SPOR / FUTBOL
Euro 2008'de ilk rakip Portekiz


7 Haziran, 2008 00:01:00 (TSİ)



İspanya'da mükemmel bir sezon geçiren Nihat, hücumda A milli takımın en büyük kozu
Orada Neler Oluyor ?



Kameranızı çıkartın, görüntüleri çekin fotoğraflarınızı, videolarınızı ve haberlerinizi CNN Türk için Haberim'e gönderin, yayınlayalım.
Video, fotoğraf veya hikayenizi göndermek için tıklayın.
Euro 2008 finalleri bu akşam iki maçla başlıyor. A Grubu'nda Türk milli takımı, turnuvanın favorileri arasında gösterilen Portekiz ile Cenevre'de kozlarını paylaşacak.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası bu akşam başlıyor. Altı yıldır uluslararası turnuvalarda finallerden uzak kalan A milli takımın bekleyişi de sona eriyor.

Türkiye ilk maçını Euro 2000'de son maçını yaptığı Portekiz ile oynayacak.

Türkiye, Dünya üçüncüsü olduğu 2002'den sonra 2004 Avrupa Şampiyonası ve 2006 Dünya Kupası finallerine katılamadı.

Euro 96'da gruptan çıkamayan, Euro 2000'de çeyrek finalde Portekiz'e 2-0 yenilip elenen ay-yıldızlı ekip, Avrupa Şampiyonası finallerinde üçüncü kez yer alacak.

Türkiye, Euro 96'da da aynı grupta yer aldığı ve 1-0 mağlup olduğu rakibiyle yaptığı altı karşılaşmada sadece bir galibiyet alabildi. Dördü resmi, ikisi özel geride kalan altı maçta Türkiye beş, Portekiz 13 gol attı.

Portekiz ile yapılacak kritik A Grubu maçı öncesinde milli takımda tüm oyuncular forma giyebilecek durumda.

Terim: "Final oynamaktan başka şey bize yakışmaz"

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde yarın Portekiz ile yapacakları maç için, "1955 yılından beri Portekiz'e galip gelememiştik. Ama biz çok zor işi çevirdik, bunu da çevirebiliriz" dedi.

Terim, "Bugüne kadar birçok kişinin hayal edemediği hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaştık.1996 yılında ilk kez katıldığımız Avrupa Futbol Şampiyonası'nda puan alamamıştık, ama son torbadan girdik ve finallere gittik. Bu da büyük bir hayalin gerçekleştirilmesiydi. Şimdi ise bu turnuvada final oynamaktan başka şeyin bize yakışmayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Terim ayrıca, "Portekiz takımı birbirinden kaliteli Avrupa'nın en formda futbolcularından kurulu bir ekip. Kazansak da kaybetsek de Portekiz maçına hazırız" ifadelerini kullandı.

Turnuvanın en büyük yıldız adayları arasında gösterilen Cristiano Ronaldo'yu kadrosunda bulunduran Portekiz, evsahipliğini yaptığı Euro 2004'ün finalinde Yunanistan'a yenildi, 2006 Dünya Kupası'nda ise dördüncü sırayı aldı.

Scolari: "Hayal kırıklığı yaşatmak istemiyoruz"

Portekiz'in Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari de, "Benim bütün oyuncularım ve ben, Fatih Terim'e büyük saygı duyuyoruz. Dünyada hayranlık ve saygı kazanmış bir teknik adamın oyuncuları da başarılı olur. Ama bizim hedefimiz de kazanmak. En azından bir beraberlik olacak. Ben de ekibim de kendimize ve Portekizliler'e hayal kırıklığı yaşatmak istemiyoruz" dedi.

Cenevre Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak Türkiye-Portekiz, Euro 2008 A Grubu maçını, Alman hakem Herbert Fandel yönetecek.

Euro 2008'in açılış maçı da A Grubu'nda oynanacak. Avusturya ile birlikte turnuvanın evsahipliğini üstlenen İsviçre, Çek Cumhuriyeri ile karşılaşacak.

Basel'in St. Jakob Park Stadı'ndaki mücadele saat 19.00'da başlayacak, karşılaşmayı İtalyan hakem Roberto Rosetti yönetecek.



Burdan ayyızdızlı takımımıza başarılar dilerim.
Başarılar dilerim :)
Bende Başarılar Dİliorm Dualarım Onlarla Yarın Oks Olduu için İzleyemicemm :( U-S daki Kişiler Benim yerime İzlerler Eminim :P
Tüm milli takım'a gonulden basarilar....
Skoru Solum 2-1 TürkiyEEe
Görkem MedyUm :D
Sabahtan beri maçın stresi içerisindeyim , ay yıldızlı takımımızın bu maçı alarak iyi bir başlangıç yapmasını temenni ediyorum.
sen maçbiz oks D:
Başarılar Hepsine Macçı İzlemeyi Unutmayın.
Çek cumhuriyeti gol attı ama pek bi numarası yok bence.
Umarım bu akşamki maçı kazanıp turnuvanın sonuna kadar geleceğiz.
Çok Çelişkili Geçiyor Maç ..
Türkiye maçıda şuanlık iyi ilerliyor fakat topu kaptırdıktan sonra zor anlar yaşıyoruz çok hızlı futbolcuları var.

Tahminimce 60-78 dk. ları arasına 1 gol sıkıştırırız.
Orta sahamız ve forvet gerçekten kötü oynuyor. Özellikle Tuncay'ın çıkması gerekiyor.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.