1974' teki Kıbrıs çıkarmasına katılan bir asker anlatıyor:

'' Çok şiddetli bir taarruz vardı. Mermiler kulağımızımın dibinden geçiyordu. Siperde daha önce hiç görmediğim bir asker yanıma yaklaştı. Belli ki bizim birlikten değildi. Bir zarf çıkardı ve:

'' Memlekete dönünce bu zarfı, üzerindeki adrese bırakır mısın? ''
-''İkimiz de döneriz inşallah'' dedim.

Israrla kendisinin dönemeyeceğini, benim ise memleketime ve aileme kavuşacağımı söylüyordu. Biraz isteksiz de olsa zarfı aldım. Ancak o çatışma sırasında birbirimizi kaybettik. Taarruz bitip memleketime döndüğümden bir iki yıl sonra eski eşyaları karıştırırken o zarfı buldum. Unuttuğum görevi, geç de olsa yerine getirmek için İstanbul' a gittim. Üzerindeki adres, Akasaray' da eski bir eve götürdü beni. Kapıyı yaşlı bir amca açtı.

'' Merhaba amca. Ben Kıbrıs' ta savaşan oğlunuzdan bir mektup getirdim. Belki kendiside gelmiştir. ''
'' Bizim Kıbrıs' ta savaşan oğlumuz yoktu ''

Beni içeri davet ettiler. Eşi, bir fotoğraf albümü ile geldi. Fotğrafları gösterip:

- ''Sana zarfı bu genç mi verdi? ''
- ''Evet. Çok iyi hatırlıyorum. Buydu. '' ve işte o an beni şok eden ve hala aklımı başından alan şu cevabı verdi:
- '' Bu çocuk benim oğlumdu. Fakat onu 15 sene önce Kore harbinde şehit verdik!!... '
İlginç,teşekkürler Pyscho ;(
Kusura bakmayında bana biraz palavra gibi geldi :O_o Yanlış anlamayın şehitlerimize , gazilerimize saygım sonsuzdur... Ama böyle hikayelerde insana açıkçası garip geliyor..
[Taylan] : Kusura bakmayında bana biraz palavra gibi geldi :O_o Yanlış anlamayın şehitlerimize , gazilerimize saygım sonsuzdur... Ama böyle hikayelerde insana açıkçası garip geliyor..

TürkLerin O Kadar Çok Hikayesi Varki Sana Hepsi Saçma geLir O Zaman ?
Tüylerim diken diken oldu tartışma yapmayın
Beyler herşeyin kanıtlanmış birşeyi yok Taylan&裟a hak vermemek elde değil bence,yalanda olabilir.Ha inanmadın mı ? inandım ama herşeye değil,anlatılmış o kadar çok hikaye varki.Eğer hepsine inansak.

Konuyla alakası yok ama [Taylan]

[ imzanı çok beğendim. ]
Tüylerim diken diken oldu..
Bi yerde duymuştum ama şimdi okuyunca gene tüylerim diken diken oldu..
Eline sağlık..
Evet banada saçma geldi ..
Bir Türk'ün 24 ingiliz askerini süngünün ucuna taktığına inanırım ama böyle şeyler bilmiyorum biraz tuhaf geliyor.
Türkler çok kahraman bir millet fakat öldükten sonra yaşam bizim dinimizede ters böyle ruhların dolaşması birilerine bişeyler vermesi fln çok kahraman ve fedakar bir milletiz fakat böyle mistik yanlarımızdan çok kahraman yanlarımız anlatılmalı koca seyit mustafa kemal kaç tane savaşta çok büyük işler başarmış adamın adını sayabilirsiniz?
Belki Ruh Falan Kalkması Olmaz Ama Hiç Deilse Şehitlerimiz Birşekilde Onları Korur Ben Böle Şeylere İnanmam Ama Şehit Dendiginde Herşeyin Olabilecegine İnanırım...Gerçekten Bu Tarz Yada Deişik Hikayeler Var Kimisi Dogru Kimisi Yalan Tek Bildigim Bir Asker Nöbette Uyumuş İse O Arada Saldırıya Ugruyacak İse Orada Bir Şehit Verilmiş İse Ozmn O Askeri Uyandırır Buna İnanırım...

