piaget : Eski ve bu oyunu bırakmış bir ultima sever olarak bu oyunun neden bu noktaya geldiği konusunu bu başlık altında tartışmaya sunmak ve bu durumu düzeltmek için çözüm aramak adına açıyorum.

Öncelikle herkesin yakındığı ortak nokta player versus player,kısaca pvp dediğiniz sunucu türlerinin büyük etkisi olduğudur.Peki sizce neden bu tür sunucular galip gelip bizim zevkle oynadığımız,yıllarca geliştirip,öldüğü zaman üzüldüğümüz karakterlerimizin olduğu sunucuların önüne geçiyor?

Sormanızı istediğim bir sorudur ;
sizce bu platformun ultima online'a faydası mı var zararı mı? Amacım bu oluşuma saldırmak değildir.Sadece böyle bir platformdan neden destekleyici bir savunma gelmiyor,neden gün geçtikçe batışı izleniyor.Diyorsunuz ki pvp sunucuları bu oyunu bitirdi,yakınıyorsunuz,çoğunuz sunucu açıp kısa sürede kepenkleri indiriyor ama burada gelip sizi bitiren ve yakındığınız sunucuların gelişmesine yardımcı oluyorsunuz...Bırakınız kendileri yapsınlar,bırakınız yapamayıp kapatsınlar,siz bilgilerinizi bu oyunun yararına kullanın.

Yıllardır bekliyorum ultima-strike bir ekip kurup tüm karakterli ultima oyuncularını bir çatı altında toplasın...


herseye cok guzel deginmişsin fakat pvp serveri yapanlara yardım etmeyin demeni sacma buldum. burası genel sphere yardım platformu. genel olan bir platformda senin serverin pvp git burdan sana yardım yok diyemessiniz diyemeyiz diyemezler.

rp serverlerinin batmasının sebebi pvp serverlerinin açılması degildir. açılan rp shardların 3 gün sonra kapanarak emekleri hiçe saymasıdır. pvp serverleri acanları sebep görmek yerine her onune gelenin rp serveri acmasını kınamalıyız.

Uzun lafın kısası script paylaşımı yapıyor,döküman paylaşımı yapıyor olabilirsiniz ancak bunların hepsi her geçen gün bu güzel oyunu dibe çekiyor,zaten bu işi kurtaracak olanların burada yardım almaya da ihtiyacı yok.

Bekliyoruz,umuyoruz,gözlerimiz arıyor...
Bence bu olay tamamen rp-pp serverlarının kapanmasından kaynaklanıyor.
Bir sunucu uzun süredir açıksa oyuncu buraya yönelir. Ancak şuanki görünümde her ay ayrı bir server açılıp kapandığı için oyuncular üzerinde güvensizlik oluşuyor. Büyük ümitlerle açılan gereken herşeyi yapan serverlar bile oyuncu üzerinde daha önceki serverlarda oluşan güvensizlik sebebiyle kapanıyor, kapanmayanlar kapanma düşüncesine giriyor. Pvp sunucularında sadece savaşırsınız, savaşırsınız ve savaşırsınız. Bu yüzdendir ki hiç bir şekilde daimi bir playeri olmaz. Ancak pp sunucusunda daha geniş kitleye hitap etmektedir. Hal böyle olunca güvensizliği hisseden insanlar pvp sunucusuna yöneliyor, ve bir süre içersinide sıkıldıktan sonra maalesef ki UO'yu bırakıyor veya tecrübesiz bir şekilde server açma girişimlerinde bulunuyor.

Yapılması gereken şudur ki, önce sunucu sahipleri o güveni verecek, oyuncular ise negatif bakmayarak ön yargı oluşmadan bunu deneyecek.
1 yılımı geçirdiğim playerlık hayatımda şunu örendim

1-Skill dummy olan server tutmaz
2-Phı yüksek olan server tutmaz
3-abartı sistem olan serverlar tutmaz

nereye baksanız görürsünüz
Arkdaslar Onlar Falanda Beni En Cok Vuran Su.
Tüm Herkez Kendi Ayaklariyla Kendileri Ayakta Durmaya Calisiyor.
Simdi Mesela

Noxier + Slothere + Chernorbel + ..... Script Tayfasi

Coder + N1 + ...... Connector

................. Web Site

Falan Birleserek Server Acsalar Ben Eminimki O Server Uzun Ömürlü Olur.
Mesela ......
Sahsen Cok Begeniyorum.Orada Player Bile Olurum Gibi.
Anlatmak İstedigim Birlik + Beraberlik Cercevesinde Türkiyenin En İyi Rp Veya PvP Shardini Kurabilmek

Müm - Kün - Dür..


