Arkadaşlar Benim Bi Sorunum War Sizlerede Sormak İstiyorum Belki Tecrübeli Olan Wardır Aranızda Şimdi Benim Sorunum 2 Senedir Felan Çok Sık İdrara Çıkmaya Başladım İlk Başlarda 1 Saate 1 Geliyordu Şimdilerde Süre Azaldı Ve 30 Dk Ya Kadar Düştü Yani Haddinden Fazla Sıklaşmaya Başladı Ve Aşırı Rahatsız Olmaya Başladım Doktora Gittim Tahlileri Yaptılar Birşey Yok Dediler Ama Bende Hastalık Var Ben Farkındayım Bunun Ama Doktor Fark Etmiyor Yani 30 Dk Da Bir Tuvalete Gitmek Normal Bişey Mi ? Aranızda Böyle Bi Sorunla Karşılaşan War Mı Ne Yapak Gerekiyor ???
Novice
11.9
Prostat olabilirsin ;


Prostat Nasıl bir Hastalıktır ve Kendini nasıl belli eder?

Öncelikle prostatı bir hastalık olarak tanımlamak yanlıştır. Prostat tüm erkeklerde anne karnından itibaren var olan göz,kulak, karaciğer gibi bir organımızdır.
Erkekte meninin sıvı kısmını yapımından sorumludur.Prostatın bulunduğu konum ve yapısı itibarı ile ister iltihap, ister kanser isterse de yaşla beklenen normal büyüme olsun şikayetler hep benzer şekilde gelişir. Prostat hastalıkları ile ilgili olarak genellikle karşımıza çıkan şikayetler arasında, sık idrara çıkma, idrarın çatal olması, idrar yaparken yanma, idrar yaptıktan sonra mesaneyi tam boşaltamama hissi, gece idrara kalkma ve idrar yapamama sayılabilir.
Genellikle bol bol içecek türü şeyleri tüketmekle alakası var. Yalnız ben yinede bir başka doktora görünmeni tavsiye ederim. Sonuçta her doktor aynı şeyi söylemiyor.
Yok Deil Prostat Tahlil Yaptırdım Daha 1 Ay Önce Temiz Çıktı.
Novice
11.9
Tüm sebeplerin listesi:

* İdrar yolu infeksiyonları
* Yatmadan önce aşırı yeme kahve veya alkol –nokturi sebebi
* İntersitisiyal sistit
* İlaçlar diüretikler
* Overaktif mesane
* İdrar tutamama
* Diyabet
* akut bakteriyal sistitler
* üretritler
* prostatitler
* gebelik
* prostat büyümesi
* nörojenik mesane
* pyelonefrit- üst idrar yolu enfeksiyonu
* böbrek pelvisi veya ureter kanserleri
* hipokalemi
* mesane taşları
* böbrek taşları
* hiperkalsemi
* prostat kanseri
* gonore
* migren
* diabet insipidus
* Menapoz
* yumurtalık kistleri
* yumurtalık kanserleri
* MS- multipl skleroz
* rahim sarkması
* üretral darlık
* polikistik böbrek
* Cushing sendromu
* Reaktif artritler
* Hiperparatiroidizm


Not olarakda; Doktora gittim dedin, birşey çıkmadı ve hastayım farkındayım diyorsun. Bizim milletimiz kendini hasta hissettiğinde önce sağlık ocağı vb. yerlere gider eğer ciddi birşey ise ondan sonra özel hastanelere giderler. Halbuki en önemlisi ilk tehşistir yani gidilen ilk yer önemlidir. Başımdan geçen bir olayı anlatıyım. Sağ karın boşluğum ağrıyordu ve 2 güne geçmezse doktora gidicem dedim ve geçmedi gittim. Doktor bana gaz sıkışması olduğunu söyledi ve bir ilaç yazdı. 3 gün kullan geçmezse gel dedi. 3 gün kullandım ve geçmedi doktora gittim tekrar, senin apandistin patlamış acil ameliyat olman gerek dediler ve apartopar ameliyat oldum. Apandistin patlaması sonucu birçok insan hayatını kaybeder. Ben Şansı olanlardanmışım..
wallahi bilmiyorum ama aşırı rahatsız oluyorum oturduğum yerde 30 dk dan fazla oturamaz oldum ya walla ya iyce abarttı
Prostat bu yaşlarda oluyormu

benim kuzende de bu sorun vardı doktora gitti bişey yok dedi hatta şuan bende de var günde 5-7 arası çıkıyorum fazla sıvıda tüketmiyorum heralde vücutta birikenleri atıyor bir müddet sonra kesilebilir..
benim ki 2 senedir sürüyor ya doktor banada bişey yok dedi yolladı ama yok geçmio bi türlü naptıysam olmuoo tırlatıcam walla kafayı
özele gidip tahlil yaptır özeller daha özenli oluyor..
walla gidicem özelede gidicem akdeniz üniversitesine de gidicem yoksa tırlatıcam
action atabilionmu ? :D
Psikolojik olabilir. Mesela ben başımdan geçen olayı anlatıyım :)

Maç çıkışı tribünden çıkarken patlama derecesinde tuvaletimin olduğunu farkettim (heyecan geçince)
para olmadığından stad tuvaletine giremedim. Neyse camii tuvaletine doğru yürümeye başladım ama ben fenalık geçiriyorum bacaklarım titriyo falan
en son dayanamadım İzmirde olanlar bilir Atatürk stadyumunun yanında küçük sahalar var onun bahçeye destur dedim saldım.

O gün bu gündür ne zaman tuvaletim gelse maçtaki gibi hisse kapılıyorum ama yavaş yavaş düzeliyo :) (dışarda olduğum zamanlar)
walla pisikolojik mi başka bişey mi bilmiyorum ama bi çözüm çare olması lazım ya :S
30 dakikada bir işenir mi abi git doktora gözünü sevim mutlaka git kesin prostat başlangıcı var sende aman hee
fazla sıvı tüketiyorsan ondandır.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.