Arkadaşlar ben gözlük kullanıyorum.Numarası 1.75. yarın numaralı lens alacağım.Bu konuda bilgisi olanlara bikaç şey sormak istiyorum.Lens fiyatları ne kadar ve numaralı mavi lens alsam gözde belli oluyor mu? Gözlerimin rengi yeşil ela gibi değişik bi renk :D Üstüne mavi lens taksam belli olurmu
Benimde gözler kaç bilmiyorum ama pc tarafından bozulan gözler lazer tedavisiyle düzelir mi ?
Mavi Lens Alma Bende Lens Kullancaktım Arkadasımı Gordukten Sonra vazgectın Mavı lens Şişe Kapağı gibi duruyor ve ılk bakısta anlamayanı döv o kadar bellı oluyor :) ela veya yeşil al
@some_one

Benimkide pc yüzünden 3 ayda bozuldu.Hiç bi bozukluk yokken 3 ay gece gündüz sarmıştım bozuldu gözlerim şimdi çok pişmanım.18 yaşındaysan lazer tedavisiyle düzelir.200 300 ytl civarı sanıyorum tedavi ücreti ve toplam 6-7 dk sürüyor çok basit.Ben 18 yasına gırmediğim için tedavi olamıyorum yaş sınırı varmıs. :(

@erelbanu

Yapma ya.Mavi lens çok istiyodum.O zaman renksiz alacağım mecbur. benim gözüm zaten yeşil gerek yok pek :D saol
Yeşilse daha ne ıstıyon gercı benımde ela :D.
@Cylunsar

Bilgisayar tarafından bozulan gözler yani lazer tedavisi ile düzeliyor mu? Benim korktuğum şey kalıcı hasar bırakabilir mi? Veya lazer gözüme zarar verebilir mi? . En iyisi bu işi amerika'da veya almanya'da yaptırmak.:( Türkiye'de ne yazık ki bazı doktorlar para kazanmak için yapmadıkları şey kalmıyor. Şahsen buna şahit olmuş birisiyiz.
Arkadaşlar günümüzde tedavisi olmayan bazı kanser hastalıkları,virüsler dışında bütün hastalıkların çözümü var.Ayrıca lens kullanmanızı hiç tavsiye etmem lens gözü kapattığından gözün hava almasını engelliyor.Bunu Doc. Dr söylemişti :)
Berkancık o söylediğin 4 yil önce kadardi , 2 senedir lens kullaniyorum renklileri bi süre önce attim cünkü renkli lens kadar gözünüzü rahatsiz eden birşey olamaz. Gözünüzden cıkarttiginizda OH BE! diyorsunuz resmen ama seffaf(renksiz) lensleri kullanmaya baslayinca da ayni sekilde OH BE dedim.. neredeyse farketmiyorsunuz gözünüzde oldugunu ama renkli lensler inanilmaz bi rhatsizlk veriyor önerim seffafdan yanadir fiyatlari 40 ila 60 ytl arasinda degişiyor fakat lens solüsyonlari ile birlikte kullanildigi için bir 20 ytlde solüsyon için gözden cıkartmalisiniz lensler 2şerden 3 kutu olarak satilir hepsi birer ayliktir yani 40-60 ytlyi 3 ay için veriyorsunuz fakat lens kullanimi gözlük kadar basit degildir. Ellerin ve tirnaklarin temizligi , lenslerin bakimi göz sagligi için cok önemlidir. Gözünüz mikrop kapabilir ve hatta hiç tedavisi olmayan körlüge kadar gidebilir. lensler artik gözleri kurutmuyor 4 yil önceye kadr yeni cıkarilan bi teknoloji ile üretiliyorlar kisacasi hava aliyorlar. Lenslerin en güzel özelligi ise gözlük gibi belirli bi hizadan degilde direk göz bebegine uygulandigi için göz numaranizdan bi miktar asagi numarada veriliyorlar örnegin 1.75 ise 1.50 1.25 gibi.. her ne olursa olsun seffaf lens kullanmanizi tavsiye ederim..
Teşekkürler beyler şeffaf almaya karar verdim.

@some_one

yaptırabilirsin. Hiçbi şekilde riski yokmuş o tedavinin. gözüne zarar verme olayıda yok. 7 dk birşey sürüyormuş zaten.İlk 2 gün bulanık görüyorsun 3. gün tamamen netleşiyormuş.Hiç bekleme git bence 18 yasına gırınce bende gideceğim
Hmm o zaman durmama gerek yok ama haziran ayına kadar bazı şeyleri ayarlamam gerek. Bir bakıma pc başında olacağım. Hazirandan sonra ilk işim o olacak :)
Peki miyopi durması ne kadar süre alır + lazer tedavisi olduktan sonra, gözlerim tekrar bozuldu diyelim. Tekrar olabilmem mümkün mü ?
Size bence bi göz doktoru lazım :D bu sorularınızı yanıtlamak için xD

Bu arada göz dereceniz 3.5-4 ü geçmeden lazer ameliyatı yaptırmanız kadar saçma bişey yok. Lazeri gözü artık çok bosulanlar için kullanıyolar. gözlükten doalyı fln olan ağrılar için ve gözlükleri baya kalın oluğ rahatsız olanlar içn =)

Lense gelince de acele etmeyin derim. Alcaksanız da renkli lensi önermiyorum. Bakıldıı an belli oluyo :D gözünüz hep aynı kalmıyo :D bazen genişleyip daralıuo =) işte o zmnlarda gözde çok komik görünüyo :)

Ayrıca lazerle çizdircekseniz de daha çok erken.. Belli bi yaştan sonra gözleriniz bozulmayı durduruyo.. İşte o zamnda lazerle çizdireblrsnz dediğim koşullar varsa. Şimdi çizdirirseniz bidaha büyümeme garantisi yok. Ve sık sık gözünüzü çidirmenin iyi bişey olmadığını düşünüyorum.
Ayrıca lens sorumluluk demek benim kuzenimde takıyor 1 gün üşenmiş çıkarmamış ertesi gün uzun süre uğraşmış öyle çıakrtabilmiş gözüne yapışmış :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.