Bu konu Narsia tarafından düzenlendi(2008-09-14 00:05, 15 yıl önce)
bende diyorum ki reklam yapmasan ayrıca noxierin hiç bi projesi uzun ömürlü olmadı ki buda olmaz muhtemelen
axuare : Arkdaslar Onlar Falanda Beni En Cok Vuran Su.
Tüm Herkez Kendi Ayaklariyla Kendileri Ayakta Durmaya Calisiyor.
Simdi Mesela

Noxier + Slothere + Chernorbel + ..... Script Tayfasi

Coder + N1 + ...... Connector

................. Web Site

Falan Birleserek Server Acsalar Ben Eminimki O Server Uzun Ömürlü Olur.
Mesela ...
Sahsen Cok Begeniyorum.Orada Player Bile Olurum Gibi.
Anlatmak İstedigim Birlik + Beraberlik Cercevesinde Türkiyenin En İyi Rp Veya PvP Shardini Kurabilmek

Müm - Kün - Dür..


Öle bi kadro gelmesi imkansız gibi bişi ama gelirsede güzel bi shard olur

Bu konu Narsia tarafından düzenlendi(2008-09-14 00:27, 15 yıl önce)
Master
59.2997
İlk önce platform kelimesi üzerinde duralım,
Platform; genel olarak bilgi paylaşımı yapılan ve kişisel gelişime katkıda bulunmayı, paylaşım yapmayı amaçlayan bir topluluktur. Şimdi çıkıpta platformlar ve script paylaşımı yüzünden buralara gelindi demek bana göre biraz abes geliyor. Neden derseniz, çünkü diyelim ki hiç platform kurulmadı hiç bir bilgi paylaşımı yapılmadı açıcak olan kişiler tekrardan sunucularını açacaktır ancak bu defa durum daha vahim bir hal alıcaktır. Sıfır bilgi ve tecrübesi olmayan kişiler ile karanlık bir oyun geleceğini yaşamış olacaktık. Denilecektir ki eğer paylaşım olmasa kendi kendilerine gelişim gösteripte açmaya cesaret edilemez diye. Elbette kendi kendine gelişim gösterip ilerleyecektir ancak unutmayın ki sphereserver bile script yayınına hatta script pack yayınına izin veriyor. Dediğim gibi ne kadar paylaşım yapılırsa ne kadar döküman ve benzeri materyaller eklenirse platformlara kişiler o kadar ilgili şekilde hiç bişi yapmasa, scripti direk alıp sunucusunun açsa bile bir tecrübe edinicektir. Herkes annesinin karnından mükemmel şekilde script yazarak, herşeyi bilerek doğmadı.

Gelelim ikinci mevzu "pvp shardlar uo'yu bitiriyor(muş)..";
Bence Türkiye'deki Ultima Online seviyesini düşüren sunucular pvp shardlar değildir. Binbir ümit ile oyuncuları toplayıp ve yeteneklerini geliştirdikten sonra bir anda sıkıntıdan veya başka sebeplerden dolayı açılıp kapanan sunuculardır bana göre. O tarz sunucular oyuncuyu oyundan illallah ettirir hale geldi şu anda Türkiye'de. Bu tarz kişiler elbette artık yetenek geliştirmekten ve kazıklanmaktan sıkılıp eğlence ve kolaylığın bol olduğu sunuculara yöneliyor ve bu sunucular maalesef abartıya kaçarak oyuncuları şu anda tembelleştirmiştir. Pvp sunucularına kesinlikle karşı değilim ancak pvp shard üzerinde power shard sistemlerini kolaylaştırarak oyunculara aşılayan mantık bulundukça maalesef pvp shardlara karşı cephe alınılıyor. Ayrıca Türkiye'deki oyuncu kitlesi de gün geçtikçe azalmaya başladı. Gerek ilerleyen yaşlar olsun, gerek oyunun yanlış tanıtımı oyuncuların oyuna başlamasına engel oluyor. Böyle giderse ilerleyen birkaç sene içerisinde tek tük oyuncu kitlesi görücez gibi geliyor bana.

