Arkadaşlar ben 2 sene önce bir laptop aldım.Toshiba Satellite L40-15J modelinde ve Vista...

Eskiden oyunları iyi çalıştırıyordu.Zaman geçtikçe yavaşlamaya ve oyunları zayıf çalıştırmaya başladı.Performansını artıracak her türlü müdahaleyi yapmama rağmen hala yavaş.Vistadan XP'ye geçiş hakkında bilgi toplamak istedim ama yeterli gelebilecek yada yardımcı olabilecek herhangi bi kaynak bulamadım.Sizden istediğim bu konuda bildiklerinizi paylaşmanız.

Şimdiden teşekkür ederim..
XP için driverlarını bulabilirsen sorunsuz geçersin fakat RAM'ın 4 gb ise xpde 3 gb gösterir ama 4 gb performansı verir. Eğer Sırf hzlı çalışsın diyorsan format atıp tekrar vista kurmayı dene.
Dediğiniz mantıklı ama XP sürücüsüne göre Vista sürücüsü örnek vereyim mesela DotA'yı daha yavaş çalıştırıyor çünkü sistematik olarak çalışıyor.
Online oyunu XP farkıyla oynamak daha güzel sanırım...Bu arada formatlama işlemi normal XP sistemini formatlama işlemi yapılınca Vistaya ait bootlar pc de kalıyormuş bunu anlayamadım yani böyle birşey söz konusu deilmi ?[
/b] :con
MoM : Dediğiniz mantıklı ama XP sürücüsüne göre Vista sürücüsü örnek vereyim mesela DotA'yı daha yavaş çalıştırıyor çünkü sistematik olarak çalışıyor.
Online oyunu XP farkıyla oynamak daha güzel sanırım...Bu arada formatlama işlemi normal XP sistemini formatlama işlemi yapılınca Vistaya ait bootlar pc de kalıyormuş bunu anlayamadım yani böyle birşey söz konusu deilmi ?[
/b] :con

Yo hayır böyle birşey söz konusu değil. Normal Winxp cd'mız ile ( bootcd ) başlıyarak format atabilir ve windows xp'yi yükleyebiliriz. Yalnız o sırada hata mesajı alırsanız xpyi yüklerken o zaman powermax ile hddnize full format atabilir, veya xpyı başkabir sürücüye yükledikten sonra vista windows klasörünü güvenli kipte silerseniz sorun ortadan kalkar.
Xp ye dönmek yerine Win7 kurmanı öneririm.Win7 Vistaya göre çok daha az kaynak harcıyor,xp performansı sağlıyor ve vistanın da görselliği mevcut.

Bu konu Syntax tarafından düzenlendi(2010-01-21 15:50, 14 yıl önce)
Syntax : Xp ye dönmek yerine Win7 kurmanı öneririm.Win7 Vistaya göre çok daha az kaynak harcıyor,xp performansı sağlıyor ve vistanın da görselliği mevcut.

Win7 biraz daha güncellenmesi lazım bazı programlar ve oyunlar çalışmıyor
Win7 de çalışmayan programların çoğu tekrardan yazıldı win7 için.Çalışmayan oyunlar için de xp veya vista modunda çalıştırırsanız herhangi bir sorun yaratmıyor.Şu ana kadar sadece Colin Mcrae Rally Dirt ü çalıştıramadım win7 de ki vistada da çalışmamakta oyun.
Boşverin Kalın Sağlıcakla XP'de :D
Xp'den alacağın performansı hiçbir işletim sisteminde bulacağını zannetmiyorum :huh
Genetic : Xp'den alacağın performansı hiçbir işletim sisteminde bulacağını zannetmiyorum :huh



(bknz)windows 98 için ne dediler ?
Windows 98 aslında windows 95 'e göre çok güzeldi ama hiç bir zaman unutmam tanıtım galasında billgates özellikleri gösterirken mavi ekran verilip res atmıştı makine :=) işte win98'in en büyük sorunu buydu ama dediğim gibi o zamana kıyasla win95'den çok daha iyi işlevsel özellikleri vardı. Bir aralar windows2000 cıkardılar fakat oda ilk nt tabanlı işletim sistemi olduğu için genellikle server makinelerde daha çok tutttu.
Kullandığınız bilgisayar a göre performans ı değişecektir tabikide işletim sisteminin fakat orta ve üstü düzey bir bilgisayar kullanıyorsanız Win7 yi kesinlikle tavsiye ederim.

Mom bide Dota yı bırak HoN a başla benden tavsiye :)
Yok abi en iyisi windows xp (: 3d maxs da daha çabuk render alıyorum ben :D
Zannediyorum ki bir pc'de herhangi bir şekilde sürüm ile hızın alakalı olduğu kadar pc'nin özellikleride önemli olması...
Kendi pc'mi mahvetmek yerine bu işi bir profosyenel birine yaptırmam daha doğru olur sanırım.Yardımlarınız için teşekkür ederim.


syntax:
Mom bide Dota yı bırak HoN a başla benden tavsiye ..

Uzun zamandır deniyorum ama DotA'yı çalıştıramayan bir pc'den HoN çalıştırmasını bekleyemediğim için başlayamıyorum...

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.