GodFather üyesi avatar
şimdi benzemek diyorsunda ben sana 2 3 bilgi vereyim bu adam internet üzerinden ün yapmış birisi değil bide bunu yapacağın yer burası değilde sagonun kendi sitesi veya fan club siteleridir.
[Narcotich] : Ya ben ne dedim olay nereye döndü :D

Allahım ya

onun gibi olmak için napmak gerekiyo demedim

Ben diyorumki onun gibi yükselebilmek için onun okulumu var yoksa internet üzerindenmi öyle ün kökü salıyolar :D?

Okulu falan yok arkadaşım, Türkiye'de yakın gelecekte de öyle birşey olacağını sanmıyorum. Kendini geliştireceksin bazı ilkleri yapacaksın.

Sagopa Kajmer gibi olmak demişsin, Sagopa Kajmer Türkiye'de turntable'da ilk scratch atan (kullanan) insandır. Turntable'da hiç yapılmamış teknikleri kullanmıştır, önce prodüktörlükle başlamış daha sonra rap'e kaymıştır. DJ Mic Check (yanlış yazmadıysam eğer böyle, hiç yazılmış halini görmedim çünkü hep şarkılarında duydum) adıyla bir çok şarkının prodüktörlüğünü yapmış, underground mekanlarda DJ'lik yaparak başlamıştır bu işe. Daha sonra Ceza ile birlikte çok kısa bir geçmişi vardır, Ceza'dan biraz etkilenerek (şarkılarından falan değil yanlış olmasın rap'i sevmiştir Ceza'yı dinleyerek sadece o kadar) rap'e kaymıştır. Silahsız Kuvvet adıyla 2000 - 2002 yılları arasında bir çok isimle (ünlü/ünsüz) düet yapmıştır. Yavaş yavaş yükselerek bugün kü Sagopa Kajmer olmuştur.

Sagopa iyi bir idol olabilir eğer bu yolda ilerlemek istiyorsan. Ama aynısını tekrarlarsan, onun sadece gölgesi olabilirsin, silik kalırsın. Dediğim gibi bazı şeylerde ilkleri başarmak önemli ve bol bol EP çalışmaları yap. Single'lar yap rap forum/portal/sitelerine ücretsiz ver. Büyük düşün ama küçük başla..! Sabırlı ol, bir anda ün, şöhret gelmesini bekleme. Bu belki 1 belki 10 sene sürebilir, adını yavaş yavaş duyurmaya bak. Herşeyden önemlisi adındır, reklamındır!

Uzun bir yazı oldu =) Bundan önceki mesajlar biraz kopuk olmuş, umarım işine yarar. Zor bir yoldur ama herşeyi göze alman gerekmektedir...

//edit

Rap'le aram iyi değildir sadece genel kültür :asik2
Xantier üyesi avatar
sagopa kajmer gibi olmak en dumur olaydır bana göre.
Xantier En dumur :S ?
GodFather üyesi avatar
xantier dili o :D

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.