Hesabına erişemeyen eski üyeler Discord üzerinden yardım alabilir.


Coca Cola'yı bulan şahıs bu işe başlarken tüm dünyanın tadını seveceği bir şerbet yapmayı kafasına takmış. Tüm servetini buna yatırmış. Sonunda da ünlü Coca Cola formülünü hazırlayıp piyasaya sürmüş. Ama sonuç tam bir fiyasko olmuş. Yılların emeği boşa gitmiş. Fakat daha sonra şirketin bir ortağı formülde hiç değişiklik yapmadan Coca Cola'yı bugünkü satış rakamlarına ulaştırmış. Ne mi yapmış? Sadece şerbeti soğutup satışa sunmuş! Bu nedenle tüm Coca Cola şişelerinin üzerinde "Soğuk içiniz" yazıyormuş.

Formülü açıklansa isteyen herkes evinde çay yapar gibi Coca Cola üretebilirmiş. Formül işte bu yüzden dünyanın en önemli sırrı gibi gizli tutuluyormuş.

Kimyayla alakası olan herkes bilir ki Coca Cola asidik yapıdadır. Bundan ötürü de dışarıya ısı verdikçe, yani soğudukça, daha "kararlı" hale gelir. Böylece de lezzeti artar. Coca Cola soğuk sevmemizin ve şişelerin üstünde "soğuk içiniz" yazmasının nedeni bu "asid-baz" ilişkisinden kaynaklanmaktadır..
Silindi
Journeyman
1.2
:alkis
Soğuk içiniz yazmasının nedeni kolanın içindeki gazın çözünürlüğünün sıcaklıkla ters orantılı olmasıdır. Ne kadar soğuk olursa o kadar çözünürlük artacaktır bunun beraberinde tad daha iyi alınacaktır. Bence bu yazı doğru değil çünkü her gazlı içeceğin üstünde soğuk içiniz yazar .
Ya Ben Cocacola'dan eskisi gibi tad alamıyorum.
Çok Şekerli geliyor artık :)
Konu ile pek alakası yok ama :D
2750 oldu yaw :D :kork
max icin o aşırı şeker gitsin:P sözde şekersiz şekersizden daha tatlı tatlandırıcıyı basmış adamlar :P
History channel da belgesel olarak olarak verdiler bunun yapımını coca cola ile sınırlı değil 100 lerce firma var adam marketinde kendi üretip falan satıyor karışım+ bildiğimiz soda ve buzdan ibaret

Tabiki pazarlama iyi olunca colada tavan yaptı sır mır yok aslında :)
soğuk içildiğinde kolanın asidi pata pata diyerekten damağımıza çarpıyor ve de damağını okşadığında nasıl zevk alıyorsan o da sana öyle zevk veriyor . Bunu şimdi uydurdum ; ama asıl sır neden bu olmasın ki ?
naptın abi damaktanda zevk almaya başlamışsın git bir duş al kendine gel
:)
Bu ara asitidmi kaçtı ne oldu hergün eve kola alıyorum yarısını atıyorum veya buzdolabı soğutmuyor !
[Taylan] : Soğuk içiniz yazmasının nedeni kolanın içindeki gazın çözünürlüğünün sıcaklıkla ters orantılı olmasıdır. Ne kadar soğuk olursa o kadar çözünürlük artacaktır bunun beraberinde tad daha iyi alınacaktır. Bence bu yazı doğru değil çünkü her gazlı içeceğin üstünde soğuk içiniz yazar .
haklısın. gazlar ekzotermik soğutuldukça çözünür.
Her Cola alışımızda İsrail'e destek olduğumuzuda unutmayalım :)
Superadminstratours : naptın abi damaktanda zevk almaya başlamışsın git bir duş al kendine gel
:)

Damak gıdıklanması iyidir . :(
[Taylan] : Bence bu yazı doğru değil çünkü her gazlı içeceğin üstünde soğuk içiniz yazar .
Gazı olması fark etmiyor artık, her karbonatlı içecekte yazıyorlar bunu.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.