Genede Teşekkurler...
Pyscho_Teller :
[Taylan] : Kusura bakmayında bana biraz palavra gibi geldi :O_o Yanlış anlamayın şehitlerimize , gazilerimize saygım sonsuzdur... Ama böyle hikayelerde insana açıkçası garip geliyor..

TürkLerin O Kadar Çok Hikayesi Varki Sana Hepsi Saçma geLir O Zaman ?
Çünkü abartma diye bi kavram var. Yani oğuz hanın önüne GÖK yeleli GÖK tüylü ulu kurt düşmesi yok kılıcı öyle bi vurduki sesi ankaradan bile duyulması.. o kadar sır saklı ki doğru tarihi öğrendiğimizden bile şüphe duyabiliyorum. Bu hikayeye de asla inanmam.
Xantier Oğuz kaan hikaye Degildir Bir Destandır. Yani Olangan Üstü olaylarAnlatilir. Ancak Bu Anlatilanin Gercekligi Tabiki Tartisilabilir.
İşte abartma diyorum ya.
Doğa üstü binlerce yüzbinlerce olay anlatılır. Bir tekine dahi kanıt gösterilmez. Peygamberler tarihi de buna dahildir. Türküz diye türklerle ilgili anlatılan doğa üstü olaylara inanmak mı gerekir? Dilimi mazur görün, insan oğlu atomlarla uğraşıyor, uzay ile uğraşıyor biz ise, olmamış hikayelerle. Televizyonda bu tarz hikayelere yer veren ve dini sömürü yaparak rayting yakalamaya çalışan bir kaç program söz konusu.. Biraz akıl fikir sahibi hareket edelim.

Unutmayın zamanında yıldırımları göklerden tanrılar gönderirdi, dünya düzdü ve bir öküzün boynuzundaydı. Aksine inanan kimse de yoktu. Bir akıllı çıkıp bu böyle değil diyip idam edilene kadar. Delinin biri kuyuya bir taş atar ve der ki bakın böyle böyle bir hikaye olmuş. Akıllının biri de yahu bu inanılası gelmiyor nerede bunun kanıtı.. Bir başka deli de sorar.. aaaa nasıl inanmazsın.. işte olan bu. İnanırsın inanmazsın tartışması değil. şu aaa olabilir diyenlerden bir teki söylesi nesi olabilir.. nereden çıakrttınız bu olabilirliği.
Enteresan
atacker : Doğa üstü binlerce yüzbinlerce olay anlatılır. Bir tekine dahi kanıt gösterilmez. Peygamberler tarihi de buna dahildir. Türküz diye türklerle ilgili anlatılan doğa üstü olaylara inanmak mı gerekir? Dilimi mazur görün, insan oğlu atomlarla uğraşıyor, uzay ile uğraşıyor biz ise, olmamış hikayelerle. Televizyonda bu tarz hikayelere yer veren ve dini sömürü yaparak rayting yakalamaya çalışan bir kaç program söz konusu.. Biraz akıl fikir sahibi hareket edelim.

Unutmayın zamanında yıldırımları göklerden tanrılar gönderirdi, dünya düzdü ve bir öküzün boynuzundaydı. Aksine inanan kimse de yoktu. Bir akıllı çıkıp bu böyle değil diyip idam edilene kadar. Delinin biri kuyuya bir taş atar ve der ki bakın böyle böyle bir hikaye olmuş. Akıllının biri de yahu bu inanılası gelmiyor nerede bunun kanıtı.. Bir başka deli de sorar.. aaaa nasıl inanmazsın.. işte olan bu. İnanırsın inanmazsın tartışması değil. şu aaa olabilir diyenlerden bir teki söylesi nesi olabilir.. nereden çıakrttınız bu olabilirliği.
+1

Ornegin Ataturk un gogusune Gelen Kursunun ceBindeki Saate Carparak Kurtulmasi veya Canakkale Savasında bir Askerimizin TEK BASINA tonluk topu Kaldirmasi da Kaniti olmayan Hikayelerdendir.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.