Bu adam tam salak bi ısırsa düşünemiyorum :(

Bunlar örümcekse benim korkup kaçtığım seyler ne :)

Bundan ben bizim baheçde görüyordum yazları hatta besleyip sonra olduruyordum :)

Çok tip bakıyo :)

Resimden bile tırsıyom :O_o
bunlar beni yer yer :D
araknafobia bende olan bişeydir böceklerden tırsarım özelikle örümcek
Ben böceklerin çogundan korkarım.Özellikle,örümcek,hamam böcegi.Aslında tiksiniyorum.Görmek istemiyorum
En saldırgan yırtıcı hayvanlardan zehirlilerden tırsmıyorum fakat böyle şeylerde içim bir tuhaf oluyor.. :(
benimde :D
Çok Şeker Yaw :) Yirim Bunları Ben Yirim :)
gene içtin galiba :D
araknafobia örümcek korkusu ama bende böle ufak kırk ayak işte böceklere iğreniyorm abi tiksniyorm gördümmü o ortamda rahat olamıyorm özelliklede tuvaletTE :D
Novice
-0.500001
Hayvanların Hepsinden Korkarım (Kopek Haric) Ama Bnlar En Igrenci Yolda Gorsem Ayakkabıya Bisi Olur Die Ezmem Bile..
allah onları bizler için yarattı onlarda birtanesi olmasa hayatın kayar evin böcekten pislikten geçilmez onların sayesinde ormanlardaki fare sıçan vs hayvanlar şehirlere taşmıyor taşsada az miktarda pis yerlerde evindeki küçük örümceklerde buna keza onlarda küçüklerle böceklerle fln seni uraştırmıor herşeyin bir denge olduunu unutmayın


bende hamam böceinden ve böle çiyan fln o tarz böceklerden iyi tırsarım ama öldürmem asla ortamı terk ederim vea bişeyle süpürürüm gerçi ondanda tırsarım ama nese :P
Araknafobia yok bende ama bunları görürsem elime alıp sevecek değilim herhalde,uzaklaşmak lazım.:)
Hayatta En Çok Korktuğum şeylerden birisi Böcekler.

Deseler bana sana 1 milyon ytl vericem Eline Hamam böceği alıcaksın.

İmkanı yok almam.

Herhangi bi odada görsem hamam böceğini bidaha o odaya zor girerim xD

Çok kötü birşey ama önüne geçemiyorum bu Fobinin.
Herhangi bi odada görsem hamam böceğini bidaha o odaya zor girerim

aynen ^^
DICTYOPTERA familyasından olan bu böcekler yumurta yöntemiyle çoğalırlar .İçinde 35&񗝃40 yumurta bulunan paketler yaparak her mevsim ürerler.Yumurtalarını sırtlarında taşıyabilir ve dolaştıkları her yere dökülebilir.Bir defafada 200 yumurta üretebilirler. ve bir yumurta paketinden 35-40 adet larva(yavru) meydana gelmektedir. yumurtaları 18 gün'de yavru olarak çıkar.Çok hızlı ürerler.Üredikleri ortamda koloniler halinde yaşarlar,yılda 8-10 defa yumurtlarlar. Dişi ergin hamam böcekleri öldükleri anda bile yumurtalarını bırakırlar.Böcek yumurtaları herhangi bir insektisitle ölmemektedir.Bu nedenle ilk ilaçlamada mecut böcekler öldürüldükten sonra yumurtadan çıkabilecek olan yavrular için 20 gün sonra ilaçlama mutlaka tekrarlanmalıdır.

Çok pistirler ve her şeyi yerler. Her pisliği, mikrobu taşır ve bulaştırırlar. Gıda, su ve sıcağa ihtiyacından dolayı insan olan her yerde aktiftir. Evlerde ilk yerleşeceği yer mutfak ve banyolardır. Hemen hemen bütün zamanını yuvalarında, delik ve çatlaklarda saklanarak geçirirler, karanlığı sever ve geceleri aktiftirler, çok dayanıklıdırlar, bilinçsiz yapılam amatör mücadelelerde ilaçlara çok çabuk direnç kazanırlar.

