Silindi
Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, geçen yıl silahlı saldırıda hayatını kaybettiği Agos gazetesi binası önünde düzenlenen törenle anıldı. Törene katılan binlerce kişi, Dink için adalet istedi.

İSTANBUL - Gazeteci Hrant Dink için düzenlenen törene katılanlar, Halaskargazi Caddesi’ndeki Agos Gazetesi önünde öğle saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Gazete binası önünde silahlı saldırının gerçekleştiği yere Hrant Dink’in fotoğrafları ile “Hrant için, adalet için” yazısının bulunduğu dövizler konuldu. Törene katılanlar buraya karanfiller bıraktı ve mum yaktı.

Törende, Türkçe ve Ermenice “Yiğidim aslanım burada yatıyor”, “Fırat türküsü”, “Sarı Gelin” türküleri dinletildi. Daha sonra Hrant Dink’in silahlı saldırıya uğradığı saat 14.58’e kadar Ermeni çalgısı “duduk” çalındı. Törene katılanların ellerinde Türkçe, İngilizce, Ermenice ve Kürtçe yazılı davizler taşıdığı görüldü.

Bu arada, Harbiye-Osmanbey arasımdaki yol tören bitene kadar trafiğe kapatıldı. Törende, saat 14.58’de Hrant Dink anısına bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra hazırlanan ortak basın açıklamasını gazeteci Oral Çalışlar okudu.

Açıklamada, Dink’in ölümünün üzerinden bir yıl geçtiği hatırlatılarak, 19 Ocak’ın ülkede vicdanı olan insanların acı günlerinden birisi olduğu, aradan 100 yıl geçse de unutulmayacağı ifade edildi.

‘ONSUZ ÇOK YALNIZIZ’
Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Onsuzluğa alışmak mümkün değil, Hrant hepimizindir. Akla, vicdana seslenen bir devrimciydi. Bu ülke onu sevdi, insanları içten kucaklar, güven verirdi. Dosttu, kardeşti, yürekten konuşan bir hakikat anlatıcısıydı. Hrant bir Ermeniydi. Ermenilerin, Süryanilerin sesi çıkmayanların varlığını yeniden fark etmemizi o sağladı. Geçmişimizle yüzleşmek için içimizden birisi olarak hepimize el uzattı. Onsuz bir yıldır çok yalnızız, onsuz hüzünlüyüz.”

Bu arada, konuşmalar sırasında törene katılan bazı gruplar arasında gerginlik yaşandı. Bazı gruplar, polisin cadde üzerine kurduğu barikatı yıktı.

Törene, Rakel Dink’in yanı sıra kızları Sera ve Delal, oğlu Arat, gelini Karoline ile Adalet Ağaoğlu, Ali Bayramoğlu, Akın Birdal, Hindistanlı yazar Arundhati Roy, milletvekili Sırrı Sakık, Joost Lagendijk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BEYOĞLU’NDA GERGİNLİK
Öte yandan, anma etkinliklerine katılan bir grup, etkinliğin tamamlanmasının ardından Taksim Meydanı’na gelerek, İstiklal Caddesinde yürüyüşe geçti.

Yakalarında Hrant Dink’in fotoğraflarını taşıyan ve “Hepimiz Hrant’ız, Hepimiz Ermeniyiz”, “Yaşasın Halkların Kardeşliği” şeklinde slogan atarak Dink’in öldürülmesini protesto eden göstericiler, bir süre sonra cadde üzerindeki İşçi Partisi İl Başkanlığı binasının önüne geldi.

Gruptakilerden bazılarıyla, KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın da katılımıyla düzenlenen panel için bekleyen ve ellerinde Türk ve KKTC bayrakları olan kişiler arasında arbede yaşandı.

Çevrede önlem alan sivil polisler, olayların büyümemesi amacıyla parti binası önünde bekleyenleri bir sokağa almak isterken arbede yaşandı. Bu sırada bir sivil polis yaralandı. Yaşanan arbede, diğer sivil polislerin müdahalesiyle yürüyüş yapan göstericilerin uzaklaştırılmasının ardından sona erdi.

