Kalsiyum-Nitrat,sodyum,gıda boyası nerede bulablirm bu tür şeyleri ve fiyat aralığı nedir bilen varmı?
Gıda boyasını herhangi bir büyük market (migros, carrefour vs..) bulabilirsin. Ancak Sodyumu bulmak pek kolay değil. Çünkü; sodyum aktif bir metal ve su ile aynı ortama koyduğunuzda hızla tepkimeye girerek patlayıcı özellik gösterecektir ve havada hızla oksitlenir. Bu yüzden hava ve su ile temasını kesecek bir yerde saklanmalıdır.

Bu yüzden belirli kişilere belirli düzeyde verilir. Birde deney için okullara verilir az miktarda. En kolay olarak, okulların kimya lab. bölümünde bulabilirsin.

Sodyumu elde etmenin yolları var. Elektroliz :) Saf yemek tuzunu (NaCl) elektroliz ettiğin zaman elde edebilirsin. Ancak bir hayli zor işlemleri var bu olayın.

Kalsiyumnitrat'a gelirsek; komik gelecek ama onuda bildiğim kadarıyla gübrelerde kullanmaktalar. Herhangi bir ziraat mühendisi aracılığı ile bulabilirsin. Bu arada Özgür (Noxier) Ziraat Mühendisliği okuyor.
o maddelerle ne yapacaksın :D
Adept
4.3
Renkli sis bombasi olsa gerek.
plütonyumla yap
sodyum ve kalsiyumnitrat botanikçilerde satılıyor fakat fazla alma yoksa polise bombacı diye haber verirler :)

Bu konu Infaz___ tarafından düzenlendi(2010-04-05 16:41, 14 yıl önce)
sodyumnitrat istemiyor ki? :con
pardon yanlış yazmışım kimya iyi değil :d
Adam bomba yapacak aloooooo napıyosunuz ya :)
Sodyum botanikçilerde satılıyor?

Yahu sodyum gibi bir maddeyi elde etmek zorken, elde ettikten sonra hava ve su ile temasta bulundurmamak gerekirken alsa ne olacak?
Neran'ın tahmini doğru :) gerek kalmadı bizim kimyacıyla konuştm bana verecek bu arada bu tür şeyleri isteyenlerde çapanın karşısında bir yerde varmışta adını unuttm :D neyse ilk deney video mu paylaşıcm sizinle loading ;)
sodyuma saf olarak ihtiyacın yok , kabartma tozuda işini görücektir.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.