4'er gün aralıkla 2 azı dişimi de kaybetmiş oldum çektirerek. Şimdi 2 diğer büyük azı dişleri için de dolgu isteniyor. Tecrübesi olan vardır sorayım dedim gözle görünür bir çürük yok aşırı az ama yine de koltuktan zıplatacak bir ızdırap verir mi ?
dolgu mu?
Yaptır yaptır yaptır. Maliyetleri yüksek olur o kadar hatta azı dişlerinin yerine vidalı dış yaptır. 2000 Dolar falan civarı bu dişler..
Dolgu dolgu sdf
bende bu yaz çok dolgu yaptırdım dolgu yaparken ara sıra sinire dokunucak o zaman biraz acır ama dayan o kadarınada başka bişeyde yok ağzına alıcan bi boru vızz vızz cürükleri geçirecek ordan.
Dolguyu yapacağı yeri açarken çürükleri falan özel dönen bir aletle oyuyor. Sinirlere dokunduğunda kötü acıyor ama dayanabilirsin. Çürükleri şimdiden yaptır yoksa kanal tedavisi falan istenir ileride. O daha da kötü dişini ortadan oyup sinirlere tek tek jilet tarzı birşeyle abanıyor.
kötüsü mötüsü yok yahu. soğuk birşey yerken dişin ağrıması gibi bi ağrı oluyor hafif sadece. zıplayacak olay yok. çok basit. :)
Çekilen iki azı dişi için istemişlerdi ama babam bir kaç dişine uygulamıştı gereksiz yere işkence çektiğin gibi 3 aya dişten eser kalmıyo.
işkence falan çektiğin yok. ben yaklasık 6-7 ay oldu yaptırdım 2-3 yere, çok rahatım hala.
Novice
11.9
Dolgunun ömrü vardır. 3 ay, 6ay, 1 sene, 3 sene bunlardan hangisini yaptıracağına bağlı dolgunun dayanması. Dolgu geçici bir çözüm yani yaptırdım bitti değil. O dişi ya kaplama yaptır yada temizlettir.
Ben 3 tane dişime dolgu yaptırmıştım 2 sene olacak neredeyse hiç bir sorun da yok şuan için.
Dolgu yaparken matkapla delicekler dişini :D iğrenç biduygu bazen sinirlere deyincede acıyıcak :D çok çok iğrenç birşey.
ben dolgu yaptırdım 1 tane sağ azı dişe baya oynadı temizledi dedikleri gibi o soğuk bişi içince bi sızı oluyo ya ondan fazlası değil hani en fazlada iğne yemiş kadar acı zaten anlık hiç bir olayı yok ben 2 diş çektirdim daha az acıdı ama uyariyim.
evet öylede oluo ben o kadar azı diş çektirdim ağzımın hiç bir tarafını hissetmediğimden kasmadı ama dolguda sinire dokununca biraz için hoş olabilir. bir şey yok ama ya sen dolgunun sağlamlığına bak umarım sağlıklı olur ben 3 yıl önce dolgu yaptırmıştım hala dişimin ortasında durur ^^
Marlock : ben dolgu yaptırdım 1 tane sağ azı dişe baya oynadı temizledi dedikleri gibi o soğuk bişi içince bi sızı oluyo ya ondan fazlası değil hani en fazlada iğne yemiş kadar acı zaten anlık hiç bir olayı yok ben 2 diş çektirdim daha az acıdı ama uyariyim.

Daha diş taşı temizliği var içine etmişim dişlerin :D Bugün büyük gün !! Diş çektirmek acımıyo zaten bi güzel iğneyle uyuşturuyo olay bitiyo ağız delik deşik oldu zaten alıştım iğneye :P



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.