin oy verdiği artık görülebilir.

Forum Anket

Editor Etkileşimli

5. AutoMod (Otomatik Moderasyon)

• Yapay Zeka Desteği: Forumdaki mesajlar artık yapay zeka destekli bir sistem tarafından analiz ediliyor.
  • Hızlı Müdahale: Kurallara aykırı içerikler (spam, hakaret vb.) otomatik olarak tespit edilip yönetime raporlanıyor veya gerekli durumlarda otomatik işlem yapılıyor.
  • Amaç: Daha temiz, saygılı ve güvenli bir tartışma ortamı sağlamak.
  • Detaylı bilgi: https://www.ultima-strike.com/forum/duyurular/automod-ai-destekli-forum-q52629

Expert
34.0001

çağa ayak mı uyduruyoruz (:  next-gen ultima-strike h.o.

"Ultima Online öldü mü?" sorusunun her yıl gündeme geldiği bu dönemde çocukluğumuzun, gençliğimizin sitesinde Ultima Online'ın hala ölmediğini ve ölmeyeceğini yaptığın güncellemeler ile bir kez daha bize hissettirdiğin için teşekkür ederim. Umarım profil ayarlarında favori sunucu seçebileceğim zamanları da görürüm :)

Novice
12.5

Hala yenilik görmek insanı heyecanlandırıyor. Ölmemişiz, güzel elinize sağlık :)

Her yenilik eşsiz bir güzellik oluyor. Ellerine sağlık :)

Elinize sağlık cok iyi olmuş herhangi bi sorunda artık sizleri rahatsiz etmeden kendimiz kendi işimizi yapabileceğiz.

Ellerine sağlık bu zamana kadar olan gelişmeleri heyecanla adım adım takip ediyordum daha ultima-strike tarafında yapılacak bir çok şey var hepsi geliyor :)

Öncelikle hareketli görsellerin anlatıma etkileyicilik kazandırdığını düşünüyorum.

Görüşlerimi söz konusu beş başlık eşliğinde değerlendirmem sonucunda şekillendirdim.

Yapımda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Ultima Online Portalı

Yorum: Reddit tarzı modern bir kullanıcı deneyimi sunuyor ve bu portalın bana sağladığı işlevselliği beğendim.

Analiz: Yeni görsel tasarım etkileşimin yaratılmasını kolaylaştıran bir yapıya ve akıcı olan bir navigasyona sahip.

Gelişmiş Bildirim Sistemi

Yorum: Günümüzdeki sosyal medya platformlarının standartlarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyor: Enfes, hızlı ve kesintisiz bir platform gezisi deneyimi yaşamamı garanti ediyor.

Analiz: Sayfa yenileme gibi kullanıcıların zamanını çalan bir işlemi yerle bir etti, çağımızın bilgi işlem gereksinimlerini layıkıyla taşıyan bir altyapıya haiz.  

Sunucu Listesi Yenilikleri

Yorum: İçerik sunumu ve bilgilendirme açısından başarılı bir yaklaşım sergiliyor çünkü veriler kafamı karıştırmıyor ve verilerin konumlandırılma biçimi bilgileri anlamamı kolaylaştırıyor.

Analiz: Kullanıcıları bilinçlendiriyor, insanları sunucu tercih etme aşamasında manipülatif hamlelerden koruyor.  

Editör ve Etkileşim Modülleri

Yorum: Beni en çok ilgilendiren kısım burası çünkü ben içerikler hazırlarken bana kodların arasında boğulma hissini yaşatmaması ve işimi bu denli kolaylaştıran ilgili sistemin bir de dosyalarımı otomatik bir şekilde ölçeklendirmesi muazzam bir olay!

Analiz: İçeriklerin kolayca ve hızlıca hazırlanabilmesi eskisine nazaran daha fazla kişinin içerik üretmesine önayak olabilir: Hoş geldin “Etkileşim Bebek!

Otomatik Moderasyon

Yorum: Kendimi güvende hissetmemi sağlıyor.

Analiz: İçerik yönetimi ile alakalı olan süreçlerin adil, etkin ve güvenilir bir şekilde yönetilmesini mümkün kılıyor.

Hayırlısı olsun, akıyor maşallahhh :))

**Düzenleme: Bildirimleri oku diyorum, bildirim sayısı duruyor hâlâ taaa ki sayfayı yenileyesiye kadar. Tabi bilemiyorum belki benim yavaşlığım, cachem de etkili olabilir mi ?.

Bu konu Deathwave tarafından düzenlendi(2025-11-27 13:23, 1 ay önce)
#429823 Deathwave:

Hayırlısı olsun, akıyor maşallahhh :))

Bugün de akıyor maşallah :D 

1 dakika dakika sonra eklendi:

#429822 EgeERKEK:

Öncelikle hareketli görsellerin anlatıma etkileyicilik kazandırdığını düşünüyorum.

Görüşlerimi söz konusu beş başlık eşliğinde değerlendirmem sonucunda şekillendirdim.

Yapımda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Ultima Online Portalı

Yorum: Reddit tarzı modern bir kullanıcı deneyimi sunuyor ve bu portalın bana sağladığı işlevselliği beğendim.

Analiz: Yeni görsel tasarım etkileşimin yaratılmasını kolaylaştıran bir yapıya ve akıcı olan bir navigasyona sahip.

Gelişmiş Bildirim Sistemi

Yorum: Günümüzdeki sosyal medya platformlarının standartlarıyla uyumlu bir şekilde çalışıyor: Enfes, hızlı ve kesintisiz bir platform gezisi deneyimi yaşamamı garanti ediyor.

Analiz: Sayfa yenileme gibi kullanıcıların zamanını çalan bir işlemi yerle bir etti, çağımızın bilgi işlem gereksinimlerini layıkıyla taşıyan bir altyapıya haiz.  

Sunucu Listesi Yenilikleri

Yorum: İçerik sunumu ve bilgilendirme açısından başarılı bir yaklaşım sergiliyor çünkü veriler kafamı karıştırmıyor ve verilerin konumlandırılma biçimi bilgileri anlamamı kolaylaştırıyor.

Analiz: Kullanıcıları bilinçlendiriyor, insanları sunucu tercih etme aşamasında manipülatif hamlelerden koruyor.  

Editör ve Etkileşim Modülleri

Yorum: Beni en çok ilgilendiren kısım burası çünkü ben içerikler hazırlarken bana kodların arasında boğulma hissini yaşatmaması ve işimi bu denli kolaylaştıran ilgili sistemin bir de dosyalarımı otomatik bir şekilde ölçeklendirmesi muazzam bir olay!

Analiz: İçeriklerin kolayca ve hızlıca hazırlanabilmesi eskisine nazaran daha fazla kişinin içerik üretmesine önayak olabilir: Hoş geldin “Etkileşim Bebek!

Otomatik Moderasyon

Yorum: Kendimi güvende hissetmemi sağlıyor.

Analiz: İçerik yönetimi ile alakalı olan süreçlerin adil, etkin ve güvenilir bir şekilde yönetilmesini mümkün kılıyor.

bizim bi röportaj işi vardı ne oldu o hazır seni yakalamışken bu kadar gelişmenin üstüne iyi olmaz mıydı? -.-'

Karşı tarafı tekrar bir yoklayacağım, en son bir seyahat programı vardı.

Eraser Shroud üyesi avatar

Çok güzel ve daha derli toplu bir güncelleme olmuş. Hele hele yenilikleri gördükçe insan yaşlandığını anlıyor =)

Buraya aslında bi before/after gelir. Yok mu ya elimizde U-S'nin ilk hali bi koyalım neydik ne olduk diyelim :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.