Apple'ın yeni oyuncağı iPad 2 hakkında bilmeniz gereken en önemli 11 detay... Hepsi burada...

Yeni iPad üzerindeki sır perdesi Apple'ın dün akşam iPad 2'yi tanıtmasıyla kalktı. Peki görünüşüyle etkileyen iPad 2, iPad'den ne kadar üstün? İşte iPad 2 hakkında bilmeniz gereken 12 şey:

1. iPad 2 daha hafif ve daha ince

Apple, iPad 2'nin yeni bir tasarıma sahip olduğunu söylüyor. Farkedilen ilk fiziksel değişim cihazın yüzde 33 daha ince olması. 8.8mm inceliğe sahip yeni tablet, 9.3mm'lik iPhone 4'den dahi daha ince. Tablet aynı zamanda yüzde 15 daha hafif. Cihazın beyaz ve siyah modelleri bulunuyor.

2. FaceTime

Yeni iPad, ön yüz ve arka yüz kameralarına sahip. Arka yüzdeki kamera, iPhone 4'deki gibi 720p çözünürlüğünde video kaydedebiliyor.

3. iPad 2'nin pil ömrü aynı

iPad 2'nin pil ömrü yeni tasarımdan etkilenmemiş. iPad'de olduğu gibi 10 saat pil ömrü vaadeden tablet, bir ay bekleme süresine sahip. Küçülen boyutunu düşündüğümüzde bu pil performansını verebiliyor olması bizce etkileyici.

4. Ekran boyutu da aynı

Yeni iPad 9.7 inç ekrana sahip, yani ekran iPad ile tam olarak aynı boyutta. Beklenen Retina Display destekli ekran ise iPad 3'e kalmış gibi görünüyor.

5. Çift çekirdekli

ARM Cortex A9 tabanlı Apple A5 işlecimciye sahip cihaz, muhtemelen 1GHz saat hızında çalışıyor.

6. iPad 2'nin grafikleri inanılmaz olacak

Apple'ın patronu Steve Jobs, dünkü tanıtımda iPad 2'nin 9 kat daha yüksek bir grafik performansı sunacağını söyledi. Bu ise iPad'de oyun oynamayı çok daha keyifli bir hale getirebilir.

7. iOS 4.3 ile çalışıyor

11 Mart'ta iPhone 4, iPhone 3GS ve iPod touch için de çıkacak olan iOS'un bu son sürümü daha hızlı bir Safari ve AirPlay'de yapılan geliştirmeler sayesinde daha hızlı bir iTunes Home Sharing sunacak.

8. Düğme sorunu çözüldü

iPad ilk çıktığında tabletin yan tarafında bulunan düğme yön kilidi işlevi görüyordu. Ancak Apple sonradan düğmenin işlevini değiştirdi ve onu bir ses kapatma düğmesi haline getirdi. iOS 4.3 ise düğmeyi ne için kullanacağınızı seçmenize izin veriyor.

9. iPad 2'de HDMI çıkışı var

Kablo için belirli bir ücret ödemeniz gerekecek ancak iPad'inizi TV'ye bağlayabilir ve seyrederken şarj edebilirsiniz. HDMI Video mirroring ile iPad ekranını bir HDTV'de görüntülemek de mümkün.

10. iPad 2 HSUPA'yı destekliyor

Bunun anlamı ise daha hızlı bir internet gezintisi ve 3G üzerinden daha hızlı indirme. Bu özellik doğal olarak sadece iPad 2'nin WiFi + 3G modelinde bulunuyor. Desteğin sonraki güncelleme ile iPhone'a da gelmesi bekleniyor.

11. Apple kendini savunuyor ancak...

Steve Jobs'ın tanıtımdaki "Diğerleri ilk jenerasyon iPad'i kopyalamaya çalışırken, biz rakiplerimizden çok daha önde olan ve muhtemelen onların çizim tahtalarına geri dönmesini sağlayacak iPad 2'yi sunuyoruz." sözleri malesef pek de doğru değil. Sistem özelliklerine baktığımızda Android 3.0 Honeycomb tabletlerin görünüş olarak olmasa bile, yeni iPad ile eş olduğunu görüyoruz.

Bu konu Qnd tarafından düzenlendi(2011-03-04 07:24, 13 yıl önce)
Klasik apple hareketleri.1 2 ekleme yap yenisi diye piyasaya çıkart millet de balıklama atlasın.iPad2 ye göre iPad i değerlendirecek olursak iPad rezaletin önde gideniymiş.
Novice
12.5
Fusion'lu tabletler çıkarsa almayı düşünebilirim.Bu arada ipad2, tegra2 mi kullanıyor ?

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.