Mac-Fusion : Peki bunu önlemek için neler yapılabilir? Yada bizler bişey yaptık mı? Sadece meraktan soruyorum. İğneleyici birşey olarak algılamayın.Bunu önlemenin bir yolu var mı ?
Mac-Fusion : Peki bunu önlemek için neler yapılabilir? Yada bizler bişey yaptık mı? Sadece meraktan soruyorum. İğneleyici birşey olarak algılamayın.
Kareem :Mac-Fusion : Peki bunu önlemek için neler yapılabilir? Yada bizler bişey yaptık mı? Sadece meraktan soruyorum. İğneleyici birşey olarak algılamayın.
Bunun için gerekli olanları en azından tanıdıgım Neon ve kendi adıma yaptıgımızı düsünüyorum . Yani farklı sistemler ürettik hatta 8 ay ugrasarak scp pack kullanmadan sıfırdan herseyi yazarak server actım ( ki scp lerim çalıntı fakat bana özgü oldugunu için çalan kişilerinde zeka seviyesi belli oldugu için içinden cıkamadılar) Neon la beraber portal açıp scp yazmayı bildigimiz ve dilimizin döndgü kadar ögretmeye calıstık . Ama tabi sayılı kişiler dısında millete ögrenmek ve ugrasmak agır geldi ve onlarda kolay yolu yani başkalarının emegini çalıp kullanmayı seçtiler .
Ama onlar bunları yaparken zaman kazandılar fakat haysiyetlerni kaybettiler . Biz hala elimizden gelen yardımı yaptık diyebiliyoruz , ürettik scripterdik ve açtıgımız shard lar bizimdi diyebiliyoruz . Buda bizim için emin olun giden zamanı ve emegi unutturmaya yetecek kadar geçerli sebepler oluyor . fakat insana bunların dısında tek koyan sey emekler çalınırken çalan kişinin kendisi yazmış gibi davranıp asıl akılllı , yaratıcı ve emekçi olanı aptal yerine koyması ...
Scpleri çalan kişiler ya scp yazmayı bilmiolardır veya yazmak istemiyolardır.Çalınmasını önlenmesi için herkes iyi bir scripter olmalı buda çok zor
Neon : Kareem kesinlikle güzel bir noktaya değindin. Kullansın herkes çalıntıyı kullansın, ancak şunu diyebilin; "Ben scripter değilim, başkasının scriptlerini kullanıyorum" . Yada gidin usulca izin alın; "Usta senin scriptlerini kullanabilir miyiz?" Bu olsa zaten izin vermiyicek değiliz. Gelsin benden yardım istesin scriptte yazıyım. Biz bu işi para için mi yaptık bunca zamandır? Ne gibi bir çıkar varki bu işte?
Scpleri çalan kişiler ya scp yazmayı bilmiolardır veya yazmak istemiyolardır.Çalınmasını önlenmesi için herkes iyi bir scripter olmalı buda çok zor
Bunun iyi scripterlıkla hiç alakası yok inan. Bu işte ekip üyeleri, host şirketi, makina güvenliği, yapılan saldırılar herşey bu olaya neden olabilir. Şuan piyasada bir çok lisanssız host şirketi bulunuyor. Dedicated alırkende lisansını göremiyorsun çoğu zaman. Makinadaki bilgileri alıp kapatmaya bile hakkı var bu insanların. Ekip üyelerini yanlış tanımadandan kaynaklanabilir. Scripterın birinci görevi, sisteme bağlı, konuya ve hikayeye bağlı scriptleri yazmaktır. Bunun dışında oyun içi güvenliktende sorumludur. Sistem güvenliğiyle pek işi olmaz.