Internet Explorer yükselişte, Firefox düşüşte!

İşler tersine mi dönüyor? Kullanıcılar Firefox'u terk mi ediyor? İşte Şubat ayının gösterdikleri...

Tarayıcıların Şubat ayı pazar payı rakamlarına göre ayın Internet Explorer için iyi Firefox için ise kötü geçtiğini söyleyebiliriz. Yeni rakamlara göre Internet Explorer pazar payını yüzde 0.77 artırarak yüzde 56.77'ye yükselirken, Firefox yüzde 0.99 düşüşle yüzde 21.74'e geriledi.

IE'nin bu yükselişinde Net Applications'ın hesaplamalarında yaptığı değişikliğin de katkısı olduğunu belirtelim. Şirket, tahminlerini oluştururken CIA'in nüfus verilerini kullanıyor. CIA'in yeni verilerinde ise Firefox'un yoğun olarak kullanıldığı Batı Avrupa, evrensel Internet topluluğu arasında artık daha küçük bir alanı temsil ediyor. Bu değişiklik, IE9'a bir kerelik de olsa katkıda bulunuyor.

Pazar payı grafiği ve diğer tarayıcılar, beta'lar

Chrome ise 0.23 puan kazanarak payını yüzde 10.93'e yükseltti ve büyümesini devam ettirdi. Safari, yüzde 7.30'dan 6.36'ya yükselirken Opera'nın payı yüzde 2.28'den yüzde 2.15'e geriledi.

Tarayıcıların beta sürümleri ise şaşırtıcı bir şekilde büyüme gösterdi. Firefox 4 beta pazar payını yüzde 0.63, IE9 beta yüzde 0.59 ve Chrome 10 beta sürümü ise yüzde 0.31 artırdı.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.