Uzun lafın kısası (yazı uzun olmuş ama neyse :p) Türkiye artık akıllanmalı ve bazı şeyler üzerine düşünerek adam akıllı şekilde eğilmeli yoksa Ultima Online geleceği pek parlak görünmüyor. Daha hiçbir şey için geç kalınmış değil..
ya beyler o kadar kişi birleşti diyelim. sonuçta bi sorun çıkcak. bu internet güvenilir bişimi? sen okadar adamı toplamışın ki saydığınız scripterların sadece 1i bile yeter bir server için. anlaşmazlık olcak. anlaşmazlık olmadı para yetiştirilemiycek. hadi herşey süper gidiyo diyelim 300 playera ulaşıldı diyelim. gelecek bi LAMER. egosunu senin serverında tatmin edicek ve tüm emeklerini çalacak. bilgisayarını hackliycek. scriptlerini alıcak vs...

sonuçta yapılır ama okadar abartılarak yapılırsa okadar göze batacak şekilde yapılırsa bir sorun eli mahkum çıkar.

bir serverın kapanması için bi staffın götünün kalkması bile yeter. 300 playera ulaşan server player için bidaha uğraşmaz. sonra playerlar ilgisizlikten şikayet eder ve gider. bu böyledir. hep böyleydi ve böyle olmaya devam edicek.

burda herkesin payı var playerından staffına kadar. herkes birbirine saygılı olduğu sürece sorun çıkmaz. çıkan sorunda 3. bir şahısdan gelen hack olur. onada artık bişi diyemezsin sadece küfür edersin :)

not: worldbuilderım worldbuilderım diye dolaşanlar görüyorum. worldbuilder demek yani direk çeviri verirsek dünyayapıcısı diyebiliriz. green acressi editleyen zaten varolan yerleri editleyen adamlar worldbuilderım diye geçinmemesi lazım. sosaria gibi 3-4 tane stuck yerinden başka hatası olmayan bi harita yapsınlar. sonra gelsinler worldbuilderım diye dolaşsınlar. son yapan dipsizkuyu işte. haritada birsürü takılınan yer var. kolay bi iş değil sonuçta bu worldbuilderlık. + worldbuilder bir server için olmazsa olmaz değildir. 24 saat online olan bi owner ve bir scripterlada iş yürür. ayriyetten her scripter editlenene alanı static yapmayı bilir. biraz zevki olan her insan imzasına worldbuilder yazabilir sizin mantığınıza göre. lütfen terimleri doğru kullanın. artislik yapmayın u-s de
Eger Adam Gibi İs Görevleri Falan Olursa+ Bir Gıcıklı Seyi Falanda Olmassa Olan Olur..
Kafaya Takmayin Mühim Olan Önce Öyle Bi İse Niyetlenmek...

Basic:
artislik yapmayın u-s de

Bu Lafinda İyi Sallah Bana Degildir Basic :)
yokya biliyo kendini koyuyoya bebe işlerini yaptım diye. okadar iyi biliyosa gitsin map yapsın ona istinaden söledim. alnmayın beyler yada yarası olan alınabilir ama axuare seni düşünmedim yazarken...
Benim Ne Yaram Var Ne Gocuntum.. Devam :)
nie tartışıozki sonucta açılmıcak
bycomrade : nie tartışıozki sonucta açılmıcak

Açılsaydı Şimdiye 50 kere açılmıştı Burda Boşuna ''Dır Dr'' yapiyoruz ..
çok shard açmak istiosanız bulun bi scripter kurun yani :D
Günesin batışını izler gibi ultima online batışını izliyosunuz neden.?

ben söliyim,

1. Teot V.s illegal programların cıkması ve oyunu maffetmesi yersiz yere kazanc kapısı gibi görülmesi.
2. Bugların püsürlerin v.s aşırı olması 1 kişi yüzünde bir serverda 100 kişi varsa 90 Kişinin emeğinin gitmesi
3.Oyunun Zorluk Derecesinin Abartılması(skill,item v.s v.s)
4.%25 15 yaş altı olması ve gereksiz sekilde her türlü pisliği yapması.
5.saygı sevgi cercevesinde bir oyun anlayışı olmaması
6.Editsiz server olmaz olur olur bunun örnekleri cok bu sekilde olması.
7.sürekli yeniliklerin cıkması ve ortalıkta server kaynerken server sahiplerinin bir birini cekemeyip daha fazla oyuna hükmetme hırsları.
8.sürekli yenilenen oyuna ayak uydurulamamas ı ve oyunculara adil davranılmaması

daha yazıcak cok madde var ama ne benim yazmaya ömrüm yeter nede sizin okumaya vaktiniz yeter.

olaylar bundan bibarettir tamamen kendi görüşüm.



Bu konu kilitlenmiş ve yeni mesaj kabul edilmiyor.

Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.