Yer imlerini bu eklentiler ile görselleştirin.

Firefox ve Chrome kullanıcıları... Yer imlerinizi sıkıcı listelerden kurtarmaya ne dersiniz?

Eğer sıkı bir internet kullanıcısıysanız geçen yıllar içerisinde tarayıcınızda sakladığınız yer imlerinin sayısı oldukça artmıştır. Eğer yer imlerini yönetmek için özel bir yöntem kullanmıyorsanız bir süre sonra yer imlerinde yer alan tüm sitelerin bir birine karışması kaçınılmaz. Bunu önlemek için size önereceğimiz iki tarayıcı eklentisi ile Firefox ve Google Chrome'da sitelerin küçük resimlerini görebilir ve yer imlerini daha etkili kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google Chrome'da yer imlerini yönetmek için kullanabileceğiniz en iyi eklentilerden biri Visual Bookmarks. Bu eklenti yer imlerine eklediğiniz sitelerin ekran görüntülerini otomatik olarak kaydettikten sonra, düzenli bir şekilde görmenizi sağlıyor. Eğer eklenti sitenin ekran görüntüsünü elde etmeyi başaramazsa, eklentinin kendi ara birimi üzerinden siteye tıklamanız gerekebilir.

Visual Bookmarks'ın Delicious imlerini destekliyor olması ve kendi üzerinde yer imlerini aramak için bir seçenek sunuyor olması da önemli avantajları arasında.

Firefox yer imlerini ViewMarks ile yönetin

ViewMarks adlı Firefox eklentisi tarayıcıda bulunan tüm yer imlerinin görsel olarak ayırt etmenizi sağlayacak birer simge ile göstermeye başlıyor. Fakat sitelerin küçük ekran görüntülerinin ViewMarks tarafından alınması için o siteyi en az bir kez ziyaret etmeniz gerekiyor. Ardından sitelerin sıralaması sürükle bırak yöntemiyle istediğiniz şekilde sıralayabilirsiniz.

ViewMarks'ın diğer bir avantajı da sitelerin küçük resimlerinin boyutlarını dilediğiniz gibi değiştirebiliyor olmanız. Daha sonra sitenin küçük resmi ile fare ile geldiğinizde açılan ufak bilgi kutusunda site ile ilgili pek çok temel bilgiyi görebilirsiniz. Hatta küçük resmin üzerine sağ tuş ile tıkladığınızda eklentinin otomatik olarak siteden aldığı bu bilgileri kendi tercihinize göre değiştirebilirsiniz.

Eğer sitelerin küçük ekran görüntüleri size çok anlamlı gelmiyorsa dilediğiniz site için kendi bilgisayarınızdan seçeceğiniz herhangi bir görseli de kullanabilirsiniz.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.