Marlboro firması ilk kurulduğunda işleri çok kötü gidiyomuş. Şirket iflasın eşiğindeyken bi adam gelmiş, “Satışları bir ayda 3 katına çıkarırım ama bunun karşılığında da şirketin yarısına ortak olurum. Yok çıkaramazsam ömrümün sonuna kadar fabrikada bedava tütün sararım” demiş.

Malbora’nın sahipleri zaten çıkmaz sokaktaymış, “Bi haftaya kalmaz batıcaz, kaybedicek neyimiz var ki” diyerek kabul etmişler teklifi. Adamın bunlardan tek isteği binlerce boş Malbora kutusuymuş. Zaten depoda milyonlarcası varmış, talebini karşılamışlar hemen. Sonra bizimki bütün paketleri tek tek ezmiş ayağıyla, gece 12’den sonra da hepsini uçaktan bütün Amarika’nın üstüne atmış.

Sabah millet uyanınca bi bakmış ki her tarafta boş marlboro kutuları. “Yav, bu sigara bu kadar çok içildiğine göre vardır bi hikmeti” diyerek tekel bayilerine akın etmişler. Şirket o ay 3 değil 5 katı satış yapmış. Tabi bizim adam da şirketin yarısına ortak olmuş. O kişi de Philip Morris’in ta kendisiymiş.
vikipedi:
Marlboro, Philip Morris tarafından yaratılan bir sigara markasıdır. Günümüzde de Dünya'nın en çok satan sigara markalarından biridir.
Londra temelli sigara üreticisi olan Philip Morris, aralarında Marlboro da olan çeşitli sigara markalarını satmak üzere New York şubesini 1902`de açtı. 1924`lere kadar Marlboro "Mayıs gibi Ilımlı" sloganı temelinde reklam edilen kadınlara yönelik bir marka hüviyetindeydi.

II. Dünya Savaşı'na kadar bu kapasite ile satışını sürdüren marka, savaş zamanında bocaladı ve marketten geçici olarak geri çekildi. Savaşın sonunda üç sigara markası; Camel, Lucky Strike ve Chesterfield ortaya çıktı ve sigara piyasasını elde tutan bir firma kurdu.

1950`ler esnasında Reader`s Digest adlı dergi sigara kullanımı ve akciğer kanseri hakkında bir dizi makale yayınladı. Bunun üzerine uyarı alan Philip Morris ve diğer sigara şirketleri filitreli sigaralar pazarlamaya başladı. Filtre başlıklı Marlboro 1955`te piyasaya sürüldü.
Philip Morris'den allah razı olsun ömrümüzü çürüttüğü için :D keşke boyle bi adam olmasayıdı keşke marlboro batsaydı sigara şirketleri bukadar cosup custurtmasaydı akciğer kanseri olmasaydı :D
Laz Marlborosou (L&M) varken Marlboro da neymiş sdbpfbsdf
Hll be o adama :yes:ates:ates

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.