Bu platformdaki insanların genel olarak kültür ve sosyal seviyelerinin yüksek olduğunu düşündüğüm için sık sık, gündemde olan ya da olmayan ancak hayatımızı birebir ilgilendiren konular açmaya çalışıyorum.

Etrafımzıda olan ve bizlerin gözünden kaçan ya da umursamadığımız ancak üzerinde düşünülmesi gereken konular.

Yaşam kalitemiz, nasıl yönetildiğimiz, neden nasıl yaşadığımız, genel olarak yanlış kelimesiyle ifade edilecek şeylerin bizlere nasıl yutturulduğu gibi konular.

İlginç olan şudur.. bizi yönetenler hakkında 77 farklı dava var ama yargılanamıyorlar. bunca suçlu tarafından yönetilirken bizlerin suç işlememesi ne mümkün dediğimde bir allahın kulu yazıyı önemsemiyor..

ya da..

şuan sizlerin annesi babası https://www.ultima-strike.com/forum/off-topic/susurluk-ta-dirensileri-s-q32665#bottom linkinde açtığım konuda anlatıldığı şekilde yıllardır haksızlığa maruz kalıyor, işten çıakrtılıyor, hayvan muamelesi yapılıyor üstü örtpas ediliyor dediğimde...

ya da kültürümüze katkısı olması için edebiyat bölümü açalım dediğimde..

lakin gidip sarışın kadınların aptallıkları, ya da bilmemkimin küfürlü videoları gibi bir konu açılınca yüzlerce kişi rabet gösterebiliyor..

Sanırım ben bu platformun kalitesi ve kitlesi hakkında yanılıyorum.

elbette US de bulunan kişilerin çoğunun çocuk ya da genç yaşta olması nedeniyle eğlenceye yönelik şeylere yatkınlıkları fazladır ancak..

Hayat işe yarar olduğumuz sürece anlamlıdır. Faydalı bir şeyler için kendimiz ya da toplum için ne yapıyoruz?... ..
Deyindiğin noktalar güzel, bilgilendirici ama şunu unutmamak lazım burada insanların beynini karıştırarak bir yerlere varamayız. Aramızda bu konular hakkında yeterince bilgisi olmayan, görüşlerini belirtemeyen insanlar var.
İnsanlar anlık durumlarına bakıyorlar. Yani ''6-7 sene önceki enflasyon ile şimdiki birmi' ' diye bir savunma içerisindeler.
Yani ozaman ' 'açtık, iş yoktu, para yoktu, iş veren yoktu. Şimdi? İş var deniliyor aç değiliz şükür, paramızda az çok var enflasyon'da güzel eee bu hükümet işini yapıyor o halde.'' gibi bir zihniyetle madem iyi gidiyor bırakalım gitsin.
Ama farketmedikleri cok şey var ve bunları farkettiklerinde inşallah iş işten geçmiş olmaz.
Buraya açtığımız siyasi görüş belirtilerimizin genel olarak bir yararı yok. Bilgilenmek isteyen zaten az çok bilgileniyor, öğreniyor.
Öğrenmek istedikden sonra bizim buraya topic açıp, yorum belirtmemiz nafile, zaten öğrenir...
Şimdi platformumuz''da siyasi başlık veya post içerikli, daha doğrusu siyasi konu içerikli topic'ler yasak.
Ama biz gelelim şimdi bu yasağı çiğniyelim. (Lucretius görmesin=)
Bakalım siyasi bir tartışma ne derecede sağlıklı olucak.
Nezaman birisi cıkıp seviyeyi ayaklar altına alıcak. Bakalım.

Bu konu Kanglaoo tarafından düzenlendi(2008-03-07 13:33, 16 yıl önce)
Burası Türkiye arkadaşlar Herşey olabilir burda hiçbirşeye şaşırmamak lazım Uçan inek bile görebilirsiniz yakında =)
Edebiyat'ın içinde kim bilir neler olur?

