Asgari Ücret 481,55
4 Kişilik ailenin açlık sınırı 626 YTL
4 Kişilik ailenin fakirlik sınırı 2004 YTL (bu rakami hesaplarken artik ev esyasi harcamalarini katmiyorlarmis zira insanlar ev esyasi alamiyormus)

Yukarıdaki rakamlar Türk İş tarafındna belirlenmiştir ( asgari ücret hariç o nu hökümet verdi )

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) in çizdiği pembe tablo öyle demiyor.Açlık sınırını 4 kişilik bir aile için aylık 190 YTL. Yine 4 kişilik aile için yoksulluk sınırı da aylık 487 YTL.

Bu da devletin aslında neden bizerin çok iyi durumda olduğumuza inandırmaya çalıştıkalrını gösteren kanıtları. Büyük bir araştırma sonucunda TÜİK bu rakamlara ulaşmış. Arkalarından söverken kendilerine teşekkür ediyorum.

Tüketim içindeki ağırlığı binde 1'in üzerine çıkarak endekse dahil olan mallar arasında, puding, klima, radyatör, ultrason ücreti, mp3 çalar, ADSL modem, şans oyunu İddaa bulunuyor. ( bu bölüm ise yine TÜİK tarafından enflasyon hesabı yapılırken sepete konulanlardan bir kaç örnek. )

Sizlerde boşuna yorum yapmayın iki hırlayıp yaşamımıza devam edeceğiz. Sadece bilgi amaçlı yazdım..
Novice
0.6
Türk olmak 2008'de eziyet be.
Ülkenin başına bugüne kadar kim geldiyse sadece kendine faydalı oldu, Türk halkı ise bugünlere, bu durumlara kaldı...

Bugünlerde de bir "türban meselesi"dir gündemi meşgul ediyorlar, ama işin asıl yüzü bu tartışma bittikten fakat çalanlarda işlerini bitirdikten sonra kısacası iş işten geçtikten sonra ortaya çıkacaktır. "Ey Türk titre ve kendine gel" atasözünü burada bir kez daha kullanmak istiyorum... Ülkemize milyonlarca dolarlık gelir sağlayan her firma yabancılara satılıyor, peki bu paralar nereye gidiyor ?
hadi olm kurtarcan ülkeyi az kaldı :bagirma
a-bug : hadi olm kurtarcan ülkeyi az kaldı :bagirma

Bana mı bu ? Anlamadım da, ne demek şimdi ?
Ev kira, iki çocuk okuyor ve okula taşıtla gitmek zorunda ise, çalışan kimse işe taşıtla gidiyorsa, anne maharat değil elbiseleri kendi dikemiyorsa, ailenin dört ferdide ölüm orucu tutmuyorsa bu iş yürümez :D
Publisher :
a-bug : hadi olm kurtarcan ülkeyi az kaldı :bagirma

Bana mı bu ? Anlamadım da, ne demek şimdi ?
Yaşı da yazmamış ki bare bilmiyorsanız saçma yorumlar yapmayın.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.