Bu sene öss sınavı sonucuyla mutlaka biyere gitmek istiyorum,
fakat kafamdada hiç olmassa gibi düşünceler sınav yaklastıkca oluşmaya başladı...

Bulgaristanda okuyan arkadaslar veya bilen arkadaslar varsa aramızda başvuru için neler ypmms gerektiğini veya iyi yada kötü yönlerini yazarlarsa sevinirim..

d.n. :Konuyu ynls yere acmıs olabilirim ksr bkmyn..
$imdi $oyle olaylar oluyor;

--eger tr'den gidersen normal tarifeden geciriyorlar, ancak cifte vatanda$ olursan yari fiyatina kadar du$uruyorlar.

--oss ve okul puanin gecerli degil, paran varsa lise -veya dengi- okullardan megzun olmu$ olman yeterli.

--gece hayati super otesi, clup, disq, pub yeterince tatmin edici arkada$im.

--alkol ve eglence ortami ucuz, tuvalet kagidi, ekmek, tuz, domates gibi gunluk ihtiyaclar ise tr'den cok daha pahali. birde araclar orada daha ucuzmu$ diye duydum.

benim bildigim bunlar yanli$im olabilir.

ayrica: pasaport ve vize i$lemleride ogrenim amacli gittigin icin normalden kolay bir $ekilde hallediliyor, aslinda bilmiyorum, ama ogrenim amacli nereye gidersen git kolaylikla vize alabilirsin mantik olarak boyledir bu.

Bu konu 05 tarafından düzenlendi(2008-05-12 02:59, 15 yıl önce)
Benım Bı Ark Tıp Fakultesınde Okuyor Orada Bende Gıdıcektım Tıp Okuyamam Dıye Gıtmeye Yemedı..Eger Bı Aracı Bulursan Bu Rhperler Var Sızı Gonderıyorlar Onlar Bellı Bı Ucret Karsılıgında Yapıyorlar..Ben Sana Arkadasın Anlattıklarından Bahsedıyım..Gece Hayatı Cok Iyı Ve Hersey Cok Ucuz..Turklerı Pek Sevmıyorlar..Tıp Harıcınde Parayla Dıploma Alabılıyorsun..Sınavları Parayla Gecıorsun Istersen Ama En Pahalı Gecenler Turklermıs..Hocaların Iznı Olmadan Gırmedeıgın Ders Bası Ucret 4 euro..Hayatın Cok Ucuz Oldugunu Soyluyo..Aynı Zamanda Cok Cıngene Varmıs..Dıkkat Etmelısın Orada Gaspcıar Falan Cok Fazlaymıs..Tıp Fakultesı Senelık 5 bın euro..Muhendıslık 4 bın euro..Vede Cok Guzel Kadınlar Varmıs..Ben Temmuza Gelırken Iste Arkadasın Yanına Bulgarıstana Gıdıcem..Sana Goruslerımı Soylerım..
Sofya Teknik Üniversite - Bilgisayar bölümünü tavsiye ederim. Eğitim dili ingilizcedir. Yıllık ücret 3000 EUR, Eğer çifte bulgar vatandaşıysan bunun yarısını ödersin. ÖSS ye girmesen bile bulgaristanda okuyabilirsin. Tek baktıkları lisendeki notlardır. Bilgisayar bölümü için lisede en az 1 yıl Fizik ve Matematik dersi görmen ve bunların ortalamlarının en az 3 olması gerekir. Tabi notların böyle değilse ümidini hemen kesme ya para yedirirsin ya da Okuldan alacağın transkripte okula rica eder notlarını yükseltirirsin ya da kendin tarayıcıdan düzeltirsin. Tabi kendi düzeltme olayın riskli olabilir. Yurt ücretleri 40-70 EUR civarlarındadır. Yurtlar duyduğum kadarıyla çokta güzel değillermiş ama yinede idare ederler.

Başvuru içinse kendiniz halledemiyecekseniz bir danışmana başvur. İnternette bulgaristanda eğitim diye arattırırsan danışmanlıkları görebilirsin. Benim bildiğim Vadi danışmanlık ve İdealsas var.

