S.a

Bir upload sitesine dosya yüklediğimiz zaman bunu kabul eden host'ta bu internetsel olarak onlar için upload olarak mı işlem görür yoksa download olarak mı?Bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
Biz upload yapıoz onlar download gibi alıyorlar sanırım bılmem sonradan da biz onlardan download yapıoz onlar bize upload edıyor bilmem ki :D:D
herşey olabilir uzaysal düşünün ! xP
:D Bilen birisi vardır muhakkak. Mesela forum çok bilmişi nemesiss :p
Şimdi modemin sayaçına baktım siteye dosya yüklerken giden veri ( upload ) artıyor .
unknow onu bende biliyorum.Mesela ttnetin sitesinden kota bilgilerine baktığında bir upload söz konusu.Benim merak ettim upload edilen siteye bunun geri dönüşü download olarak mı gerçekleşiyor onu öğrenmem lazım.
Ttnet in nasıl bir şekilde bu hesaplamayı yaptığı hakkında bir bilgim yok ama modemlerdeki sayaçlar zaten internet servisinizin size kabarık upload , download göstermemesi için konulduğundan aynı mantıkla çalışmaları gerekiyor.
boşverin ya hep beraber çiki çiki :yes
:( Bir proje için sormuştum.Diyelim ben evimden bir upload siteyi yapıp arkadaşıma verdim.Arkadaşımda 1gb bir dosya upload etti.Kesin bildiğim şey şudur.Arkadaşımın upload miktarı 1gb artacak.Bunun ttnette para hesaplamasına dahil edilmediğide bir gerçektir.Şimdi benim merak ettiğim konu şudur.Arkadaşım 1gb dosya yüklerken kotasına upload (işlevsiz sadece bilgilendirme) olarak yansıyacak.Ya bana? Banada upload olarak mı yoksa download olarak mı yansıyacak.Sorum budur.Bilenler yardımcı olursa sevinirim.
upload degılmı nede olsa sen ona dosya verıon

;( Tamam o upload.Peki dosyayı alan hosta yansıyan nedir onada mı upload yoksa download mı ?
Konuyu bir toparlıyalım ,

Senin kurmuş olduğun ( kendi bilgisayarında ) siteye arkadaşın 1 gb lık dosya yüklüyor.

Eğer doğru anlamışsam ;

Burda arkadaşının yapmış olduğu upload tır , bu senin ttnetteki faturana download olarak yansır sonuç olarak upload edilen dosyayı kendi bilgisayarın çekmiş oluyorsun.
Teşekkür ederim.Böylelikle benim proje yatmış oldu :) Düşüncem şuydu. Bir sistem kuracaktım. Dışarıdan birisi indirmek istediği dosyanın url'sini verecekti.Ben bunu hosta kurduğum program ile kontrol edip var olup olmadığını, uzantısının rar veya exe olduğunu doğruladıktan sonra hosta indirtecektim.Daha sonra kullanıcıya özel adresi e-mail attıracaktım.Kullanıcı programa bağlanarak benim dosyayı upload etmemi isteyecekti.Programımın serverı bu isteği kabul edip dosyayı yükleyecekti.

Güzel bir fikirdi ama download engeline takıldı.Zaten bunca yıl böyle birşeyin hiçkimse tarafından yapılmamış olması bana biraz tuhaf gelmişti :D
garip bir fikir v-indir.com da bu işe yarıyor gibi :D
Garip olduğu kadar etkilide.Eğer olsaydı sınırlı adsl kullanıcıları siteme hucum edip harıl harıl dosya download edebilecekti.Ben birde buna 6 aylık 20ytl sınırsız download premiumuda ekleseydim bak ozaman gör ttnet nasıl batıyordu :D :)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.