Microsoft Xp
Home Edition
Version 2002
Service Pack 2


AMD Athlon XP 2600+
2.08 GHZ
1k RAM

Bilgisayar yeni formatladım
Ultima'yı yeniden kurdum (ML) (Patchli ML denedim Patchsiz ML denedim)
Fan'ım temiz sorunum yok
Bilgisayarım virüs falan yok

Arkadaşlar açıyorum oyunu, A sunucus B sunucusu C sunucu fark etmiyor. Normal oynuyorum ne lag var ne bilgisayarda kasılmaz gayet mutluyum halimden gel gör ki;
-Recall olunca
-Gate'den girince
-Attan inince
-Koşarken
-Potion içince
-Bandaj basınca
-Clumsy, innox gibi büyüler yiyince
- Ata binice

Kısacası bunların genelinde client'ım donuyor ve cevap vermiyor bu program diyor. Ctrl alt del'i ile çıkıp girmek zorunda kalıyorum. Şimdi bu sürekli olmuyor yani bu işleri 30 kez yapıyorsum 1 kez oluyor.
Mesela craft charla oynarken günde 3 kez donuyorsa action charla günde 8 kez donuyor gibi oranlar çünkü onda daha çok yapıyorum yukarıda saydıklarımı...

Bu sorun beni delirtecek ben bu bilgisayarla 2 yıl wow oynadım ne bir problemim vardı ne başka birşey bu donmalar ve program yanıt vermiyorlar sadece ultimada (server farketmıyor) gerçekleşiyor. Ne explorer acınca ne baska oyunda ne offıce acarken hıcbırsey yok sırf ultıma oynarken..

Sesi off yaptım
Musıc'ı off yaptım

Bılgısayar zaten kasmıyor ama arada bırden donuyor benı bu oyundan soguttu bu problem resmen kafayı yıyıcem çok sevdıgım actıon'ı artık yapamaz oldum craft charla takılıyorum. Bir sürü şey denedim burdaki eski topıclerı okudum, googledan araştırdım. Bir serverda CPU düşürüc seçeneği vardı orda onu seçsemde yine bu saydıklarım olucna bellı sekıllerde arada çöküyordu yani CPU'da falanda problem yok, bılgısayar fazla ısınıyorda demeyın nolur sadece ultımada oluyor.
Ben hatırlarım bundan 3-4 sene once boyle problemlerım yoktu ve yıne bu bılgısayardan oynardım. Soruyorum dıger ınsanlar bazılar bendede var bu problem dıyor bazıları yok abı bende oyle bırsey dıyor..

Sevgılı u-s cıler lutfen bır cozum onerın bılgısayarı formatla demeyın yaptım, ultıma kur tekrar demeyın yaptım 10 kez, patch kur demeyın yaptım, patch kurma demeyın yaptım, musıc off yap demeyın yaptım, vırus var demeyın yok, ram az demeyın yıllardır her turlu oyunu oynarım bır ultımada sorun cıkarıyor..

Bu sorun çok bellıkı ultımayla ılgılı ve ben bu sorunun çözümünü bana soyleyene koşarak sarılacam gozlerım yaşlı bır sekılde yemın edıyorum...
Bıktım ya oyundan keyıf alamaz oldum :(
(AOS çok zamandır yuklemıyorum bu aralar onu yukleyıp bırde orda denıcem ama sonuç degısmeyecektır :( )
Transerv.exe'yi silin ve öyle deneyin :)
Transerv.eve'yı sıldım arkadaşlar denemedıgım sey kalmadı..
sorunlu : Transerv.eve'yı sıldım arkadaşlar denemedıgım sey kalmadı..

AOS ile deneyin gene aynı sonucu alırsanız Windowsunuz Bu Client İçin Visual xxxx tarzı bir program istiyecektir onuda pek bilmiyorum ama arkadaşlar yazacaktır .
AOS'u deneyeceğim ama o da olmayacak çünkü hatırlıyorum 2-3 sene evvel AOS'lada bu problemleri yaşıyordum

UO'yu 10 serverda oynadıysam 9'unu bırakma sebebim clieny çökmelerinden cinnet geçirip karakterlerimi silmemedir. Sırf bu yüzden bir sunucuda 3 aydan fazla oynayamadım artık adam gibi bir yerde uzun süre oynamak isiyorum bir çözüm yolu vermişsin arkadaşlardan cvp beklıyorum o nedır?

Tahmınım sorun clıentlarla ılgılı cunkı tam hatırlıyamıyorum ama 4-5-6 sene once boyle bır problemım oldugunu hatırlamıyorum ne varkı son 2 yıldır boyle problemım var ve son 1 yıldır ınanılmaz cok karsılasıyorum.. Nıghtly 56b'mı ne şuan oynadıgım serverlar hep bunu kullanıyor..
Dediğim gibi büyük ihtimal yazılım hatasından kaynaklanıyordur . Windows Xp için kurmanız gereken bir ek paket sorununuzu giderebilir ama ismini bilmiyorum . Eğer programı bulamassanız Windows Vista İşletim Sistemini Deneyin .
iyi güzel demişsin ama wındows xp gıdıpte sırf ultıma ıcın bır eklentı yapmadı ya

Eve onlıne
Warcraft onlıne
Starwars galaxy onlıne
Age of conan onlıne
Dark age of camelot onlıne
Lıneage

Ve belkı hatırlayamadıgım bır 4-5 onlıne oyunu bu bılgısayardan oynadım oyle yada boyle ama hiçbirinde ben bu problemı yasamadım sorun sadece uo'da oluyor ve şuan 10 server varsa hangısıne gıdersem gıdeyım oluyor bu problem. Sorun nerede anlayamıyorum...
sorunlu : iyi güzel demişsin ama wındows xp gıdıpte sırf ultıma ıcın bır eklentı yapmadı ya

Eve onlıne
Warcraft onlıne
Starwars galaxy onlıne
Age of conan onlıne
Dark age of camelot onlıne
Lıneage

Ve belkı hatırlayamadıgım bır 4-5 onlıne oyunu bu bılgısayardan oynadım oyle yada boyle ama hiçbirinde ben bu problemı yasamadım sorun sadece uo'da oluyor ve şuan 10 server varsa hangısıne gıdersem gıdeyım oluyor bu problem. Sorun nerede anlayamıyorum...

Tabikide Ultima İçin Ek Paket Olmaz Ama Ultima Clientini Nasıl Windows Açıyorsa sırf ultima için olmasada o tarz programlar veya yazılımlar için yapılmış ek paketler veya kurtarma paketleri var .

Eğer Bulmadıysanız , Windows Xp Proffesionel veya Vista işletim sistemini deneyin .
Olabilir tabii o dediklerini yapmadan biraz daha fikir bekliyorum çünkü bu oyunu oynayan 1000 kişi varsa vista kullanan belki 50'sidir..

Not: Bu arada bir laptopum var vista 1-2 güne ona geçicem ve onda denicem bakalım çökecek mi eğer sorun bu bilgisayardansa ilk işim camdan aşağa atmak olucak..

Sorunu hala çözmeye çalışıyorum arkadaşlar en basit öneri bile benim için değerli lütfen yardım

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.