Bu yıl bende Bulgaristana gitmeyi düşünüyordum hala da düşüncem devam ediyor fakat sağolsun bizimkiler illa da istanbulda okutmaya kararlılar. Sanki yılda bir özel okula 15.000 YTL verebilecekler de. Boş hayal :?
Yurtlar Cok Igrencmıs..Sana Bısey Dıcem Kumara Bıraz Meyalın Varsa Sakın Gıtme Bulgarıstana:D:DHeryer Kumarhane Doluymus..Bıde Sana Tavsıyem Oraya Anlasabılıcegın Kadar Rusca Ogrende Gıt Bulgarcaya Cok Yakın Yoksa Cok Zorluk Cekersın..Ayrıca Sana Sunuda Soylıyım Bulgarıstandan Aldıgın Dıploma Yök Tarafından Gecerlılık Saglanıyo...Ve Orada Tıp Okucam Dersen Oradakı Notlarına Gore Turkıyeden Herhangıbır Unıye 3. Veya 2. Sınıftan Sonra Gecıs Yapabılıyorsun..Eger Bılg Muhendıslıgı Okucam Dersen Taa Bulgarıstana Kadar Gıtme Kıbrısta Bı Unı Var Aklıma Gelmıyo Yıllık 5 bın $ dı Sanıyorsam..Oradan Mezun Oldugunda Odtu Dıploması Alıyosun..Yanı Odtude Okumus Gıbı Oluyorsun..Iyı Dusn Yıne Son Karar Senın Ama Gıtme Bulgarıstana Cok Zorlanırısn..
Cok teşekkürler yardımlarınız için,

Sonucta oraya okumaya gidiyo olucam ama burdaki herhngi bi üni. gittiğimizdede eğlence hayatına dalmıs olucaz sonucta ordada aynı sey..
Pek değişen bişi yok gibi görüyorum,
Önemli olan kendini bilmek toparlamak.

Ztn fikirlerim de farklı bulg. aldıgım diplomayla kalmam asla mutlaka daha iyi bi ülkede (ing,alm,abd) yüksek lisans yprm bu da kaliteyi yükseltir diye düşünüyorum..

Bklm hayırlısı cok teşekkür ediyorum hepize kolay gelsin...
merhaba arkadaslar bende bole bi sey buldum insalah isinize yarar

LİSE MEZUNU HER ÖĞRENCİ SINAVSIZ BULGARİSTAN'DA ÜNİVERSİTE OKUYABİLİR

-ÖSS sınavına girmeden lise diploması ile Üniversite'ye kayit yaptırabilirsiniz.
- İstediğiniz Üniversite'de istediğiniz Bölümü seçebilirsiniz..
-Tüm Dünya'da geçerli bir diploma sahibi olabilirsiniz.
-Lisans ve Yüksek Lisans yapabilirsiniz.
-Rusca Bulgarca ve İngilizce öğrenebilirsiniz.
-Eğitim ücretleri Türkiye'den daha ucuz

BULGARİSTAN ÜNİVERSİTELERİNDE OKUYABİLECENİZ BÖLÜMLER

Tıp Fakültesi-Eczacılık-Diş Hekimliği-Mimarlık-Gıda Elektrik& Elektronik Mühendisliği- İnşaat Mühendisliği- Ziraat ve Tarim- Turizm- Müzik ve dans- Güzel Sanatlar- Veterinerlik- Bilgisayar- Edebiyat- Tarih- Ekonomi ve Sosyal Bilimler- Uluslararası İlişkiler- Gazetecilik- Kimya- Biyoloji- Nükleer Kimya- Spor Akademisi- Coğrafya-

GALAKSİ PRODUCTION

0242 244 15 30
0542 452 22 23
Silindi
Members
0
ama ne yazık ki bulgaristandaki üniversitelerden mezun olanlara türkiyede iş kapıları pekte kolay açılmıyor hatta tıp öğretmenlik vs tarzı bölümlerde o diplomanın bi anlamı yok tanımıyorlar yani kimseye tavsiye etmem girin öss'ye sıkın bi yerlerinizi vaktinizi burada harcıyacağınıza bi dönem kendinizi sıkıp sonradan cefasını doya doya yaşayabileceğiniz imkanları kendiniz yaratın parayla üni falan gereksiz türkiyedede yaparsın onu barajı geç paralı ünilere gir ama ne anlamı kaldı : )
Silindi
Members
0
arkadaslar ben bulgaristanda sofyada inşaat muh 2 sınıf ogrencısıyim bulgaristan hakkında bilgi almak isteyen warsa gurkan.uras@hot

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.