Çevik Kuvvet ekipleri, olay yerinden uzaklaşan göstericileri takip ederek müdahalede etti. Polis ile göstericiler arasında ara sokaklarda yaşanan kovalamaca sırasında bazı göstericiler gözaltına alındı.

Çıkan olaylarda bazı göstericiler yaralandı. Diğer göstericiler ise ara sokaklara girerek dağıldı.

NTVMSNBC
Gereksiz kişiler için lütfen topic acmayınız..
Silindi
Members
0
Hrant Dink barışın sembolüydü!

Saygı, sevgi ve özlemle anıyorum!
barısınmı bırakın allah askına ya bi ermeni ölüyor hepınız ermeni oluosunuz,günde bi TÜRK insanımız hayatını kaybediyor,veya şehit oluyor 1 gün haberi cıkıyor ertesi gün unutuluyor.Ermeniler hakkımızda o kadar suclama yaparken biz kendı ınsanlarımızı düşünelim.Katılmayabilirsiniz fakat benım gorusum.
Expert
34.0001
konuyla ilgili ırkçı yorumlar yapmıyalım :)

tek anlamadığım konu İşçi partisi yle konuların ne alakası var.Onlarda devrimci sonuçta. Yukarda yazmamışsın sanırım fakat mhpnin binasını da taşladılar.
Silindi
Expert
34.0001
mhp'nin taşlanması doğal ama işçi partisine yapılan saldırıyı ben de anlamadım.
Expert
34.0001
mhp yi bende doğal karşıladım zaten :) işçi partisi ne alaka acaba. neyse yarın öğrenirim İP li arkadaşlar var dershanede :D
TheRaskol : Hrant Dink barışın sembolüydü!

Saygı, sevgi ve özlemle anıyorum!

Türkeyiye Hakkında İleri Geri Konusan Turkiyede Ermeni Sorununu Tekrar Gundeme Getirenler Eğer Barışın Semboluyse Pardon Ama Ben Öylesi Barışın.... Bu Konularda Saçma Şeyleri Okudukca Sinirlenıyorum Adami Yok Ayakkabsının Altıda Delikdi Falan Diyerek Saçma Sapan Şeylerle Zaten Öldukden Sonra Gundeme Getirdiler Ancak Bizim Milletimizin İnsanlarından Bir Şehit Olsun 2.ci Gunu Haber Unutulur Bir Tek Ailesi Hatırlar Başka Birisi Olsada Aynı Ama Türkiyeyi Karıştırmak Amaçlı Bulunan Kişilerden Birisiydi Kendi Gorusum Tabikide.
Silindi
Members
0
Ne mutlu ki Hrant Dink gibi düşünüyorum.
Ne mutlu ki Uğur Mumcu gibi hissediyorum.

Ne mutlu ki onların sevdiği aşkla seviyorum vatanımı.


Ağlayan gözlerim..Uğur Mumcu’ya..

Gövden yok parçalarında dağılır vahşetin bombası
Vücudunu yemişler, Utanmaz!
Çarmığa gerilen umutların
Düşünlerin
Sözlerin
İşkenceden fırlar, Utanmaz!
Gümgümde gümler gözlerinin kalpi gerçeğine- Tarih 24 ocak
Uğur’unun gözleri hiç mi hiç kapanmaz!

Deniz Şimşek
aslında söylicek çok şey buluyorum içimde , ama şunları demek istiyorum dink'in öldürülmesi yanlışdı buna tabiki sözüm yok ama dink'in ölümüne bu duyarlılığı gösteren insanlar neden bizim için şehit olan insanlara bu duyarlılığı göstermiyor ? işte buna gerçekten çok kızıyorum bu yüzden bu hareketin pek samimi olduğunu düşünmüyorum.neyse aslında birşeyler yazmıcakdım ama söylicek çok sözüm vardı bu yüzden yazmak istedim.

başlığı kitliyorum forum kuralları [topic]1[/topic]
Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.