arkadaşlar ben amerikada okumaya karar verdim ama herkese danıştım rahat karar veremedim amerikada burslu okumak kolaymı şartlar nasıl anlatabilecek bir arkadaş varmı ?
herşeyin zorluğu vardır seneye bende ordayım =)
tastikname diyordun bir aralar ilginç nese devam edelim
Eet o konuyu atlattım artık =) Ödevdi falandı bu sene lise 3 seneye 4 ondan sonra abd 1.sınıf :D
Olabildigince butun belgelerini ingilizceye cevirttirip onaylattir ... Turkcelerini getir tabii ki ... Diploma vs. vs.

Onun disinda sana birini onerebilirim, ABD yolluyor gitmek istiyenleri sana neler gerektiginide soyluyor ... ama $1500 kadar bir ucret aliyor sizden ve elinde 7-8 tane universite var, buraya geldikten sonra isterseniz tabii ki transfer olursunuz baska bir yere size kalmis birsey ... Ama ABD gelmeden once mutlaka ing. kursuna falan gidin 1 sene kadar ogrenin derim.
tam burs ne kadar zorlu yani hep notlarım 5 mi olması lazım türkiyede:yes
Emir Abiyle konuştuk Temin Pekte içim açılmadı şahsen notlarının çok iyi olması lazımmış Burs alman için abcd diye sınavlar çalışmaya çok önem veriyorlarmış yarından itibaren kursa yazılıyorum bi tarafım tutuştu önümdeki 1 sene hayatımı değiştiricek off psikolojik destek almam lazım
Bende bir arkadaşla Erasmusla Norveçe Bergen Uni'ye gitme kararı aldım.. Norveçi önerebilicek varmı hazır yeri gelmişken.. (:
Illa iyi olacak diye birsey yok, sansinizi deneyin derim ... Basta gerekirse okula normal gidersin notlarini iyi tutarsa burs icin basvurursun ... istersende 1 sene okursun TR transfer olursun cok iyi bir okula... Oyle yapan cok insan var.
Flame : Bende bir arkadaşla Erasmusla Norveçe Bergen Uni'ye gitme kararı aldım.. Norveçi önerebilicek varmı hazır yeri gelmişken.. (:

Valla Flame benim arkadaşım şuanda orda okuyor TED gönderdi galiba AFS sınavı mıdır nedir onu kazandı Laptop felan herşeyi karşılandı ve Norveçte kişi başına düşen gelir 10.000 Dolar a denk geliyormuş sanırsam öyle duydum ben ama yine araştır derim
Norveç o kadar üst düzey bir ülkemi ya.. Bilmiyordum açıkçası.. Kişi başına 10000 dolar gelir yüksek bi rakam gibi geldi bana.. Biz mail falan attık universiteye bizim bölümün o unide bulundugunu ve erasmusla 2 ögrencinin yerine gelebilicegimizi söylediler.. Eğer sınavı kazanırsak.. 2 öğrencide onlar Bahçeşehire yolluyorlarmıs her erasmus döneminde..
Silindi
Journeyman
0
Norveç dediğin ülke iskandinavya ülkesi.

Nüfusları az gelirleri çok krallık oralar.Vatandaşlarını iyi yaşatmak için herşeyi yapıyorlar.Türkiye gibi değil yani.Ayrıca Türkiye'den 10 kat daha gelişmiştir.
Norveçte mevsim koşulları çok zorlayabilir diyorlar.. 9 aylık eğitim dönemi.. 6 ay kış yaşıcak olmak... zor gelebilir diye düşünüyorum..
Silindi
Journeyman
0
:D onu bilemem ama vatandaşlarının hertürlü ihtiyacını devlet karışılıyor orada.
Onu bilmemde ben oraya norveçli kızların her türlü ihtiyacını karsılamaya gidiyorum.. Devlete falan gerek kalmaz.. Sıcak ülkelerden gelen erkekleri seviyorlarmıs ^^'



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.