kablonet'in paralel tarifeleri var 2mib 200tl civarında.
Novice
12.5
@Aradhell
Evet ancak Kablonet her yere hizmet vermiyor.
Master
59.2997
Nelph :
Slothere : Ev bağlantısıyla sunucu olmaz. Local sunucu açıp takılmak istiyorsan hamachi kur öyle takıl. 4mbit "ev bağlantısı" ile -4mbit'in download hızı olduğunu da göz önüne alırsak- 100 kişi oynatırsın diyen Nelph şaka yapıyor sanırım. Yapmıyorsa tez vakitte konuyla ilgili eğitim alması gerekiyor. İnsanları yanlış bilgilendirmeyin.

Bence senin alman gerekiyor. Bizzat kendim 4mbit sabit bağlantı ile 100 player oynattım. Her şeyi bilmiş gibi cevaplamaman gerekir yada bilmiş gibi taslayıp insanları küçültmemen gerekir. Bu yaptığın 1 değil 2 değil 3 değil , insanları küçük görüyorsan bu senin acizliğin demektir. Artık yönetim ekibide bu kişiye dur demesi gerekir. Ayrıca 8mbit bağlantı ile Pyramid aktif.

Görüşler benim görüşlerim. Yönetimi ilgilendiren, yaptırım yapmalarını gerektiren bir durum yok. Yazdığım yazı kurallara aykırı hiç bir şey içermiyor. İkili münakaşa esnasında kendi sorunu çözemeyen başkasından medet umar. Benimle bir sorunun varsa bunu açıkça buraya yazarsan sorunu ortadan kaldıracak çözümler bulabiliriz.

Yazdığım yazının hala daha arkasındayım. Yazımda da tırnak içinde 2 kere belirttim. "Ev bağlantısı" ile o iş olmaz. Bahsettiğin kurumsal çözümleri evde kullanmak hem masraflı hemde zor iştir. Eğer o yatırımı yapabiliyorsan, şu anda da aktif şekilde kullanıp bahsettiğin gibi 100 kişi ile verim alabiliyorsan tebrik ederim. Fakat bu durumun şu anda ütopyanın ötesine geçmediğini de belirtmem lazım.

Yazdığın yazılarda 1-2 hata daha vardı fakat onları düzeltmedim. Eğer bu yazdıklarıma bu tepkiyi veriyorsan onları düzelttiğimde çıldırıp küfüre kadar gideceğini düşünüyorum. Ayrıca durduk yere egoist, ukala, aciz damgasını da yemeyeyim değil mi :)
İyide yorum yaparken kendi evinizdeki kıytırık internetten bassetmemiş adam. Evine adam sunucu kurmak istiyor parası varsa yapar yapamaz diye birşey yok.

@nuker

Merak etme co-location ne demek olduğunu biliyorum , şahsen kendime ait olan makinayı barındırtıyorum şuanda Antalya'da.

Çok uzattınız. :utangac2
Novice
12.5
Nelph : İyide yorum yaparken kendi evinizdeki kıytırık internetten bassetmemiş adam. Evine adam sunucu kurmak istiyor parası varsa yapar yapamaz diye birşey yok.

@nuker

Merak etme co-location ne demek olduğunu biliyorum , şahsen kendime ait olan makinayı barındırtıyorum şuanda Antalya'da.

Çok uzattınız. :utangac2


Sabit ile başladınız paylaşımsız olarak devam ettiniz.

Eğer teknik kısma bakacak olursak ikiside hatalı terim yani derdinizi siz anlatamamışsınız.

Sabit dediğiniz zaman benim aklıma stabil, sağlıklı bir hat aklıma geldi.
Paylaşımsız hat dediğiniz olay bir bağlantıyı tek bir yer çekiyorsa paylaşımsız hat denir.Download/Upload hızı eşit olana değil.

Türk Telekom bunu "metro ethernet" hizmeti altında veriyor.

Fiyatlar fahiş derecededir.
Bakmak isteyen varsa; https://www.turktelekom.com.tr/tt/portal/KurumsalUrun/buyuk-isletmeler-ve-kamu/data-ve-genis-bant-hizmetleri/noktadan-noktaya-erisim-hizmetleri/Metro-Ethernet/tarife

En ucuz down/up hızı eşit olan tarife Metronet'tedir.
Aynı kablonet gibi pek çok yerde ne yazık ki mevcut değil.Yanlış hatırlamıyorsam Metronet elektrik hattı üzerinden internet hizmeti veriyordu.
https://www.metronet.com.tr/metronet-ethernet.html
açılmasına açılır, 100-200 kişi bile girebilir ama 2 ddosa apışıp kalır hat.
aksini söyleyenlere şöyle bir şey söyleyeyim. 99 yılında 5-10 mbit uploadı kim bulmuşta ultima serverı kurmuş? zamanında 1mbit bile fahiş fiyatlardaydı.
Novice
12.5
Coşkun 99 senesinde renkli sysmessage yoktu yahu :D Bağlantı hızıyla paralel sphere-client gelişimi yaşandı.
Mortal : Coşkun 99 senesinde renkli sysmessage yoktu yahu :D Bağlantı hızıyla paralel sphere-client gelişimi yaşandı.

lan renkli olsa ne olacak sen rengi network üzerinden mi çekiyosun.
Novice
12.5
Sonuçta sphere cliente verileri packet üzerinden yollamıyor mu.Sphere client üzerinden sağladığı destek arttıkça gerekli bağlantıda yükselir.



Üye Ol veya Giriş Yap

Bu forum başlığına mesaj atmak istiyorsanız hemen üye olun veya giriş yapın.