Genede bişiy diyemiyorum..
Haklısın atacker yaşımız gereği eğlenceye daha yatkınız ama bu ülkenin gündemini,sarışın kadınların aptallıklarından daha mühim konulara dikkat etmediğimiz söylenemez.Açıkçası tüm konulara bakıyorum hoşuma giden birşey olsa bile mesaj atmıyorum.Atacker dert edeceğin şey üyelerin önemli konulara mesaj atmaması değil,o konuları şeyine takmaması önemsememesi olsun.
Konu siyaset değil arkadaşlar.. konu yaşam, ( ek olarak edebiyat bölümü açalım dediğim için -karma vermiş bir zatı muhterem şimdi gözüme çarptı:) tşk ediyoruz.. karma hiç birşeydir .. düşünmek yeter diyelim )

Nerede yaşıyorsunuz? Türkiye.
Nasıl yaşıyorsunuz? Fakir.
Zengin olanlar kimler? Devleti yönetebilen yönlendirebilenler.
Neyiniz var? Asgari ücretiniz..
Babanızdan kalma bir eviniz yoksa asgari ücretin üçte ikisi kadar bir para vererek on yılda ev sahibi olabilirsiniz.
Çalıştığım şirkette çalışan işçiler arasında bir apartman yapma projesi kurduk. Bir işçi ayda 275 ytl vererek 3+1 evine 8 yılda sahip olabilecek, ara ödeme vs olmadan.. bunu bir şirket olarak biz planlayıp yapabiliyoruz. Devlet o meşhur toki evleri için ne istiyor? kime neyi veriyor? ha unutmadan devlet arazisi kullanılıyor, onların arsa maliyeti de yok.

Çanakkale Savaşı : 52000 Şehit,

Balkan Savaşı:4307 şehit,

İstiklal Savaşı:10,885 şehit,

Kore Savaşı:731 şehit,

Kıbrıs Savaşı: 654 şehit,

Bu rakamların içerisine kayıpları, hastahanelerde ölenleri ve esir alınıp dönmeyenleri de katarsak; örneğin sadece çanakkale savaşı için rakam 250 bin çıkıyor.


Eh bu durumda yerim siyasetini diyip.. biz neyi satıyoruz diye bir sormalı...

Kendi firmam:
>Hasanoğlan bölgesindeki fabrikasının önündeki çimento fabrikası artık yabancıların..
>Yanındaki mobilya fabrikası yabancıların
>500 metre arkasındaki çimento fabrikası yabancıların..
>köprülerim yabancıların
>bankalarım yabancıların
>istanbul borsasının %80 i yabancıların ( birde aman paşam şöyle söylemeyin borsa düşer.. aman böyle yaparsak borsa düşer derler.. ulan düşsün diyor insan bu rakamı görünce.. ben mi kaybedeceğim zaten %80 yabancı yatırımcıların.. bırak onlar düşünsün )
>tarikat şeyhi fethullah gülen in suçsuz bulunmasına itiraz eden savcının telefonlarının dinlenebildiği, youtube isimli siteye konulabildiği bir dönemde telekom YABANCILARIN!!!!!!!!!!!!


Tam bu noktada bir "ulan" daha diyip, sen benim babamın dedemin benim anam için benim için savaşarak kurtardığı topraklarımı NASIL SATARSIN demek gerekir mi gerekemz mi bir düşünmeli..
Dünyanın hiç bir yerinde olmayan %10 luk baraj mantığıyla ülkenin oylarının %40 ı bu mecliste temsil edilemezken elbette saltanat dönemine dönmüş olyoruz ve satılabiliyor..

Elin japonu memleketimde altın çıkartır zengin olurken benim toprağamı zehirler, hemen sınırımın yanındaki IRAK petrol deposuyken benim ülkemde ne hikmetse petrol çıkartılmaz ve dünyada petrolü en pahalı alan ülke olurum. Yıllardır geleceğin en büyük enerji kaynağı denilen borun %80 i ülkemde çıakrken ben işletme haklarını verdiğim firmayı da SATARIM.

Sonrada kalkar siyaset yapmak yasaktır derler.. tam buraya bir "ulan" daha koyup bu siyaset değil yaşamdır derim.

Bu konu atacker tarafından düzenlendi(2008-03-08 17:05, 16 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.