Genellikle geceleri aktif olan bu böcekler ışığa karşı hassastırlar.

Bir Binada 10 kat birden bir gecede dolaşabilirler. yaklaşık bir gecede 4,5 km yol katedebilirler.

Bütün insanların ve diğer canlıların yediği ve yemediği her şeyi yerler, kağıda kadar.

Genelde toplu koloniler halinde yaşarlar, 15 ay kadar ömrü vardır.

Nemli, sıcak ve pis yerleri severler kanalizasyon, kazan dairesi, depo, bodrum, toprak altı galerileri ambalaj içleri gibi yerleri istila ederler. Genelde endüstriyel işletmelerde çok görülürler.

Yılda 8-10 defa yumurtlarlar.

Antenleri çok küçük miktarlardaki nem ve yiyeceği tespit edebilir.

Karınlarının arka tarafindan uzanan duyargaları çok hafif hava akımlarına bile duyarlıdır; öyle ki, potansiyel bir tehlikeden saniyenin binde 54'ü gibi bir zamanda kaçmaya başlayabilirler.

Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, allerjik reaksiyon gibi çeşitli hastalık mikroplarını taşır ve bulaştırırlar.

Sayıları itibariyle ekosistemin önemli bir parçasi olan bu böcekler, bağırsaklarındaki protozoa ve bakteriler yüzünden hemcinsleri de dahil olmak üzere bir çok şeyi yiyebilirler. Bu sebeple de ormanlardaki çör-çöp ve diğer hayvanların artıklarının yeniden tabiata dönmelerini hızlandırırlar. Bu arada kendileri de bir çok hayvana, hatta bazen insanlara yiyecek olurlar.

Evlerde,ve dışarıda yaşayan Hamamböceklerinin hastalık vektörleri olduğu kanıtlanmıştır.Isırmadıkları ve sokmadıkları için bakımları kolay, kullanımları güvenli ideal laboratuar hayvanıdırlar.

Hızlı üremeleri, ortalığı kirletmeleri, kötü kokuları ve en azından potansiyel hastalık(Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, allerjik reaksiyon) taşıyıcıları oldukları için bir çok böcek kalıcı ilaçlara maruz tutuldukları halde bunların bir kısmına adapte olmayı başarmışlardır.Bağışıklık geliştirebilmişlerdir.

Kanları beyazdır.

Bazı türleri kanatlıdır, fakat uçmaktan ziyade yürümeyi tercih ederler.

Dünyanin en büyük hamamböceği Güney Amerika'da yaşar ve yaklaşık 15 cm uzunluğunda olup iki kanat arası uzunluğu da 30 cm civarındadır.

İskeletleri vücutlarının dışındadır.Yılda birkaç defa iskelet, yani kabuk değiştirirler. Kabuğunu yeni değiştirmiş bir hamamböceğinin rengi beyaz, göz kısmı siyahtır. Kabuk 8 saat sonra normal rengini kazanır.

Bazı türlerde dişiler sadece bir defa çiftleşir ve bu onlara ömürleri boyunca yeter.

Kafası kopmuş bir hamamböceği 1 hafta daha yaşayabilir. Sonuçta ağzı olmadığından su içemediği için susuzluktan ölür.Yüzebilirler, ama ağız veya burunları ile değil de yanlarından nefes aldikları için su yüzeyine doğru yüzerken çok zorlanırlar.

Saatte 4.800 m kadar koşabilirler, maraton rekoru olmasa da boylarına göre çok çok iyi koştukları bilinmektedir..

Alıntıdır

Oha :D

Bu konu Mistick tarafından düzenlendi(2008-11-06 20:33, 15 yıl önce)

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.