Geçenlerde bir forumdada emekle ilgili bir döküman okudum.Emek dediğimiz şey herkesin aklında bir nevze olsun canlanmıştır.Peki niye emek hırsızlığı var ?
Sizce bir işi yapmış kişinin emeğine saygı duyulmazsa ne olur ? Bütün bu sorular bence emeğin karşılığını alamamaktan ve emek hırsızlığı yapacak kişilerden kaynaklanıyor olamaz mı ? Geçenler bir olaya şahit oldum Ultima Online ile ilgili bir olaydı.Bir arkadaşımın yaptığı web site başka birileri tarafından kullanılmış.Belki artık bunlar doğal Türkiye'de diyeceksiniz biliyorum.Ancak işe bir yerden başlamak gerekli değil midir ? Bu olay bir web site ile başlar ve bunun önünü durduramazsınız.Bir başka arkadaşımda yaşadığım olay ise gerçekten üzdü beni emek dediğimiz olay gerçekten bu kadar kolay çalınabilmesini bu kadar kolaymış.Şimdi bunlar girmeyeğim elbette ama Türkiye'de yapılmış veya yapılacak işlerde niye emek hırsızlığı yapılıyor ki.Bir söz daha söliyeğim ama burası maden bir Ultima platformu bunla ilgili olarak birşey söliyeceğim.Ultima için yazılmış ve sadece o servera ait bir scripti sitede yayınlanmış diye neden başkaları kullanmaya çalışır.İşte bu noktada aklımda soru işaretleri oluşuyor:dusun.Türkiye'de yapılacak bir Ultima Online server işine az da olsa biraz saygı duyalım.


İşte Edebiyattada karşılığını bulmuş bir emek yazısından:

" Okumayan toplumlarda ne büyük bir meziyettir yazar olmak. Ben bu toplumda adımın önünde yazar sıfatını da taşıyorum ama yazılarımı beğenen birileri bunu kendi malıymış gibi kullanmaktan kaçınmıyor. Sizden rica ediyorum, emeğe saygı gösterin ve yazıyı paylaşmak istiyorsanız eğer kimden alıntı olduğunu da ekleyin. Gerçek paylaşım bence budur. Gerisi hırsızlıktan farksızdır. "

İşte böle bir yazıydı ve bende bundan etkilenmiş olmalıyım herhalde... Belki okumaktan sıkıldınız ama Türkiye gerçekleri bunlar.Belki ben bu yazıyı boşuna yazdım belkide aranızdan beyenenler çıkar bunuda bilmiyorum ama ben burda işte bir emek harcadım.Bu emeğin çalınması zor birşey değildir.Ancak işi kendinizden başlarsanız " Emeğe Saygı " o zaman gerçek anlamını bulacaktır. Edebiyat yazısındaki olay benim bu sölediklerimin bir kısa yazıtıdır.

Yazımın son yerlerine gelirken size birde emeğin açıklamasını yapmak istiyorum.

Emek Nedir ?

Emek
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Emek sermaye sağlamanın ya da ticari bir girişimde bulunmanın doğal bir parçası olan riskleri üstlenmenin dışında, üretim sürecine katkıda bulunan her türlü insan etkinliğine denir. Kavram, kol emekçilerinin verdiği hizmetlerin yanı sıra, başka birçok hizmet türünü de kapsar. Zahmet ve çabayla eşanlamlı olmayan emek kavramının fiziksel ve fizyolojik anlamda "yapılmış iş" terimiyle de uzak bir ilişkisi vardır. İnsanların fiziksel enerjilerini üretimde kullanmaları emeği oluşturan başlıca öğedir. Bunun yanı sıra az veya çok oranda beceri ve kendini yönlendirme de emeğin öğeleri arasında sayılır. Emeğin ayırt edici özelliklerinden biri zamanı kullanmasıdır. Somuta indirgendiğinde bu özellik, insan yaşamının bir bölümünün emek sürecine ayrıldığı anlamına gelir. Emeğin başka bir özelliği de, oyunun tersine, kendi başına bir amaç değil, insan gereksinimlerini karşılamaya yönelik oluşudur. Emek, yaratılan üründen; çağdaş ekonomik yaşam söz konusu olduğunda da ülke ekonomisinin toplam ürününden belirli bir pay almak için harcanır. En büyük zevki işi olan bir emekçi bile hizmetleri veya ürünleri karşılığında alabileceği en yüksek değeri ister.

Bu yazıyı okuduysanız lütfen " Emeğe Saygı " duyalım.

Surci lisan ettimsem affola
Saygılarımla Alien

Bu konu Ali3n tarafından düzenlendi(2008-02-20 22:13, 16 yıl önce)
Güzel konuya değinmişsin.
Master
59.2997
Bizim milletimiz hazırcılığa, hiçbirşeye emek vermemeye ve başkasının emeğine engel olmaya devam ettikçe ilerlemez, ilerleyemez. İstediğimiz kadar burada yardımcı olalım adam gene bildiğini okur kafasının dikine gider. Bunu değiştiremezsin, toplum olarak böyleyiz biz maalesef. Birde ben şunu anlamıyorum, Türkiye'de UO şöyle, uo batıyor, adam gibi sunucu yok vb konuşmalar oluyor hep ama adam gibi Türkiye'ye yakışır sunucular açıldığı zaman ise yok zor, yok bize göre değil felan falan hemen dönüyoruz. Biraz kendinize, milletinize saygınız olsun. Başka milletleri yücelteceğimize kendi milletimiz için elimizden geleni yapalım ve milletimizi yüceltelim. Geçen gün arkadaşlar ile geçen bir konuşmaya şahit oldum. Yabancı sunucuda 1000 online varmış felan sürekli onlardan konuşuluyor ama hiçkimse kendine şu soruyor sormuyor, "Onların oluyorda bizim onlardan ne eksiğimiz var, neden yapamıyoruz?". Bu soruların cevabını bulduğunuz zaman emin olun ki emeğe saygı başlamıştır. Neyse çok uzattım sanırım bu kadar yeterli..
Evet, Gökberkcim haklısın.
Güzel bir konuya değinmişsin Alien the sevgi pıtırcığım :D
Sağol güzelim
Eklemeliyim ki; UO sunucuları öyle bir seviyeye geldi ki (arasından sıyrılanlar elbet ki var fakat genel olarak) artık diğer sunucularda ne varsa "bire bir" aynısını diğer sunucuda da görebiliyoruz. Bunun nedeni emeğe saygımızın olmaması veya emek hırsızlığıdır... Hiç bir emek sarf etmeden bu kadar kolay sunucu açabilmek söz konusu olduğunda ise kalite beklemek gerçekçiliğe aykırı oluyor, malesef...
Yani doğru söledin ama bunun bir nedenide script packler...

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.